2023-09-19 Milan-Ne...
 

2023-09-19 Milan-Newcastle

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan megkezdi szereplését a Bajnokok Ligája csoportkörében és kedd este a Premier League-ben szereplő Newcastle ellen lép pályára a San Siróban az 1. forduló keretein belül. A piros-feketék a legutóbbi mérkőzésüket elveszítették az Inter ellen, míg a Szarkák 1-0-ra győztek a Brentford ellen. Az összecsapás kedden 18:45-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.09.18. 15:04
ACM_GRA
(@acm_gra)

Ha mi rúgjuk az első gólt, szerintem meglesz. (minimum ez esetben a döntetlen) Ha viszont mi kapjuk, akkor gondban lehetünk. Ami pedig a trénerünket illeti: Nem akarom fikázni Piolit, most újra megkapja az esélyt a bizonyításra és igazán megmutathatja (a fiúkkal egyetemben), hogy nem középszer, hanem annál jobb. És persze ez a játékosokon is sok múlik, persze. De mintha az lenne az érzésem idén, hogy a keret most adott, nem úgy, mint tavaly. Az előző szezonban még felmentettem a mestert, mondván, "Nem tehet arról, hogy nincsenek minőségi cserék, bla bla." Most már nálam sincs kifogás, ugyan nem várok kiütéses sikert holnap, de azért tegyük már ki a szívünket a pályára és legyünk mindvégig szervezettek, tudatosak, ahogyan azt az első három fordulóban is láttuk, tettük! Ha ez meglesz, az már egy jó előjel. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.18. 22:03
Anselmo
(@anselmo)

Próbálja az ember keresni a pozitívumokat. Hát nem kaptunk egy ötöst. Sőt, gólt sem. Volt egy erős 20 percünk az elején, utána meg 70 perc tömény gyötrelem, és frusztráció. Loftus-Cheek akkor hát 4 meccset bírt sérülés nélkül, de nála ez már így is szinte personal record. Maignan meg gőzöm sincs, mibe sérül bele állandóan, miközben egy helyben ácsorog. Lett egy pontunk, az is több, mint a semmi. 

De ez a Newcastle jóindulattal egy Udinese vagy Torino szintjét hozza, szóval nem arról van szó, hogy valami virtuóz csapatot kellett volna verni hazai pályán. Még akármi is lehet a folytatásban, de per ma valószínűbbenk tűnik, hogy a végén inkább ez az elvesztett 2 pont fog hiányozni a továbbjutáshoz, minthogy a szerzett 1 pont legyen majd épp elég hozzá. 

Veronában hátha nem akad bele Leao sarka a földbe. Akkor hátha... 

A hozzászólás módosítva: 8 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.19. 20:41
gio14
(@gio14)

Dekoncentrált a csapat, ordít rólunk, hogy fejben nem vagyunk ott. Nincs összerakva a csapat játéka, fejben lassúak vagyunk, a 16-oson belül szöszölünk, amikor már lőni kéne. Egy bedobással a hosszabbításban az ellenfél térfelén addig molyolunk, amíg a bíró nem engedi az időhúzó cserét. 

Theo másodszor rúgja agyon a csapattársait előretörésnél, a csatárainkat meg kéne tanítani elugrani a labda elől. 

Ez nem csak a BL-ben kevés, de egy masszív középcsapat ellen is ma már. 

Leao eddig vakon van egész szezonban, őt is jobban kéne kezelni pszichológiailag, látszik, hogy szenved. El kéne kobozni a balettbérletet is tőle, mert az a foglalkozás csak árt neki - kevesebb labdára tekeredés, több céljáték. 

Giroudot nem értem miért erőltetjük, lászik, hogy nem bírja ezt a terhelést, pihennie kéne. 

Reijnders nem értem miért nem játszik többet, az első meccseket vele hoztuk, amikor beállt volt 1-2 jó megmozdulása, kár hogy a kapus kezébe passzolta a labdát lövés helyett. 

Ez Newcastle egy kutyaütő gárda, simán verni kellett volna őket. 

