2023-10-25 PSG-Mila...
 

2023-10-25 PSG-Milan

Oldal 2 / 2
 
Rakuzan
(@rakuzan)

Évek óta mondogatjuk, hogy le kell váltani Piolit, de csak akkor, ha akad nála jobb edző, akit meg tudnánk szerezni. Nem értem, hogy az amerikaiaknak miért nem egyértelmű, hogy minden csapatépítés egy megfelelő edző kiválasztásával kezdődik. Ameddig ezen a téren nem lesz változás, ne várjunk kirobbanó teljesítményt ettől a csapattól. A kicsik ellen még elboldogulunk, mert azért minőség az lenne a keretben...de ahol már minőség és felkészültség is jön szembe velünk (Inter, PSG), azok simán átlépnek.

Most már azért eltelt egy kis idő és kijelenthető, hogy sikerült megint középszerű játékosokat igazolni. Hiába forgattuk vissza hasznosan Tonali árát, semmivel sem vagyunk jobbak, kész átjáróház a középpálya...mintha nem is lenne. Aztán hogy egy valamire való edző kezei alatt mire lennének képesek...talán sose tudjuk meg.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.26. 07:27
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Minden esetre Pioli hozzáadhat egy újabb veretes rekordot a renoméjához: a tegnapi meccsel a Milan lett a legrosszabbul teljesítő olasz csapat a BL történetében, azzal, hogy zsinórban 5 meccsen nem tudott gólt szerezni sem. 

Egyetértek Rakuzannal abban, hogy most így kb. novemberre azért látszik, hogy azért olyan bődületes minőségi ugrást sem sikerült elérni. Egy árnyalatnyival jobb azért a helyzet talán, de semmiképp sem annyival, mint amennyire a mercato után én számítottam. De én továbbra is azt gondolom, hogy ez Pioli egyedüli hibája. 

Nem tudja kiteljesíteni magát a legtöbb játékos, demotiváltnak is tűnik közülük nem egy (Theo, Leao), és nem hiszem, hogy ez elfogadható. Nincs kerete a játékunknak, nincs taktika, nincs meccselés, semmi nincs, hit sem. ACM_GRA barátunkban több hit van, mint a játékosokban, és ez csak ugy sugárzik kifelé. Ha bennük is annyi volna, tegnap egy iksz kijött volna. Calabria ezt szóvá is tette meccs után, erre Pioli még őt oltogatta le a sajtótájékoztatón... na ezt hogy?! Csak nem gondolja, hogy ő ezt (is) a pálya széléről jobban látja? 

Többnyire nem ilyen egyszerű a helyzet, de most igen: egy edzőváltás nagyon sok mindent megoldana, és új impulzust adna. Ha pedig jó embert választanak, akkor ennél sokkal többet is. Taktikát, arculatot, begyakorolt sémákat. Nagyon szomorú, hogy valaki ezek nélkül is lehet a Milan edzője. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.26. 08:23
ACM_GRA, Gagacs and bubu971 reacted
gio14
(@gio14)

A támadójáték meddősége Pioli hibája. Ezzel a kerettel és ezekkel a játékosokkal többet ki kell hozni játékban. Tegnap szinte momentumunk sem volt, a támadásaink ad-hoc jellegűek, érezhetően nincs egy terv. Annak ellenére, hogy több támgadót igazoltunk nyáron, még mindig Giroud töri magát minden meccsen, az öreg már nem bírja érezhetően, ennek ellenére mindig ott van a kezdőben, a fiatalok meg a padon/lelátón hesszelnek.

Reijnders is észrevehetetlen volt tegnap, pedig neki kéne szerveznie a játékot, a csapat nem csinál neki területet. 

