2023-05-10 Milan-In...
 

2023-05-10 Milan-Inter

Oldal 2 / 2
 
Anselmo
(@anselmo)

Nagyon sok hasznos és jó gondolatot olvastam tegnap este/ma reggel, isten ments, hogy plagizálva, de néhány dolgot kiemelnék, mert fontosnak tartom.

Kár Piolit védeni, mert a kialakult helyzet csak részben tudható be a csapat limitáltságának (amely kétségtelen tény). De az már nem képesség kérdése, hogy tizenötödjére játsszuk el azt ebben a szezonban, hogy a meccs első 10-15 percében egy teljesen fejetlen, szétesett és indolens társaság jön ki az öltözőből, tele gatyával, akik tápos csirkék módjára rohangálnak fel-alá, és akármilyen ellenfél átgázol rajtunk.  

Ahogy az sem, hogy rögzített helyzetekből a Serie A egészét nézve is szinte mi kaptuk a legtöbb gólt ilyenből, és szereztük a legkevesebbet belőle. Nincs egyetlen ember, aki szabadrúgásból veszélyes lenne, és szögletekből, beívelt szabadrúgásokból 20 meccsen egyszer találunk be. Holott - a nálunk sokkal gyengébb csapatok számára is éppen ezek jelentik az esélyt és tudatosan játszanak rá az ilyen helyzetekre! Ez nem képesség dolga, ezt csak gyakorolni kell. Szóval az sem képesség dolga, hogy ez a csapat csak és kizárólag kontrázni tudjon és semmi mást, amiből gólokat lehet szerezni. 

Nincs előrelépés. A legtöbb játékosunk tavalyról idénre stagnál, vagy leépült, az újak beépítése teljes kudarc, amely részben Pioli, részben Maldiniék hibája. Az, hogy Yacine Adli elszerette Pioli nejét, és ezért 5 percet sem kapott idén, az aligha védhető. Profik volnánk, vagy mik.  

De ezért lett volna fontos, hogy felismerjük a határainkat, amire valóban képesek vagyunk, és nem kockára tenni mindent a BL oltárán. Mi mindent egy lapra, erre tettünk fel idén, és ez hatalmas stratégiai hiba volt. Nyáron sem lesz előrelépés, jön Ibra helyett Arnautovic, Origi helyett Boulaye Dia, Messias helyett Strefezza, a középpályára meg Diaz helyett mondjuk Daniel Maldini, B-Touré helyett a cremónai Valeri vagy Parisi az Empoliból és Sportiello Tararusanu helyett. Aztán készen vagyunk. És megcélozhatjuk a 6. helyet is akár jövőre. Tudom, ez elég disztópikus jövőkép, de a BL-pénzek nélkül ez az idei menetelés teljesen hiábavaló volt - és meggyőződésem, hogy a nyári mercato nem lesz messze attól, amit most felskicceltem ide. 

Sok tényező eredményezte a mostani helyzetet, volt benne a balszerencse, adott tényezők, hülye bírók, de a sportszakmai hibák tömkelege - amiket Maldini, Massara és Pioli elkövettek - kimerítik az önsorsrontás fogalmát is.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.11. 09:42
bubu971 reacted
R66
 R66
(@r66)

Alapvetően nehéz mit hozzátenni a tegnapihoz. Sajnos a kuzinok megérdemelték. Kíméletlenek és agresszívak voltak, pontosan tudták, hogy mire lehet számítani a Milantól. Szerintem teljesen értelmetlen egyszemélyes bűnbakot csinálni akárkiből is, egy csapat (ideértve az edzői stábot), együtt győz, vagy veszít. Pioli eltaktikázta a dolgokat, Calabria hozta azt ami miatt a többség annyit ekézi és bizony a többiek sem tehetik ki a teljesítményüket a kirakatba. Talán Maignan és Tonali lógott ki kicsit felfelé, de ez édeskevés.