#pioliout

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.19. 20:56
LireMille
(@liremille)

Chuwi eddig azt a szintet sem hozza, mint Messiás és Salamaki. Ezért kár volt 20 misit elcsattogtatni, mert harmatgyenge a pali, és nem is igazán látom, az AI robot (aki egy Moncada nevű humanoid testben bújt el) mit látott benne. Sajnos eddig a többiek is szinten alul vannak, RLC megsérült, ahogyan mindig teszi, Pulisic súlytalan, ahogy a Chelseaben is volt, Musah azért mutatott valamit, ő tetszett egyedül!

Ebben a csoportban bármi is lehet, nem lehet megjósolni, de nem jók az esélyeink. Az Inter ennyi ilyen minőségű helyzetből 6 gólt vert volna, mi egyet sem. Piollit most nem marasztalnám el, a ziccerek megvoltak, a 86 éves Trapattoni talán még most is belőtte volna őket, az ifjú Titánoknak nem sikerült. Ez nem Pioli hibája, hanem a vezetőségé, akik nem tudtak hozni előre egy igazi gyilkost. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.19. 21:02
ACM_GRA
(@acm_gra)

Ha ez az összecsapás 3:0 ide, egy szót sem szólhatott volna a Newcastle. Sokkal többet vártam az angoloktól és megleptek valahol a srácok is. Örömhír, hogy ennyi helyzetet kitudtunk dolgozni, (erre lehetne építeni) de rémálom hogy ebből a lehetőségekből egyet sem tudtunk gólra váltani. A Bajnokok Ligájában azok a csapatok tudnak sztem érvényesülni hosszútávon, akik rendkívül könyörtelenek! (a régi Ancelotti Milan ezért is volt különleges, egy lehetőség is olykor elég volt a gólhoz) Mi ezennel nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel és ez az elvesztett 2 pont valóban fájó. Pláne, ha tényleg ez a 2 pont fog hiányozni a legvégén. Ne legyen így! 

És igen, Musah valóban jól mozgott mindenképpen pozitívum. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.19. 21:24
Lansky
(@lansky)

Chukwuezét én jóval veszélyesebbnek érzem, mint a brazil meg a belga elődjét. Dinamikusabb, de láthatóan nem igazán érzi még a társakat. De az ellenfél veszélyesnek tartotta, rendre ketten váltottak ki rá. A beadásait elméretezte, volt, hogy lőhetett volna, mégis passzolt, de nem vagyok vele elégedetlen.

Ezt a meccset nagyon hozni kellett volna. A Newcastle meg volt illetődve igen sokáig, és mire magához tért a sokkból, már régen lezárhattuk volna a lényegi kérdéseket. Hihetetlen, milyen helyzeteket hagytunk ki.

Mindenesetre az ilyen mérkőzésekre szokta azt mondani Guardiola, hogy bár nem sikerült nyerni, ez sokkal jobb, mint az, ha egyáltalán nincsenek helyzetek. Azért azt gondolom, egy PL-résztvevő csapat ellen ennyi helyzetet kidolgozni igenis nagy dolog. Még akkor is, ha nagyon rosszul kezdték a bajnokságot.

A védekezés nagyjából rendben volt, bár az nagyon nem tetszett, hogy Isakék többször kicsalták Thiaw-t meg Tomorit 30-40 méterre a kapunktól, hogy helyet csináljanak a befutó támadónak. Később ezt észrevettük, és abbahagytuk.

A támadók helyzetkihasználása tehát botrány, de legalább a helyzeteink megvoltak. Legközelebb majd berugdossuk őket. Remélhetőleg.

A sérülések... Tkp. meg sem lepődhetünk. Calabria, RLC és Maignan. Mindhármuk esetében az lenne most már a meglepő, ha 4-5 meccsnél többet bírna. Maignan helyzete aggasztó. Nem tudom, mi lehet az oka, hogy ennyire sérülékeny, de nem túl szívderítő, hogy nem lehet rá stabilan számítani, nem lehet vele tervezni. A hülye futású Calabria ugyanez, bár az ő kiesése annyira nem aggasztó. Az inkább, hogy most egyedül Florenzi van a posztjára, mert Kalulu is sérült. RLC sérülése remélhetőleg nem komoly.

Ha az első helyért megyünk, a PSG-Dortmund döntetlen lett volna nekünk a legjobb, de a németek veresége a továbbjutás szempontjából fontosabb lehet.