Leao egész szezonban keresi magát, ki van billenve. Szerintem őt az törte meg, hogy megállapodott Maldinivel, gondolom ott a szerződés mellett volt egy koncepció a Milan jövőjét illetően, majd azután hamar kirúgták Maldinit, és belekezdett a klub egy teljesen más koncepcióba. 
Jó játékos, de a Milan játékában túl nagy a nyomás rajta, nem ő tehet róla, hogy csak balszélünk van továbbra is. Pioli beépíthette volna a Chukwu-t a másik oldalra, de nem tette (ezt sem).

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.26. 08:47
bubu971
(@bubu971)

A mérkőzést nem láttam (a józan eszem legyőzte a mazochista énem) így érdemben nem tudok  hozzászólni, de biztos vagyok abban, ha 3napja edzőt cserélt volna a két csapat (LE hozzánk, Pioli a PSG-be), akkor nem mi húzzuk a rövidebbet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.26. 09:11
Anselmo
(@anselmo)

Seedorf egyébként nagyon jól megfogalmazta a meccs után. Az a baj, hogy a Milan úgy óhajt játszani és eredményt elérni a BL-ben, mintha az valami átlagos Serie A-s meccs volna. A PSG is kutyaütő módon játszik otthon, mert ott azt lehet. De a BL-ben képesek átváltani egy teljesen más tempóra, na ez az, ami a Milannál teljességgel hiányzik. 

Olyan lézengéssel, lassú passzolgatással, ráérős, komótos játékkal nem lehet is érvényesülni, mint odahaza. És ezt 3 éve képtelen megértetni Pioli ezzel a csapattal. Amikor felcsendül a BL-himnusz, a legtöbb csapat képes átlényegülni, még a nálunk sokkal gyengébbek is. De ezt a Milanon szinte sosem látni, még győztes meccsen sem. Úgy mennek neki a PSG-nek, mintha éppen a Lazio lenne az ellenfél egy bajnokin. Vagy a Bologna. Én nem tudom, ezen mi a lópikulát nem lehet megérteni. 

A legtöbb csapat, klub számára ezek a meccsek jelentik a szezon csúcsát, amikor mindent kiadnak magukból, koncentrációban, erőnlétben, és technikailag is. A Milan játékosai meg teljesen enerváltan, indolens és fegyelmezetlen módon játszanak szinte az összes BL meccsükön. Miért? MIÉRT? 

Egyszerűen nem látod rajtuk, hogy ez az egész fontos lenne nekik, hogy a BL az "más", hogy "basszus, ezért a meccsért küzdöttem egész évben tavaly"... semmit..legyünk túl rajta, esetleg legyünk pariban az ellenféllel, oszt jó' van. Nem tudom, mennyien látják ezt, de ez így felfoghatatlan szégyen a klubra nézve!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.26. 10:01
bubu971 reacted
dzsozy
(@Gunz)

Nem történt itt kérem semmi különös. Az elmúlt heteket figyelembe véve ez az eredmény borítékolható volt. Megmondom őszintén, hogy én nagyobb arányú vereségre számítottam és a PSG-től sokkal intenzívebb focit vártam. Ehhez képest voltak a meccsnek olyan periódusai, ami Milan szemszögből jól nézett ki. (amíg bírta a csapat letámadással)

Azt hiszem, hogy, ha a sérültek itt lettek volna, akkor is hasonló végkimenetelt láthattunk volna. Ez a kp, illetve csapatszerkezet így nem elég jó a nagy csapatok ellen.

Sokan szidják Thiawot, Calabriat, Adlit, Krunicot teljes mértékben jogosan. De ne feledjük el, hogy Adlit a mester ebben az évben fedezte fel, Thiaw fiatal, míg a másik két játékos erősen limitált képességű. Ellenben itt van Leao. Különös ellentmondáshoz vezet az ő jelenléte. Gyakorlatilag ő az egyetlen, aki érdemben meg tudja húzni a váratlant bárkivel és kb bármennyi ellenféllel szemben, ugyanakkor -szvsz- ő a csapat kerékkötője. Nem zár vissza, elszórakozza, önzőzi a helyzeteket. Sajnos a különös testbeszédét sem tudom inspirálónak nevezni. Nem véletlen, hogy a portugál válogatottban sem számít rá az edző. Egyszerűen ő jelenleg szisztémán kívüli. Azon kívül nem lehet mást rábízni, hogy menj és fuss. És ilyenkor bevillan megint egy csomó kép, pl a tegnapi meccsről, amikor Zsiru a meccs végén ismét a saját 16-os előtt becsúszva szerel. Érted a legelső ember.