Egy érdekes, említésre méltó meglátás azért megjelent a GDS-ban:

A szerző szerint az egyik fő problémája az volt a Milannak, hogy a sérült Rafael Leao hiányában, illetve Iszmael Bennaszer korai elvesztése (a 18. percben kellett lecserélni sérülés miatt) után a szó szoros értelmében is könnyűsúlyú Messias, Brahim Díaz, Alexis Saelemaekers középpályástriónak kellett volna megtartania elöl a labdát a nagyon koncentrált Inter-játékosokkal szemben, de ez nem sikerült. Egyrészt a fizikai adottságaik miatt sem, másrészt mert nagyon pontatlanul játszottak.

 

Szvsz, a fizikum hiánya óriási szerepet játszik ezekben a leolvadásokban. Borzasztó látni sokszor, amikor a ropitestű óvodásaink "harcolnak" a tipikus interes tuskókkal. Lehetne ezeket kompenzálni technikai fölénnyel, mint anno a Barca tette ezt, de Sale, Messias, stb ettől borzasztóan messze vannak.

A BL-ben innentől felesleges célokról beszélni. Persze meg kell próbálni megfordítani, de az esélyek minimálisak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.11. 09:54
bubu971 and Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

@r66 Hajszálpontosan ugyanez volt a benyomásom tegnap este. Túl sok a pici, törékeny, gyenge fizikumú játékosunk, és ez erősen megbosszulja magát az Interhez hasonló, verőlegényekből álló csapatok ellen. A Napoli hasonló karakterben, mint a mieink, ezért ott nem jött ki ez a dolog, de az Inter ellen ez szörnyen kijött.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.11. 09:57
dzsozy
(@Gunz)

A tegnapi meccs pontosan rávilágított (ismét) azokra a hibákra, amik leginkább ebben az idényben jellemzik a csapatot. 

 

Az Inter ugyanúgy játszadozott a Milannal, mint tette azt a szuperkupa döntőjén. Fájdalmas volt ezt nézni, nagyon bántotta is a szemem az első félidő, de sajnos egyáltalán nem lepődtem meg ezen. A szögletük előtt mondtam is, hogy ez gól lesz; jött is a gól. Milyen véletlen...

 

Ahogy többen megjegyezték már, a legnagyobb pozitívum a tegnapi meccsel kapcsolatban az, hogy ez csak 2-0 lett.  Gyakorlatilag a játék minden elemében jobbak voltak. Bár van még egy visszavágó és lehet reménykedni, meg hinni, de nehezen hihető, hogy ez a Milan meg fogja fordítani a párharcot. 

 

Vegyük elő a jó öreg bírót. Az Interesek azt írják, hogy jó szellemben vezette a meccset. Persze, az ő szemszögükből nézve talán igaz ez, hiszen olyan fizikai fölényben van a csapatuk a Milanhoz képest, hogy az bántó. Nyilvánvaló, hogy egy Diaz, vagy Sale pl egy Dumfriessel szemben fizikai párharcot nem nagyon fog nyerni. 
A bíró szerintem egy barom volt, aki hagyta az angol stílust. (ha valaki látta a Newcastle-Arsenal meccset az tudja miről beszélek) Ráadásul látványosan a Milan ellen fújt a mezőnyben. Persze Krunic esete is megérne egy misét, mert rendesen odasózott az Interesnek, büntetlenül... 

Alapvetően azt nem értem, hogy kinek jó az, ha hagyják az elején elfajulni a csapatokat. A Real meccsén is az első percben Grilis olyat odarúgott a realosnak, hogy az sima sárga, de mivel az volt az első szabálytalanság, na nehogy már sárgát osszon a bíró. Mondjuk ott is kriminális volt a jv. Itt is megvolt ugyanez. Igen ez egy kontaktsport. De basszus a 16oson belül konkrétan 2 Milan játékost is elnyelt a fekete lyuk. Dzeko kötöttfogású bírkózást mutatott be a gól előtt. Mondhatja a jv, hogy engedi a test test ellenit, de akkor tegyünk fel 11 kigyúrt rohanó állatot, azt csókolom. Mondjuk azt a sportot is focinak hívják, csak amerikainak.

 

Martinez kamu büntetőjénél is világtalan volt, ráadásul duplán. Egyrészt ha 11, akkor piros is, lásd Tomori esete, másrészt, ha nem 11, akkor sárga Martineznek. Se ez - se az. 

