2023-05-10 Milan-In...
 

2023-05-10 Milan-Inter

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

Pontosan 16 év, 1 hét és 1 nap után - azaz 5852 napot követően - újra pályára lép a Milan a San Siróban a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Elképesztő lelkesedés előzi meg a mérkőzést, hiszen milánói derbit rendeznek a fináléba jutásért. Az első mérkőzésen a Milan szerda este pályaválasztóként fogadja a városi rivális Intert teltház előtt. Az összecsapás 21:00-kor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.05.09. 18:35
ACM_GRA
(@acm_gra)

Nos, elérkezett a várva várt nap azaz a BL-elődöntő első felvonása. Tele vagyok kételyekkel, mert ez egy kiszámíthatatlan párharc ahol bármi elképzelhető. Igen, még talán a büntetőpárbaj is és az is, hogy nem lesz gól 180 percen keresztül. Esélyek? Szerintem ilyenkor nem számít, hogy papíron ki számít esélyesnek. Láthattuk, jól megsemmisítette (ahogy Rooney fogalmazott) a City a Realt...:D Ha mindig az előzetes esélyek döntenének, akkor eléggé unalmas lenne a BL. Igen, az tény hogy az Inter picit jobb formában van (elismerem), de ne feledjük, a Benfica elleni meccs előtt még az volt a kérdés, hogy tudnak-e egyáltalán meccset nyerni a Serie A-ban. A keret mélysége is mellettük szól (pláne a kispadon jobbak), viszont az alapcsapatot tekintve abszolút minden esélyünk megvan arra, hogy továbbjussunk, de baromi nehéz lesz, az egyszer biztos. Leo? Hiányozni fog, legalább akkora érvágás, mint amikor Seedorf nem játszott anno 2008-ban az Arsenal ellen (meg is ittuk sajnos a levét) de ha feltud épülni a visszavágóra, akkor ő jelentheti a különbséget. Az Inter fő erőssége sztem a csapatszellem, nem pedig az egyéniségek. Attól aligha kell tartani, hogy Chala végigviszi, vagy Dzeko elől Kjaert úgy beesernyőzi (majd még gólt is vág a végén), mint ahogy Cafú tette anno Nedveddel szemben. Ettől kevésbé tartok, viszont attól meg igen, hogy veszélyesek lehetnek akár egy bedobásból is, a küzdőszellem náluk is adott. Miben bízhatunk? A csapategységben, a szívben és hogy a Milan tudja jól, hogyan kell egy ilyen párharcot lehozni, elvégre a BL a DNS-ében van. Bár Pioli nálam bizonyított már (a bajnoki cím megnyerése, korábbi pozitív eredmények, stb) viszont neki is ez egy erőpróba lesz, hogy taktikailag hogy tudja abszolválni ezt az összecsapást. Azért, ha megcsinálja, kalapot emelek, a Serie A eredményektől függetlenül. (bár nagyon fájna, mert látni akarjuk jövőre is a kedvenceinket.) Nehéz lesz, de bizakodó vagyok, Forza Milan !!!!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.10. 07:43
Anselmo
(@anselmo)

Hát, ahogy mondják, ha már egyszer idáig eljutottunk, akkor meg kell próbálni :). De nincsenek különösebben jó megérzéseim a mai meccs kapcsán. Inkább csak egy tonnányi kérdés kavarog az emberben. Vajon a sors ki akarja egyenlíteni a dolgokat szinte napra pontosan 20 év után? Vajon véletlen, hogy Leao éppen a meccs előtt szenvedi el a szezon egyetlen sérülését? Vajon a srácok mindent megmutattak már magukból, amire képesek? Szinte annyira semmi nem mellettünk szól, hogy éppen ilyenkor jön az, hogy minden előjel ellenére mégis a mennybe megyünk? Létezik az, hogy egyszerűen MINDIG mi menjünk tovább / nyerjünk egy olasz-olasz párharcon a BL-ben? 