A Juve utáni meccs értékelésénél lehetett látni, hogy ki mennyit futott. Musah 12 km, míg a második legtöbbet futó ember megtett km-e 10 km alatt volt. Hogy lehet ilyen keveset futni emberhátrányban, amikor egy meccs kb 100 percig tart? Sajnos más statot nem találtam, csak az uefanál a bl-re vonatkozólag. Leao a 3 meccs alatt átlagosan 9,23km-t futott. Puli időarányosítva 11,42km-t, Csuki 82 perc alatt 10,31-et. Tomori 9,91km, Reus 11km-t, Thuram 11km, Sane 9,41km, Coman 10,77km, , Kane 10,43, Zsiru 9,9, Vini 9,38km; Haaland 9,68km. Ezek után mindenki eldöntheti, hogy Leao mennyit fut... Ugyanakkor csapatszinten a csoportban jók a srácok, csak a psg futott egy picivel többet.

Nem tudom, hogy mennyire tehet erről az edző, de az első 3 fordulóban "sok" egyérintős, kombinatív támadás volt, amiből egyébként a gólok is jöttek. Utána jött a válogatott szünet és azóta semmi. Gyanítom, hogy ott még az újak nem értették, hogy Pioli mit is akar tőlük és a saját stílusukban nyomták, amit pl angliában is tanultak. Egyre inkább az érezhető, hogy ezt a játékelemet kiöli Pioli a csapat kreatívabb tagjaiból, illetve a gyorsaságot is visszafogja. Emiatt lehet az, hogy Krunic 10 lehetőségből 11x hátra/oldalra passzol, mert ő már tudja, hogy Pioli azt várja el, hogy a labda biztosan célba jusson. A hosszú/rizikós előre passzoknak megvan az a hátránya, hogy az ellenfélhez megy, amiből könnyen tudnak kontrázni. Nos én ezt érzem a csapaton, ezért nem gyors a csapat játéka és ezért nem merik a játékosok felvállalni az 1-1-ket. Pedig tegnap is lehetett látni, hogy Puli folyamatosan megverte a védőit. Hülyeség visszafogni ezeket a játékosokat. 

 

Szó volt a játékosok minőségéről is itt. Nem gondolom, hogy csupa középszerű játékos van itt, vagy lett igazolva. Egyszerűen koncepció és begyakorolt mozgások nélkül a legnagyobb játékos is bele fog szürkülni. Érdekes pl Thuram esete. A Gladbachban nem volt annyira penge, de az Inter stílusa fekszik neki. Meg kell nézni a Feyenord játékát. Úgy verték laposra a Laziot és kis híján az atleticot is, hogy öröm volt nézni a játékukat. A befutásokat, pontos passzokat, hogyan alakítottak ki emberfölényt adott területen stb. Azért abban a csapatban biztosan nem játszanak jobb képességű játékosok, mint a Milanban. Az a csapat össze van rakva és be van gyakorolva minden. Na ez az ami teljes egészében hiányzik a Milannál. Tegnap is volt egy kontra lehetőség. Azt hiszem emberfölényben voltak Leaoék. Olyan betyárosan rosszul sikerült ismét kijátszani azt, mint, ahogy már megszoktuk. Miért nem lehet ezeket begyakorolni, hogy ki hova fut, hol nyit területet? 

