2023-10-25 PSG-Mila...
 

2023-10-25 PSG-Milan

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szerda este a francia élvonalban szereplő Paris Saint-Germain ellen lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A párizsiak a múlt hétvégén egy Strasbourg elleni 3-0-s győzelemmel hangoltak a meccsre, míg a Rossoneri 1-0-ra kikapott a Juventustól. A mérkőzést szerdán 21:00-kor rendezik a Parc des Princes stadionban és az M4 Sport élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.10.24. 15:54
ACM_GRA
(@acm_gra)

A Juventus ellen azt gondoltam, hogy meglesz a 3 pont, most az 1 pontnak is tudnék örülni. Ugyan a PSG érzésem szerint verhető, (azért messze nem egy City/Bayern kategória) mégis nagyon nehéz küldetésnek gondolom a szerdai összecsapást. Hogy miért gondolom ilyen nehéznek? Azért, mert a győzelemhez nem csak Pioli remek taktikai húzásaira lenne szükség, hanem egy nagyszerű, szervezett csapatjátékra, nem beszélve a könyörtelen helyzetkihasználásról…Sajnos az utóbbi sincs nagyon meg, bár a szervezettség minden bizonnyal meglesz. Azért persze bízom a srácokban, mert igenis lehet jó eredményt elérni Párizsban, pláne ha beletesszük a lelkünket is, nem csak az eszünket, ugyanis itt most mindkettőre szükség lesz. Az egyéni kvalitások ismét kulcsszerepet kapnak majd, remélhetőleg kiváló helyzetkihasználással is a részünkről.

Én az 1:1-el nyomban kiegyeznék látatlanban, de tudom jól, hogy a továbbjutáshoz nyerni kellene. Ha tudásunk legjavát nyújtjuk, talán ez nem is lesz olyan elképzelhetetlen holnap este…

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.24. 20:07
dzsozy
(@Gunz)

Nincs Lótusz, Okafor, Csuku. A kp-ra Adlit és Pobegát lehet behozni, míg a csatárokhoz senkit. (Jov. szóra sem érdemes) Emiatt én nem számítok másra, mint vereségre. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.25. 11:55
Gagacs reacted
Anselmo
(@anselmo)

Nem, hát sajnos a realitás itt az, hogy tükörsima meccsen 2-3 góllal kikapunk ma este Párizsban. Hiányzók is vannak bőven, amúgy sincs élete formájában a csapat, a PSG pedig a newcastle-i fiaskó után most kétszerezve fogja odatenni magát. Nincs ez a Milan azon a szinten, hogy a nagyobbak ellen labdába rúgjon. A továbbjutás elment az első két fordulóban mutatott balfaszkodással (mármint a támadójátékot illetően), és ezen már egy mai bravúros döntetlen se változatna. 3 forduló után 3 ponttal állva is csoda kellene, 2 ponttal meg végképp. Ezt a továbbjutást előre lehetett tudni, hogy az első két meccsen kell megalapozni, minimum 4 ponttal, nem sikerült. Innentől a kérdés inkább az, hogy meglesz-e a 3. hely és az EL-folytatás, a reális küzdelem ezért fog majd menni. 

Amit viszont szeretnék, hogy azért nehezítsük meg legalább a PSG életét, ne legyen egy "rajt-cél" győzelem belőle, legalább a meccs végéig maradjon nyitott a dolog - minimum egy döntetlenre. Én azt látom, hogy a rangadókon, fontosabb csapatok elleni meccseken nagyon tele van a gatya, éretlen és naiv játékot mutatunk rendre, ostoba és érthetetlen egyéni hibákkal (védekezében és támadásban is). Ez a BL-ben végképp nem megy el, büntetik azonnal. Sajnos Pioli korlátai itt is tetten érhetőek, valahogy pszichésen nem tudja jól felkészíteni a társaságot olyan meccsekre, ahol velünk egyenrangú képességű játékosokkal (vagy jobbakkal) kell szembesülni. 

