2023-10-04 Dortmund...
 

2023-10-04 Dortmund-Milan

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szerda este a német élvonalban szereplő Borussia Dortmunddal játszik a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A piros-feketék a múlt hétvégén 2-0-s győzelmet arattak a Lazio ellen a Serie A-ban, míg a dortmundi alakulat idegenben 3-1-re nyert a Hoffenheim ellen. A mérkőzést szerdán 21:00-kor rendezik a Signal Iduna Parkban, Dortmundban és a Sport 2 élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.10.03. 15:42
ACM_GRA
(@acm_gra)

Jó előérzetem van valamiért. Lehet a biztató forma, vagy a keret mélysége miatt de abszolút egy jó Milanra számítok ma este. Igen, nehéz a Dortmund ellen pláne idegenben, de azért ez a Dortmund igencsak megtud inogni, (legalább is az alapján amit láttam belőlük) de ehhez tényleg könyörtelen helyzetkihasználásra lesz szükség. Hogy ez meglesz-e? Ami nem ment be a Newcastle ellen az most bemehet, ahogy az egyébként lenni szokott. Csak bizakodni tudok. Csapnivaló, rossz Milant ma kevésbé tudok elképzelni, bár sajnos minden elképzelhető. Az, hogy a Dortmund támadószellemben játszik, az szerencsére feküdhet nekünk, de nem árt hátul (is) észnél lenni, ugyanis könnyen hátrányba kerülhetünk. 

Egy 2:2-es döncivel és egyben egy rendkívül jól játszó Milannal ma este már kiegyeznék. Persze, azért a 3 pont lenne az igazi, de ahhoz csapatként remekül kell funkcionálni (csapatrészek, stb) és azért az egyéni teljesítmények terén is kell az extra. (pl. Leó részéről) 

Kiderül, egy biztos én bizakodó vagyok, mégha csodára nem számítok egyáltalán, sőt! 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.04. 10:09
Dio
 Dio
(@deeo)

A gyilkos ösztön ami meccseket dönthet el, na az nincs bennünk. Meg mondjuk egy négy a háromban kontra legalább lövésig vitele, az sincs. Így nehéz gólt lőni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.04. 22:56
Gagacs reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

A döntetlen úgy magában nem egy rossz eredmény Dortmundban. A hazait kellett volna nagyon behúzni a Newcastle ellen és máris más lenne a helyzet. Valóban ez a halál csoport, bárki megverhet bárkit. Biztos lesznek, akik nem értenek egyet, de én a Milan-t érzem a legerősebbnek jelenleg ebből a csoportból. A PSG sokat gyengült, a Dortmund a BL-ben egy erős középcsapat, a Newcastle-nek pedig kell még pár év tudatos építkezés (lesz miből és úgy néz ki, a szakértelem is megvan hozzá). Tudunk jól játszani, ki tudjuk alakítani a helyzeteket, megvan a minőség, de valóban, az a kis plusz hiányzik a csapatból, amikkel ezeket a mérkőzéseket be tudnánk húzni. Mindenesetre az megállapítható, hogy sikerült erősíteni a csapaton és biztató a jövőre nézve.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.05. 07:30
spincha
(@spincha)

Fájnak így utólag is a newcastle ellen elvesztett pontok.
Rengeteg gyenge egyéni teljesítmény volt tegnap. Nem is tudom van-e értelme kulon kiemelni valakiket. Talán van 🙃 . Calabrianak mit kell tennie, hogy ne jatszon? Florenzi sem hibátlan, de amit az olasz csinál az már vállalhatatlan egy jó ideje. Nem a mostani volt az első, így nem lehet annyival letudni, hogy csak egy rossz meccse volt, vagy nincs formában. Ha Kalulu felépül egyértelmuen ot jatszatnam, ha meg nem ott számolnak vele januárban mindenképp kellene hozni egy értelmes jobb hátvédet. Nyáron volt pár hír Frimpongról, nem tudom azok igazak voltak-e egyáltalán.
Másik Giroud. Sokan kedvelik, a hozzállása stb miatt, de ebben a szezonban neki max a haja jó nem a teljesítménye. Jó passzt, labdamegtartást elvétve látni tőle, de legalább még lassú is. Első fordulóban volt egy akciógólja 2 méterről. Gyakorlatilag helyzetbe sem bír kerülni, mert ha értelmes támadást vezetnénk nem ér oda. Mivel nem jött csatár, marad Okafor. Ez lenne a második fontos poszt igazolni már télen. Jobb hátvédre látok talán esélyt, de csatárra max akkor, ha továbbmennénk a csoportból.

Amit viszont Piolitól nem értek már megint, hogy mi értelme volt felforgatni a középpályát egy olyan összeállításba, ami még nem volt? Adta volna magát, hogy marad Adli középen. Reijnders meg Musah a két szélen. Jástzottak is igy már együtt. Ehelyett be kell eröltetni Reijnders középre, ami nem az ő posztja, Pobega meg ment szélre. Láthattuk mennyire villámléptű és mozgékony volt az olasz.