 

Igazából az év eleji mélyrepülés s az 5. hely után ismét ott tartunk, hogy lényegi előrelépés nincs. A csapat mélyült, de ismét rengeteg a sérült. Ismét egy olyan formációhoz ragaszkodik az edző, ami nem igazán alkalmas a rendelkezésre álló játékosokból kihozni a bennük lévő potenciált. Piolinak menni kell. Hozni kell egy olyan edzőt, aki legalább keretet és fazont ad a csapatnak. Nekem az álmom Klopp lenne, de ő nem fog ide jönni. Nem tudom milyen típusú edző lenne jó a jelenlegi Milan padjára.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.26. 10:38
bubu971, Gagacs and Anselmo reacted
Dio
 Dio
(@deeo)

"Túl sok volt a pontatlanság és a rossz passz részünkről, amit nagyon sajnálok, mert mi támadtunk többet, és egyes szakaszokban irányítottuk a mérkőzést. Úgy vélem, jó teljesítményt nyújtottunk, a rutin döntött a PSG javára. A hibáinkat ki kell javítani, hogy eredményesebbek lehessünk" - összegzett az AC Milan vezetőedzője, Stefano Pioli a PSG elleni 3-0-s vereség után.

Na ha valami felidegesít, akkor az ilyen szöveg...Valaki szóljon már neki, hogy az hogy van 4-5 ígéretes elfutásunk amiből nem lesz semmi, mert képtelenek vagyunk jó döntést hozni a 16-os előtt, vagy megcsinálni egy jó bepasszt, az nem jelenti azt hogy irányítjuk a mérkőzést. Legalább ne hülyítené itt a szurkolókat ezzel a szöveggel, az eszem megáll. Ilyenkor komolyan elgondolkozom, hogy ő tényleg ennyire vakon van vagy próbál pozitív maradni?

A rutin szót nem is háborgatom, amikor a túloldalon a 17 és 22 évesek hülyítik meg az egész csapatot.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.26. 11:07
bubu971 and Gagacs reacted
Anselmo
(@anselmo)

A mérkőzés után egyébként azonnal tovább melegítik Furlaniék Jonathan David megvásárlásának folyamatát, januárban mindenképpen ide akarják hozni. Ez komoly fegyvertény lenne, de még mindig nem látják a fától az erdőt.

Hozhatnak ide akárkit még, Pioli ki fogja ölni belőle a képességeit, ez a rendszertelen rendszer egyszerűen megöli a legjobb játékosokat is. Őt kell eltávolítani mielőbb, itt ő a betegség okozója, már nagyon régóta... nem tudom, ezt miért nem meri meglépni a vezetőség. Van olyan, hogy edzőt kell váltani. Össze-vissza jönnek a mindenféle játékosok, frissítik a keretet, kirúgják a vezetőket egy pillanat alatt, csak éppen az edző személyét illetően nem tudnak másban gondolkodni. Komolyan, még csak nem is De Zerbi vagy Conte itt a cél, de akár egy Tudor, vagy Thiago Motta féle edző is előrelépés volna. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.26. 11:32
Gagacs and bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani ne is szabadkozz, szerintem qrvára nem vagy egyedül vele :D. Én is csak arra próbálok ügyelni, hogy olyat ne írjak, amit kimoderálnak...

Nagyon túlmegy a tűréshatáromon, ami most itt zajlik. És nem is csak és elsősorban az eredmények és a minden szempontból rossz játék miatt, hanem azért, ahogyan ezt kezelik. Nincs szembenézés a problémákkal, nincs őszinte és korrekt kommunikáció, a hibák és krízis felvállalása, semmi. Hazugság, képmutatás, terelés, önfelmentés, az igen. Ha nyíltan és egyenesen feltárják a problémákat, és hogy miért tartunk itt, akkor megbocsátóbb lennék. De Pioli már tavasszal és előtte is ezt a hazug, óhéber dumát alkalmazta a legmegalázóbb meccsek után is. A játékosok maguk is többnyire a szembenézés legkisebb jelét sem mutatják, aki meg néha mégis, azt leoltogatják. 