Viszont tegnap este a bírótól függetlenül verte szét az Inter a Milant. Nem ezen múlt, mégis roppant frusztráló lehetett a pályán átélni azt az egyoldalú megítélést, ahogyan a bíró ténykedett. És ez már kihatással volt a Milan játékosaira is.

Valami most nagyon nem klappol a Milannal. Az Inter és a Napoli is annyival gyorsabban (fizikailag és gondolkozásban is), tudatosabban játszott, hogy bántó volt látni a különbséget. És ez még nem is a City labdabuz*zása volt, vagy a real villámgyors egyérintője. A City ellen egyszer úgy hozták ki a labdát, hogy szemmel nem tudtam követni. Na ezektől tényleg messze van a csapat és sajnos nem látom, hogy tudna ezen javítani a stáb. Nagyon jó lenne a nyári szezonban a tudatos focit begyakorolni, mert ez az ívelgetés, meg labdagurigázás hátul nálam nem igazán meríti ki ennek a fogalmát. Ha a Lazio tud, ha a Napoli tud, ha az Inter tud gyors-szép kombinatív focit játszani, akkor a Milan miért nem? 

 

Nekem az az érzésem, hogy erre az idényre Pioli elhitte azt, hogy a Milan újra "nagycsapat" lett. Feladta a letámadós stíulst és elkezdte dominálni a meccseket, azaz inkább csak labdát tartogatni a védő tengelyben. Látható, hogy ez rendszeridegen a társaságnak. Nekik hely kell, rendezetlenség, hogy Leao meg tudjon indulni egy gyors passz után. Na ebből kell majd 2 is a visszavágón. 

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.11. 13:10
gumicsiga
(@gumicsiga)

Szerintem ennyivel nem jobb nálunk ez az Inter, az biztos, hogy idén ők a mumusaink. A Napoli támadó focija sokkal eredményesebb, minőségibb támadókkal álltak ki ellenünk és mégis le tudtuk őket védekezni.

Mondanám, hogy minden ami csak lehetséges összejött az Internek, de ez sem lehet mentség az egyéni hibákra és a pontatlanságra a kapu előtt.

Tegnap nem volt vezére a csapatnak, Theonak nem szokott menni az Inter ellen, Calabria pedig harmat gyenge volt, óriásit hibázott a gólnál, vagy el kellett volna dőlnie vagy kibillenteni Dzekot -persz ő volt a rutinosabb-.

Annyira nem nagy szám az Inter kezdője, kb 30 percet tudnak játszani ezzel a kerettel, utána kiesnek a veterán játékosok és megy a verekedős foci. Darmian és Dimarco nem első osztályú védők, előbbit Origi utóbbit Messias többször megfutotta a meccsen, Acerbi szépen leverekedte Giroud-t de attól még volt helyzetünk bőven. Leaoval meglehetett volna a bal oldal -talán Theo-nak is jobban ment volt-, jobb szélen pedig szerintem elég volt Messias is, igazából a kapu előtt voltunk piszkosul gyengék Diaz és Giroud nem tudtak érvényesülni.

Szvsz simán verhető lenne ez az Inter, ipari focit játszanak rengeteg szabálytalansággal és sunyi belépőkkel, de cserékkel is max 60 percet tudtak koncentrálni. Ha nem lett volna annyira teli a gatya, tudunk volna hozni rajtuk egy gól...

Összegezve megint az egyéni hibák és a keret mélysége jelenti nálunk a legnagyobb problémát, nincs bal szélre és centerbe igazi cserénk, Rebic formája és Ibra kiesése hatalmas hátrány nekünk, CDK-ról nem is beszélve, a "húzóemberünk" mostanában már a padról sem áll föl és sajnos jobb is így a csapatnak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.11. 14:52
kissheva
(@kissheva)

Ezt az egyet szerettem volna elkerülni, hogy a merdák ellen essünk ki a BL-ből, inkább zúgtunk volna ki a Spurs ellen. Nagyon bántó volt nézni, hogy az első félidőben szinte osztálykülönbség volt a két csapat között. 