Még én is ritkán mondok ilyet, de ma este semmiben nem bízom. Annyi pozitív gondolat a végére, hogy a hírek szerint Kalulu kezd a jobb oldalon Calabria helyett. Az mégiscsak életjel, hogy kapitány ide vagy oda, Pioli azt csak felmérte valahogy, hogy Mbappét talán nem kéne ráereszteni a derék Davidéra...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.25. 12:29
kissheva
(@kissheva)

Alapvetően kis túlzással már a "tisztes helytállással" se lennék elégedetlen tekintve a két csapat közti különbséget, de azért Milan-szurkoló révén mégis bízok egy bravúr döntetlenben.

Abban az egy dologba tudok ma kapaszkodni, hogy rendre jobb teljesítményt tudunk nyújtani, és látványosabban tudunk játszani a bl meccseinken, mint olaszhonban. Ennek az is az oka, hogy az ellenfelek is jobban felvállalják ellenünk a támadójátékot, és így tudjuk kamatoztatni az egyik erősségünket, ami a kontrajáték. Illetve az, hogy kontrajáték barokkos túlzás, mert  nagyjából a kontráikban is annyi tudatosság van, hogy adjuk Leao-nak a labdát, ő vegyen le egy-két palit 1v1-ben aztán adjon gólpasszt vagy fejezze be maga.

Valószínűleg a psg nekünk fog esni, ők fognak dominálni, ebben biztos vagyok. Nagy szükség lesz mindenkitől az áldozatos védőmunkára, illetve szervezettségre, és lehet majd keresnivalónk egy-egy labdaszerzésből. És ami a kulcs lesz, hogy ezekkel a lehetőségekkel, hogyan fogunk élni. Muszáj lesz a kapu előterében is élesnek lenni, csak így lehet esélyünk.

Hogy Giroud-t idézzem: "Tökéletes meccset kell játszanunk"!

A hozzászólás módosítva: 6 hónap telt el , kissheva
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.25. 13:28
bubu971
(@bubu971)

Látom elég pesszimista a hangulat, na de hátha ma sül el a kapanyél...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.25. 17:50
Anselmo
(@anselmo)

@bubu971 az biztos, az én pesszimizmusom kérem a tető fokára van hágva! :)) Pedig ez a PSG éppen olyan, mint a róluk elnevezett párizsi. Tartalom nélküli méreg, amely csak a saját ligájában jó. Csak hát finom és nagyon népszerű mégis... a keservit neki. De ahogy Pioli főzi a milánóit, az nagyon fog feküdni ezeknek a olajszopóknak, és meg is eszik vacsorára. A középpálya túl lyukas a sok ementáli sajttól, és ezen nehéz lesz segíteni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.25. 18:09
bubu971 and Gagacs reacted
12majom
(@12majom)

"A Milan 4 alkalommal játszott a Paris Saint-Germain ellen a klub történetében, a mérleg 2 győzelem és 2 döntetlen, valamint 5 rúgott gól és 2 kapott gól. Hazai pályán és idegenben is 1 győzelem és 1 döntetlen van a Rossoneri neve mellett." (FB oldalról)

én csak annyit kérek, hogy ezen ne rontsunk a két meccs alatt:)

FROZA MILAN

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.25. 19:02
bubu971
(@bubu971)
Írta:: @anselmo

@bubu971 az biztos, az én pesszimizmusom kérem a tető fokára van hágva! :)) Pedig ez a PSG éppen olyan, mint a róluk elnevezett párizsi. Tartalom nélküli méreg, amely csak a saját ligájában jó. Csak hát finom és nagyon népszerű mégis... a keservit neki. De ahogy Pioli főzi a milánóit, az nagyon fog feküdni ezeknek a olajszopóknak, és meg is eszik vacsorára. A középpálya túl lyukas a sok ementáli sajttól, és ezen nehéz lesz segíteni. 

Jó sok paradicsom kéne bele, hátha gyomorégést kapnak tőle 😀, kérdés, hogy Piolinál van-e elég belőle.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.25. 19:49
Anselmo
(@anselmo)

@bubu971 hát nincs itt semmiféle paradicsom, legfeljebb a tifosóknál remélem, és hogy megdobálják vele Piolit. 