Nagyon-nagyon nem ajánlom a Milan vezetésének, hogy ennyire becsapják magukat. Ebben a csapatban valami most nagyon durván el van romolva, csontig hatolóan, és nagyon remélem, hogy ezt az illetékesek képesek felfogni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.26. 19:15
ACM_GRA
(@acm_gra)

Sajnos olyan a jelenlegi Milan, mint azaz alma, amely ugyan kívülről szép de belülről rohad. A keret jó, (ha BL-győzelemre nem is alkalmas) az edző pedig nagyon középszer, fényévekre persze egy Klopp, Ancelotti, Guardiola kategóriától. Lehetne erősíteni, lenne is hova, de szerintem nem a Milan képességeivel van a baj. A probléma, ahogy mások is megírták itt ezen a fórumon, fejben, mentálisan keresendő. Ez a Milan nem hogy nem halt meg tegnap a pályán, hanem még annyira sem küzdött, mint ahogyan azt egy vérbeli olasz csapat tette volna. Ez hogy fordulhat elő? Ez egészen elkeserítő! Vegyék már észre a vezetők is, hogy itt a motor romlott el, (Pioli) nem pedig a kárpit vagy a váltó. (bár sokáig én is azt hittem, hogy a játékosok minőségével van a probléma) Cserélhetünk váltót, vagy húzhatunk új kárpitot, ez az autó akkor sem fog 330-al repeszteni! 

Olyan kicsit a Milan, mint a Ferrari az F1-ben, lenne benne bőven potenciál, (mégha a végső győzelemre kevesek is vagyunk) csak éppen az autót nem egy Alonso, Verstappen kaliberű pilóta vezeti, hanem kb egy Bottas. Jelen pillanatban Pioli egy Bottas, aki tud helyenként jó eredményeket elérni, de komolyabb trófeák megnyerésére alkalmatlan. (például BL-serleg) 

A képességek megvannak, bár lehetne még erősíteni, de számomra már teljesen egyértelmű, hogy itt a “pilóta” a hibás: A trénerünk! 

 

 

 

 

 

 

 

A hozzászólás módosítva: 6 hónap telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.26. 21:58
123asd, bubu971, Gagacs and 1 people reacted
Anselmo
(@anselmo)

@acm_gra Persze, ez teljesen egyértelmű. Hozzánk képest sokkal gyengébb keretekkel is űrfutballt játszanak más csapatok Európában (Feyenoord, Leverkusen, Real Sociedad, Aston Villa), itt nem arról van szó, hogy ezzel az alapanyaggal ilyet nem lehetne, hanem arról, hogy Pioli erre képtelen.

Nem akarom kinevettetni magam, de a csapat lejtmenete Ibrahimovic kiválásával kezdődött meg. Amikortól nyilvánvaló vált, hogy ő már nem nagyon fog tudni pályára lépni érdemben többé (aztán vissza is vonult), valahogy mintha mindenki elveszett volna egy kicsit. Ibrahimovic és Maldini távozásával eltűnt az összes példakép és inspiráló mentor a csapat körül, ráadásul ezzel egyidőbrn teljesen kiölték a klubból az olasz identitást is. A Milan tulajdonképpen egy alaktalan masszává vált, amelynek nincs arculata, identitása, látható tulajdonosa, és erős önképe sem. Cardinale huszonhat érdekeltségének egyike csupán a Milan, szó sincs arról, hogy a klub valós és exkluzív fókuszt kapna a tulajdonos részéről. A gyakorlatban gazdátlan és gyenge irányítással rendelkező egyesület lett a Milan, amelyben mindenki elveszettnek érzi magát. Én ezt látom kívülről. 

Ezért rohad az az alma belülről...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.26. 22:38
bubu971 and ACM_GRA reacted
Oldal 2 / 2