Ez egy BL-elődöntő + Euroderby, nyilván teljesen megjósolhatatlan. Ha a formák döntenének, vagy hogy kinek lesz több sztárjátékosa, talán le se kéne játszani a meccset. De le fogják. És mi most már csak imádkozhatunk és bizakodhatunk, más egyéb nem maradt. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.10. 10:23
jester
(@jester)

Egy ilyen fontos meccs előtt miért kell rögtön eldobni a Joker kártyát?! Ha tudja a szakmai stáb, hogy Leao nem képes ma vállalni a játékot, akkor azt miért áruljuk el a sajtónak a meccs előtt? Legalább a padra ültesse már le, azért nem mindegy, hogy mire készül az ellenfél. A kis ábráinkat a begyakorolt figurákról nem küldjük át nekik emailben?! Vagy esetleg a büntetőkről statisztikázott lőlapot?! Na mindegy...

Az Intert esélyesebbnek tartom ma, de ha a fiúk odateszik magukat és küzdenek, akkor már elégedett leszek. Forza Milan!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.10. 19:49
Anselmo
(@anselmo)

@jester ez szerintem is hiba volt. Ezek szerint nem csak én gondoltam így.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.10. 20:27
Dio
 Dio
(@deeo)

Hát gyerekek, ezt kár szépíteni, ez eddig osztálykülönbség. Ha ez a félidő 0:3 egy büdös szót nem szólhatunk. Inzaghi megette Piolit taktikailag, a védelem mint egy U9-es gyereksereg aki rohangál össze-vissza, Calabriával az élen.

Egyetlen esélyünk a visszavágóra egy lőtt gól, kapott nélkül, de ennek annyi esélye van mint 3 lábú macskának a 16 sávos autópályán.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.10. 21:50
Anselmo
(@anselmo)

@deeo Ez a csapat nem nőtt fel a feladathoz. Az első félidő a Milanhoz, a nagy elődökhőz, de még önmagukhoz mérve is méltatlan produkció volt. 

Ennél azért többet vártam, még ha mint mondtam is, nem voltak igazán jó megérzéseim. A sejthető volt, hogy Leao hiányában csak akkor van esélyünk, ha a védekezésünk rendben lesz. Hát nem lett. És csak a klub iránti szeretet és tisztelet miatt nem használok erősebb szavakat. De azt hadd mondjam meg, hogy az a klub, ahol engedik, hogy a csapat legrosszabb és haszontalanabb játékosa legyen a csapatkapitány, az megérdemli a sorsát. 

Saelemaekers dicsérhető egyedül, Tonali és Hernandez hozza a szintet a mezőnyben, a többiek pedig szégyenletesek. Egy BL elődöntőn az extrák szokták jelenteni a különbséget, de az Internek még arra sem volt szüksége, óvodás hibákból tálcán kínáltuk fel a továbbjutást. Elfogadták. 

Sajnos ennyire képes ez a csapat, egy erős olasz középcsapat, amelyet a tabella is mutat. De ha tudjuk, hogy hol a helyünk, mire vagyunk képesek, mik a határaink, akkor talán jövőre is megpróbálhattuk volna. Így marad az Európa-Liga. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.10. 21:58
Dio
 Dio
(@deeo)

Megúsztuk 2:0-val, ez az este egyetlen pozitívuma. Az, hogy 91 és fél perc kelljen az egyetlen kaput eltaláló lövésünkhöz mindent elmond erről az egészről. Meg persze a kapufa.