Reménytelenek vagyunk (ahogyan azt vártam is), gyakorlatilag semmiféle támadójátékunk nem létezik. Veszélytelenek vagyunk akcióból, pontrúgásból, minden létező játékhelyzetből. Leãoról is sokadszorra bizonyosodik be, hogy magasabb játékerőt képviselő ellenfelek ellen egy nagy nulla, egy senki. Örülök, hogy a Frosinoe vagy a Sassulo ellen képes gólokat rúgni, de ha a BL-ben nullát ad a jelenléte, és mellette a bajnoki rangadókon is, akkor jobb menne megszabadulni tőle, és felépíteni egy olyan támadójátékot, amely nem annyiból áll, hogy "pass to Leão, then we'll see". 

Szánalmat érzek. Ez a Milan teljesen méltatlan a BL-re (igazából a helye sem ott lenne, hanem az EL-ben), ilyen impotens, alaktalan, esetleges játékkal még a Koppenhága vagy a Royal Antwerp sem rukkol elő. Ússzuk meg KO nélkül, más kívánságom nincsen, felesleges is lenne. És aki szerint ez nem Pioli hibája, vagy nincs olyan elérhető edző, aki ebből a keretből többet tudna kihozni, az menjen, és gondolja át az életét. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.25. 21:58
bubu971 reacted
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Pulisic mit szeretne berúgni? Még akàr igazíthatott is volna egyet, aztán oda lövi ahova akarja….de amit a sràcok nem, azt a psg berúgja.

musah is a làbszàrvédőjét igazgatja a szögletnél, mert az akkor és ott nagyon fontos, majd állva nézi hogy mi lesz a szögletből-na mi lenne? Gól…

le is hoznám azonnal

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.25. 22:18
ACM_GRA
(@acm_gra)

Nem Pulisicen múlik ez a mai este, (ennél jóval összetettebb a probléma) de ekkora ziccert elpuskázni?! Elképesztő. 

És igen, ha a Newcastle képes volt nagyszerű teljesítményre, akkor mi miért nem? Piolit én a mérkőzés után meneszteném, nem várnám meg a Napoli elleni bajnokit, az egyszer biztos! 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.25. 22:25
bubu971 and Gagacs reacted
Dio
 Dio
(@deeo)

Ki lehet kapni Párizsban szerintem, nem ezzel van a gond. Azzal van a gond, hogy a két csapat között akkora szintkülönbség van - még úgy is, hogy ez a PSG azért már nem az utóbbi évek PSG-je - hogy az valami elképesztően bántó.

Nyílván nem kellett csodát várni a Krunic - Reijders - Musah középtől, de azért ez mégiscsak kritikán aluli volt. Az ezen a szinten édes kevés, hogy van egy két ígéretes elfutásunk... és ennyi. Ez nem tudatos támadójáték, ez egy nulla. A második gólt meg egyszerűen nem tudom hova tenni. Ilyet ha a Genoa kap a Serie A-ban, az is megbocsájthatlatlan, nemhogy egy Milan egy BL csoportkörben... Hova a jó fenébe ment ki két ember is a szöglethez? Mi volt ez? Ez volt a 110% amiről beszéltetek? Jézus atyám!

Emlékezzünk csak arra, amit kommentátor mondott, amikor Leao rendre rossz döntést hozott, gyengén lőtt (egyáltalán csinált is bármi jót az elmúlt időszakban?), hogy ez a különbség a két oldal között, hogy a túloldalon ezeket belövik. Hát ez... Illetve nem csak ez, aki látta, az tudja, hogy még egy PSG elfutás mindig életveszélyes, nálunk köze nincs a veszélyhez. Bántóan gyér ez, na.

Az első három meccs után fájó, de meg lehet állapítani, hogy ennek a Milannak az égadta világon semmi keresnivalója nincsen itt. Egyszerűen ez nem az idei Milan szintje. Tavaly kijött a lépés, idén közünk nincs semmihez a BL-ben. A csoport még úgy ahogy jól alakul számunkra, de most őszíntén, lát itt rá bárki reális esélyt rra hogy mi majd most itt megindulunk felfelé?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.25. 23:02
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

De ha ennél sokkal összetettebb és mélyebb a probléma, akkor miért vagyunk mindig olyan optimisták, akkor is, ha erre semmi ok nincs igazából? Ez csak amolyan költői kérdés, nem fontos :).