Amit már fentebb is írtak, nekünk nem megy az, hogy próbáljunk dominálni, és hátulról építkezve  támadást vezetni. Vagyis mehetne, de úgy látszik nem ez a cél, és nem igen gyakorolják. Tegnap sajnos nagyon kijött a két csapat kvalitás-beli különbsége. Egyszerűen ennyivel jobb a sinter, ha ők is jó napot fognak ki.

Viszont azt a misternek be kéne látnia, hogy a letámadásunk marhára nem működőképes. Sokszor a kiscsapatok is simán áthozzák rajta a labdát 2-3 passzal, hát még egy minőségibb csapat...
Nagyon jól tudta S. Inzaghit, hogy a lehető legjobban szét kell húznia a védelmünket mind szélességben, mind mélységben, mert mi emberfogással védekezünk. Ennek az volt az eredménye, hogy Dzeko és Lautaro 1v1-ben játszhatott a belső védőkkel. Ha sikerült megnyerniük egy-egy párharcot, megtartani a labdát, vagy Lautaro visszalépett a sorok közé, máris átrohantak rajtunk a lendületből, mélységből érkező középpályásaikkal vagy szélsőikkel kiegészülve. Mi pedig innentől már csak hátrafele futva védekeztünk vert helyzetben.

Sajnos ezen a meccsen Inzaghi lemeccselte Piolit. Tudta jól, hogy mik a gyengéink, amire Piolinak nem volt válasza, fordítva viszont nem sikerült a merda gyengéit megtalálni.

Persze Leao-val más lett volna a helyzet, csak ez megint egy játékos egyéni képességeire való hagyatkozás, és nem egy jól működő rendszer.

Szvsz az ilyen meccseken scudetto ide vagy oda, be kéne látnunk, hogy mi vagyunk a "gyengébb" csapat, és azt erőltetni, amiben erősek vagyunk. Szervezett védekezésből kontrázni.

Nincs minden veszve, de kétlem, hogy a merda leadná ezt a 2 gólos előnyt, főleg a tegnapi meccs fényében.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.11. 15:16
ACM_GRA
(@acm_gra)

Mondjuk ha valamiben bízhatunk a visszavágón, azaz hogy tényleg semmi nem fog szólni mellettünk, - az Interesek már a jegyet is megvették a döntőre - és hogy kb a Milanon kívül mindenki elkönyvelte a biztos Inter továbbjutást. A tegnap meccs fényében én is azt mondom, nem nagyon maradt több kérdés. (mondjuk ha az első 20-30 percet kitörölnénk és a gólokat is, azt mondanám nem is volt az olyan rossz)

Valóban úgy fest jelenleg, hogy a keddi meccs az Inter számára csak formalitás lesz, de azért voltak már párharcok a BL történetében, ahol az a csapat amelyik rosszabbnak tűnt az első meccsen, végül csodát művelt a visszavágón. Az egyik ilyen együttes éppen a Tottenham, amely nem csak kikapott az Ajaxtól 0:1-re az odavágón (és még kapufát, ziccereket is rúgtak a hollandok) hanem a másik meccsen egyenesen 3:0-ás hátrányba is került...Ott ha valaki azt mondja, hogy Spurs, elmegyógyintézet körülbelül. De emlékszem egy Roma-Barcelonára is de ott volt a Pool hihetetlen feltámadása ismét csak a katalánok ellen. A PSG-Barcáról nem is beszélve. Elképesztően beteg meccs volt, az fix! Tény, hogy ezek a fordítások ritkák, (fehér holló esete) de én azért merem remélni, hogy ez a csapat valamit kitalál a keddi meccsre. Nem várok győzelmet, (továbbjutást meg ezek után végképp nem), de egy szervezett csapatjátékot, küzdést, hajtást a végsőkig, és jó szájízt a végén (bár fura ezt leírni, éppen a városi rivális ellen) talán igen. 

 

 

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el 2 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.11. 17:04
milandrukker
(@milandrukker)

@acm_gra Tény, hogy nagyon jó volt az Ajax mindkét meccsen, de ne felejtsd el, hogy ott a Spursnek is volt számtalan helyzete. Az a párharc közelebb volt az X-hez, max 1 gólos difihez, mint a két meccs közbeni 3 gólos különbséghez.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.11. 20:02
Oldal 2 / 2