És még így is nyerhettünk volna, de a két PSG meccsen 4 pont sajnos kelleni fog a továbbjtáshoz

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.05. 09:15
Anselmo
(@anselmo)

Úgy önmagában nézve nem rossz, de kontexusba helyezve már nem is olyan jó. Volt az első két meccsen vagy 20 helyzetünk, amiből egyetlen gól sem lett. A Newcastle kitömte a PSG-t, de mi nem hiszem, hogy ki fogjuk, vagy akárcsak meg is verjük egyszer. Arra jó volt a tegnapi eredmény, hogy legalább a Dortmunddal szemben ne kerüljünk lépéshátrányba, de a továbbjutás szempontjából - ha ez egyáltalán cél most - ez édeskevés lesz. Ahhoz további minimum 7-8 pont kéne a hátralévő 4 meccsből, és nem nagyon látom, hogy az ki ellen és hogyan tudná összeszedni a csapat. 

Egyetértek, hogy nem vagyunk alárendelt szerepben egyelőre ebben a csoportban (ami szerintem minimum elvárás volt egy ilyen nyári mercato, és egy BL-elődöntő után), de a továbbjutásra sincs sok esélyünk. A PSG ellen Mbappé csak 3-szor rárohan Calabriára, és el is dőlt a mérkőzés. Nincs gólképes centerünk, a jobb oldalon a védelem nem létezik - mert amit Calabria művel ott, az olyan, mint amikor traktorral akarsz menni a Ferrari ellen. Középpályán pedig isten ments, hogy még egyszer Pobegát kelljen nézni, mert akkor konyec.  

Két 0-0, 2 pont, tök oké, ezzel beállítottuk, sőt javítottuk a BL 0-0-s világrekordunkat, de ezt amúgy tisztes helytállásnak hívják, és nem jó eredménynek. A kettőt ne keverjük össze. Én pedig a csoportban ennél azért többet vártam, minthogy a 2. és 4. kalapos csapat ellen sikerül összehozni egy-egy gól nélküli tisztes helytállást.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.05. 09:16
Gagacs reacted
dzsozy
(@Gunz)

A tegnapi meccs jó nagy adok-kapok volt megfűszerezve egy jó adag gólképtelenséggel. Véleményem szerint tegnap egyedül Leao (talán még Theo) nőtt fel a BL-hez. Na nem a 32 csapat átlag szintjére, hanem mondjuk a legjobb 8 csapat átlag szintjére. A többiek sajnos meglehetősen középszerűek/szürkék, vagy kimondottan rosszak voltak. (Calabria pl) Ez nem a Seria A, hanem a BL, ahol még a kiscsapatok is foggal-körömmel kaparnak, nemhogy egy Dortmund/Castle/Psg. 

Amíg Rejnders a 6-os poszton volt, gyakorlatilag nem volt játékban és nem tudta irányítani a csapatot. Miután felment 8-ba, érzésem szerint feljavult a játéka. Teljesen hülyeség volt ott kezdetni, mikor Adli ott volt. 

Igazából Csuki villanthatna valamit a képességeiből, mert nekem eddig Messias 2.0, kicsit sötétebb kiadásban. Volt egy jó lövése, de a cselei, ütemváltásai fasorban sincsenek a másik oldalhoz képest. 

 

Tegnap azon gondolkoztam, miközben Calabriát 87.-szer forgatták meg, hogy ezt a psg ki fogja használni. Nincs jó érzésem ellenük. Hasonló helyzetmennyiséget engedve nekik, mint a Dortmundnak, ki fognak tömni. Aztán persze cáfoljanak ránk és húzzuk be a 6 pontot ellenük. A realista énem azt mondja, hogy a csoportkör végén 6 pontunk lesz.(psg ellen 1, illetve a dortmund ellen 3) Kicsit optimistábban nézve 9. (otthoni 2 meccset megnyerik és az egyik idegenbelit x-re hozzák) Az biztos, hogy nagyon nem lesz egyszerű, de ezt lehetett tudni a sorsolás után.

 

Ami viszont kiakasztó, az az, hogy október elején ott tartunk, hogy a 7 kp-ból 4 bevethető, akik közül Pobega nem sok mindenre jó, Musa alig nagykorú, Adlit most fedezi fel a mester 1,5 év pad után és van egy Reinders, aki bár értékelhető, meg jó, de nem jelenti a különbséget eddig. Hát ez nem valami veretes. Továbbá a védelemben a Calabria, Florenzi páros minden meccsen életveszély, ráadásul sérülékenyek, Kjaer hasonlóan lassú, mint az előző kettő , Theo mögött van egy primaverás és a Tomori, Csáó duó. Miért érzem azt, hogy ez így vékony? 

 

Az első 3 forduló utáni jó, attraktív játék eltűnt. Biztos fáradtak a játékosok, de azóta lement kb 8meccs és ugyanazt érzem, mint előző évben, hogy az a játék, hogy a Theao tengely megoldja majd valahogy. Aztán vagy lesz belőle gól/gólpassz, vagy nem. Egy csomó csapatnál látható a játék, ki hova mozog, de a Milannal ilyen továbbra sincs, vagy csak én vagyok vak és nem látom. Tegnap néztem a Feyenoord meccsét. Nos, az Atletit zsebre tették játékban. Nagyon szép egyérintős, kombinatív játékot játszottak. Ugyanakkor örömteli, hogy mindezek ellenére a bajnokságban van 18 pont és a BLben nem kaptak még gólt. 