Korábban a helyzetek kialakításával is gondok voltak, noha sikerült szinte a semmiből betalálni, és nyerni 1-2 góllal. Most fordítva volt, hozzátenném, azért nem állt be annyira védekezni a Newcastle, volt helyünk. Az angoloktól jóval többet vártam, bár valahol érthető volt a visszafogottságuk, elvégre ha jól tudom, először járnak a BL-ben.

A játék rendben volt, talán a nagy akarás az Inter elleni meccs miatt most ezt eredményezte. Szombaton viszont nyerni kell, nem lehet semmilyen kifogás.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.20. 07:18
Gagacs
(@gagacs)

A meccsről nagyon nem írok semmit, csak az első félidőt tudtam nézni. Bár ha a szünetben 3:0 az sem lett volna csoda, amik kimaradtak.

Viszont Lótuszcsík és Minyon sérülése nem vészes elvileg. Ezt Pioli nyilatkozta. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.20. 08:16
Berka_
(@berka_)

@lansky  

off

2003-ban játszottak a Bajnokok Ligájában, ez a közvetítésben is elhangzott.

on

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.20. 08:17
kissheva
(@kissheva)

Sajnos a meccset nem láttam, ezért arról nem tudok nyilatkozni. Az összefoglaló alapján simán felülmúltuk az angolokat, ami lehet bíztató. Az csak nekem tűnt fel, hogy egy-egy helyzetnél, illetve kontránál szinte mindig lett volna jobb helyzetben lévő társ, de valahogy mindig a labdás akart mennybe menni, és egyedül megoldani?

 

Elvileg RLC-nek csak izomgörcse volt a főoldalon lévő cikk alapján. Viszont számomra Mike sorozatos izomproblémái már aggodalomra adnak okot. Néhány hete épp beszéltük egyik meccs alatt a chaten, hogy ez így nagyon nem néz ki jól, és ha akadna egy komoly kérő rá, el lehetne gondolkozni az eladásán. Azért bízom benne, hogy ez most nem többhetes/hónapos kihagyás lesz a részéről.

A hozzászólás módosítva: 8 hónap telt el , kissheva
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.20. 08:22
Dio
 Dio
(@deeo)

Hát ja, ha onnan nézem, hogy ez a gárda 3 napja még egy ötöst kapott a legnagyobb riválisától, ahhoz képest a hozzáállás és a játék képe parádé volt. Ha onnan nézem, hogy ebben a meccsben nagyon csúnyán benne maradt két pont, akkor viszont nem lehetünk elégedettek.

Még csak azt sem mondhatjuk, hogy a lelátóra rugdaltuk a lövéseinket, ahogy tavaly megannyiszor mert senki nem tudott lőni, hanem még a távoli lövések is (Pobegáé, Krunicé) mind kapura mentek, más kérdés hogy általában pont középre, ahol a Pápa állt, vagy állandóan elakadt valakiben a labda.

Nagy következtetést nyílván nem lehet levonni az első fordulós eredményekből, de abban esetleg lehet bízni, hogy a Newcastlenek ez túl nagy falat lesz (a tegnapi is az volt és óriási szerencséjük volt) és nekünk a Dortmunddal kell majd harcolni mondjuk egy második helyért.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.20. 08:35
Anselmo
(@anselmo)

Hát az lesz egyébként. A tegnapi produkció után nagyon meglepne, ha ez a Newcastle labdába rúgna itt, mert az jól átjött, hogy ott a képességek is elég limitáltak, nemcsak a BL-tapasztalat. A PSG-hez meg nekünk nem nagyon lesz közünk érzésem szerint, így minden azon fog múlni, hogy a Dortmunddal mit fogunk tudni összehozni a két meccsen. De nagyon fog hiányozni ez a 2 pont, amit itt elhagytunk... 

Most nem tudom azt mondani a csapatra, hogy nem próbáltak meg mindent, de látszik, hogy miért vagyunk messze még az elittől és akár az Intertől is. Szertelen, csapkodó, rendezetlen a Milan játéka, a játékosai fejben sincsenek rendben, valahogy nincs élesség, és nagyon hiányolom azt a gyilkos ösztönt, ami Inzaghi vagy Shevchenko idejében jellemezte a csapatot. Ez még akkor SINCS meg a mai Milan játékában, amikor éppen nyerni tudunk. A helyzetek megvoltak tegnap, de valahogy végig az volt az érzésem, hogy reggelig se rúgnának gólt mégse. A szezon elején járunk még, szóval nem szabad elsietni semmit, de őszintén szólva az újaktól is kissé többet várnék/vártam volna.  