Ami fontos, hogy sajnos úgy lett, ahogy várható volt, tükörsima 3 gólos vereség, és még így is elrebeghetünk egy hálaimát a Dortmundnak, mert életben tartotta a matematikai esélyeinket, legalább 2 hétig még...de ami nekem nagyon fáj, az nem a 3 meccs 0 gól, nem a csoport utolsó helye, nem az, hogy Párizsban közünk sincs a meccshez. Hanem az, hogy az olasz futball kultúrához és a Milan történetéhez mérve egy teljesen vállalhatatlan meccset hoztunk le. 

Tudni lehetett, hogy itt egyet kell csinálni: a hagyományos olasz értékekre alapozva tartani a sorokat, zártan és visszahúzódva, fegyelmezetten védekezni (hiszen a PSG felállt védelemmel lószart se tud kezdeni), és egy vagy két kontra hátha beakad. Ennyi bmeg. Na és persze Pioli agya ezt sem vette be, valami egészen elképesztő fegyelemezetlenség, dekoncentráció, olasz klubhoz méltatlan táposcsirkeszerű rohangálás jellemezte a Milant, és EZ megbocsáthatatlan!

Ez a csapat támadni nem tud, OK. De még a klasszikus olasz erényeket sem felmutatni sem... talán mert már olasz sincs benne, vagy ezzel az elkorcsosult Pioliballal már azt is elfelejtették, hogy kik vagyunk, mik a gyökerek. Nézze meg bárki az Intert, aztán minket. Hihetetlen a különbség. Leao, Pulisic, meg a többi is, mint valami anyátlan szűzlány játszottak, a védők hatféle futottak hárman, amikor a PSG támadott. Pioli tönkreteszi ezt a csapatot. Mikor fogják már ezt fel végre?! Mi kell ahhoz, hogy kirúgjátok? Tavaly az 5. hely kevés volt, most ez is kevés.

Őszinte leszek, bár nagyon fáj. Ma nem voltam büszke a csapatomra, sőt kicsit szégyelltem is. Ez pedig iszonyú fájdalom nekem.

A hozzászólás módosítva: 6 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.25. 23:08
hodyzoli, bubu971, Gagacs and 1 people reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

Az embernek a hite adja az optimizmust. 🙂 Hiszek benne, hogy láthatunk még újra BL-t nyerő Milant, ám hogy ez mikor következik be, az egy hatalmas kérdés. Egyenlőre fényévekre vagyunk ettől az álomtól. 

Meccsről:

Számomra is roppant fájó, hogy gyakorlatilag esélyünk sem volt Párizsban, nem hogy a győzelemre, de még a döntetlenre sem. Ez nem Milanhoz méltó teljesítmény, minden szempontból fájó ez a blamázs. Leginkább az a borzasztó, hogy maga a játék is lélektelen volt. Nem beszélve a szenvedély hiányáról! (bár ez már a sokadik olyan meccs, amikor nem ég igazán a tűz a játékosokban!)

Másik: Valóban rendkívül biztató volt a bajnokságban az első három lejátszott mérkőzés, ám azóta mintha megváltoztak volna a dolgok. Sajnos negatív irányban. Igyekeztem persze mindenféle magyarázattal előrukkolni akkor, amikor éppen nem ment a szekér, de azt hiszem eljött az a pillanat, amikor azt tudom mondani, nincs több kifogás! Edzőváltás szükségeltetik! Ha valóban az a terv, hogy visszajussunk a nagyok közé, akkor ez a döntés elengedhetetlen. Nem azt mondom, ha visszajönne Ancelotti, BL-t nyernénk, de teljesen más lenne a mentalitás, hozzáállás a Milannal. 

Visszavágó? Szurkolni fogok, ahogy ma este is tettem. 🙂 De valószínűleg kikapunk majd, kétlem, hogy letudnánk győzni a franciákat. 

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.25. 23:37
bubu971 and Gagacs reacted
Oldal 1 / 2