Szomorú azért nem vagyok a tegnapi meccs után, de azért most már jó lenne megnyerni néhány meccset a BL-ben. (anyagilag sem mindegy a dolog)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.05. 09:45
123asd
(@123asd)

Szerintem a döntetlen nem rossz eredmény, ráadásul idegenben egy jó formában lévő Dortmund ellen. A Calabria, Pobega, Giroud 3ast egy időre elfelejteném a kezdőbe (cserenék egyenlőre oké) helyettük kezdhetne Flo, Adli (amíg nincs Ruben, Benna, meg Krunic), és Okafor. A védelem tanári volt mind a két oldalon. Tomori ebben a szezonban fantasztikus, ez simán az ő éve lehet, illetve Thiaw is jó lehet a jövőben, bár ő szerintem messze van még az Angoltól. Theo tegnapi produkciója engem egyáltalán nem nyűgözött. Hozott egy középszar teljesítényt amiben voltak jó és rossz megmozdulásai. Visszaesést érzek, de remélem összekapja magát. Calabriat meg hagyjuk, Malen taknyosra szivatta amikor tudta. Nem nagyon merek belegondolni elsőre mi lesz vele Mbappé ellen. Remélem akkor már Florenzi kezd, őt biztosabb pontnak érzem. Szerintem utolsók és elsők sem leszünk, de én egy 2-3 helyben bízom. Szombaton viszont a Genoa ellen menni kell tovább, és be kell gyűjteni a 3 pontot, hajrá ❤️🖤

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.05. 15:43
kissheva
(@kissheva)

Alapvetően a Bl-ben mindig látványosabb meccseket játszunk, és ott nem jön ki az, mint olaszhonban, hogy ötlettelen a játékunk. Ez annak köszönhető, hogy ezen a szinten nem tudunk dominálni, és az ellenfél térfelén labdát tartani. Ez inkább fordítva volt jellemző tegnap is. Ennek köszönhetően tudunk kontrázni, ami ennek a csapatnak fekszik, és ki lehet használni Theo és Leao gyorsaságát. Ha visszagondolunk, tegnap is a gyors megindulásokból volt lehetőségünk, és nem a felállt védelem ellen tudtunk bontani. 

Valahogy az ellenfelek úgy nagy átlagban jobb minőséggel rendelkeznek szerintem csapatszinten mind technikailag mind taktikailag. Lehet, hogy nálunk van egy-két kiugró kvalitás, de ezzel szemben lefele is lógnak ki emberek, akiken rendre el tudnak halni pl. támadások/labdakihozatalok. 

Én az első két csoportmeccs után valahogy nem látom azt, hogy hogyan tudnánk mi a maradék 4 meccsen annyi pontot összegyűjteni, hogy abból továbbjutás legyen. 

Ahogy Dio kolléga is írta, hiányzik a gyilkos ösztön. Nem látni azt a játékosokon, hogy minden idegszálukkal arra fókuszálnak, hogy gólt rúgjanak, hanem ha már odakerültek, fejezzük be valahogy hozzáállás látszik. Ez ezen a szinten már nem elég. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.05. 17:00
Gagacs reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

Ugyanezt gondolom én is, mint az előttem lévők, hogy rendkívüli hiányzik ebből a csapatból az a fajta könyörtelen helyzetkihasználás, gyilkos ösztön ami éppen a Pippo csapatokban megvolt. Itt most ez rendkívül hiányzik. Néha elgondolkodom, hogy mennyi helyzetet kell kidolgozni ahhoz, hogy végre betaláljunk?! 28-at? 40-et? Az viszont bravó, hogy legalább pontot szereztünk és hogy reálisan valóban lehetett volna ez 0:1 a javunkra! Ha Pulisic ott továbbteszi Leónak...

Továbbjutás? Arra építeni, hogy a többi meccs kedvezően alakuljon számunkra, veszett fejsze nyele. Meccseket kell nyerni, többet is ráadásul (!) hogy ebből valóban továbbjutás legyen. Máskülönben jöhet a számolgatás a végén... (5-6 ponttal nagyon necces, de 7-10 ponttal már reális esélyünk van a 16-ba kerülni.) 

Illetve még annyit hozzáfűznék az első gondolatomhoz, hogy nem a helyzetek száma a lényeg, hanem azok minőségi befejezése. Olyan, mintha az utolsó pillanatokban dekoncentráció lépne fel, így az elmúlt meccsek alapján a BL-ben. Megremegne a láb akkor, amikor igazán higgadtnak kellene maradni.

Mindenesetre reméljük, ez változni fog a PSG ellen, ki tudja, lehet akkor törik meg a jég és jön össze minden számunkra?! Jó is lenne. 🙂 

A hozzászólás módosítva: 7 hónap telt el 3 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.05. 18:45