Olyan szédületesen sokat egyikük sem tesz hozzá a játékhoz, Pulisic is a biztató kezdés után tolt két olyan meccset, hogy azt sem tudtam, hogy a pályán van. Összességében még mindig nem lehet azt mondani, hogy ez egy rossz szezonkezdet lenne, de a válogatott szünet előtti meccsek alapján én kicsit másban reménykedtem, és most kijózanító a valóság. A 0-0-tól függetlenül tovább lehet még innen jutni, főleg, ha a PSG szépen végig darálja a mezőnyt, mint tegnap. A Dortmund is elég vérszegény most, ezektől a szarkáktól meg végképp nem kell félni a St. James's Parkban sem.     

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.20. 09:41
SempreMilan_81
(@sempremilan_81)

Ahhoz a szörnyűséghez képest, amit 3 nappal ezelőtt láthattunk az Inter ellen ez a játék, a hozzáállás és a teljesítmény is abszolút rendben volt. Egyedül az eredménybe lehet belekötni, mert teljes mértékben megérdemelt lett volna a győzelem. Előzetesen nem számítottam ilyen pozitív összképre és reakcióra annak ellenére sem, hogy a derbin nem igazán volt reális a kiütéses eredmény. Az első félidőben gyakorlatilag földbe lett döngölve a Newcastle és rettenetesen balszerencsések voltunk a befejezéseknél. Az angolok kapusa extrát nyújtott és egy szavuk sem lehetett volna, ha ez 3-0 vagy 4-0.

Mindent elmond a meccsről, hogy a Newcastle első kaput eltaláló lövésére szinte 100 percet kellett várni az első és a második félidei hosszabbításokkal együtt. Semmi közük nem volt a meccshez és a játékhoz sem. Amikor az angolok támadást vezettek, valahogy akkor sem volt meg az az érzés, hogy bármilyen veszélyt okozhatnak a kapura.

Nagyon fontos lett volna az a 2 pont, de nem tudok haragudni a csapatra, mert tényleg odatették magukat. A befejezésekben semmi nem jött össze, de sajnos van ilyen.

Kiemelném a sokat szidott Tomorit és Krunicot, akik nagyon jó teljesítményt tettek le. Thiaw is rendben volt a múlt heti hibái után. Chukwueze és Musah játékának örültem, különösen utóbbi nagyot ment a becserélése után. Chukwunak még idő kell, hogy élesebb legyen és meglegyen az összhang a csapattársakkal, viszont első kezdőként lejátszott meccsnek közel sem volt olyan rossz, mint azt beállítják. A szünetben Florenzi is jól szállt be és végre Pioli tanult a hibájából és félidőben lekapta a sárga lapos védőt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.20. 12:01
ACM_GRA
(@acm_gra)

A további párosítások a következők egyébként:

Dortmund-Milan

PSG-Milan

Milan-PSG

Milan-Dortmund

Newcastle-Milan

 

Nagy matekozásba azért nem mennék bele, de az kijelenthető, hogy meccseket kell nyerni a továbbjutáshoz.  A PSG bár nem egy was is das, viszont a tegnapi helyzetkihasználásunkat tekintve nincs okom túl nagy optimizmusra. (bár előbb-utóbb ennyi helyzetből csak lesznek gólok) A Dortmund ellen a 3-4 pont teljesen reális, a Newcastle pedig nem okozhat gondot idegenben. (a tegnapi meccsből kiindulva) Aztán úgyis lesznek még körbeverések, a 2.hely valóban meglehet, az esély szerencsére azért jóval több mint 2 évvel ezelőtt, amikor a Pool/Atletico/Porto kvartettben foglaltunk helyet. 

És ami még pozitívum, hogy vélhetően sokat leszünk a képernyőn. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.20. 12:14
milandrukker
(@milandrukker)

@acm_gra Szerintem kár abból kiindulni, hogy mi volt tegnap. Teljesen más meccs lesz Angliában, pláne, hogy 2(?) hónap van még addig.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.20. 13:46
ACM_GRA reacted
Oldal 1 / 2