Az, ami a tavalyi bajnoki hajrában nem jött ki, miszerint az inter jobb kvalitásokkal rendelkezik mint mi, az idén halmozottan, ahogy ma is. Egyszerűen nem fér bele az a szint, hogy ilyen Messiasok az egyetlen valamire való támadásunkban, ilyen helyzetben másfél méterekkel csavarjanak mellé. Az egyetlen veszélyes "támadónk" az Tonali volt, cserében védekezésben volt nem egy-két komoly hibája, lásd második gól. Így nem lehet ezt. Pioli behozott két hátvédet 0:2-nél, ezt azért jegyezzük meg. Tudom, hogy ilyen CDK-kal nem vagyunk előrébb, de ááá, minősíthetetlen ez az egész.

Ez a 0:2 arra jó, hogy lehessen reménykedni, de látva ezt az egetverő különbséget, ez a visszavágó formai lesz csak. Valami olyan elképesztő inter leolvadásnak kéne történnie, hogy arra gyakorlatilag az esély 0.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.10. 23:04
Anselmo
(@anselmo)

Persze, ez eldőlt, nem kérdés. Annak örülni kell, hogy idáig eljutottunk, mert ez a keret messze nem volt erre sem hitelesítve, magát a vezetőséget is váratlanul érte. Nincs ezzel semmi baj. 

Azt látni kell, hogy nálunk még a csapat elsőszámú sztárjai is nagyon fiatalok és tapasztalatlanok ezen a szinten, a többiek pedig Monza, Bologna szintű játékosok, velük nem is lehet ennél feljebb, vagy veterán obsitosok, akik már ezen a szinten nem elég erősek (bár sem Kjaer, sem Giroud nem volt soha egy világklasszis játékos). Ez a Milan egy kiemelkedő eredményt ért el, nagyok is voltak az elvárások, de a szomorú tény az, hogy ez a csapat nyomokban sem tartalmaz egy Ancelotti, Capello vagy Sacchi féle Milant, sőt szerintem még Allegri Milanja is sokkal erősebb volt. Nagyon akartak ezek a fiúk, ezt nem szeretném elvenni tőlük, de bántóan gyenge képességű a többségük, és amikor Pioli a padra nézett, hát nem csodáltam volna azt sem, ha sírt volna. Most akkor ezzel a kerettel kellett volna konkurálni, Leao nélkül...

Legalább nem nekünk kell majd sírni a vesztes BL-döntő után. Az Internek fog fájni csak igazán. 

Nekem az fáj, hogy jövőre nem lesz BL, mert képtelenek voltunk felmérni a saját határainkat, és a marha nagy álmodozás közben szem előtt tévesztettük az igazi és teljesíthető célokat. Ezért pedig még a mainál is sokkal nagyobb árat fizethetünk. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.10. 23:20
bubu971 reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

Igen, az egyetlen pozitívum, hogy icipici remény él még a visszavágón (azért mégsem 0:3 vagy 0:4), azzal, hogy csupán 2 góllal nyert az Inter... Kijött az is ma, hogy a kispadon nincsenek igazán minőségi játékosok, és Leo elképesztően hiányzott, de hogy ennyire?! Nem mondom, hogy vele nyertünk volna, de egészen biztosan több helyzetünk lett volna általa. Végig az volt az érzésem, hogy az Inter valahogy fejben jobban ott van, az első 20-30 perc pedig maga volt a katasztrófa, ha ott 0:4 egy szót sem szólhatunk. De ugyanezt egyébként a Napoli ellen is eljátszottuk, már az első percben gólt kaphattunk volna akkor is, csak ott megúsztuk, itt most nem. Arra lennék egyébként kíváncsi, vajon akkor is ugyanez az eredmény (tehát 0:2), ha abban a kritikus első 10 percben (ami sztem lelkileg megtörte a csapatot) Dzeko luftot rúg?! Soha nem tudjuk meg. Lehet, másképp alakul.

Egy biztos: Semmi sincs még veszve , már az elején be kellene venni a kék-feketék kapuját és ledolgozni a hátrányt. De valahogy ebben most nem hiszek. Természetesen csalódott vagyok, tudtam hogy nehéz lesz, de erre nem számítottam. 🙁 

Ne legyen igazam, de ez most eldőlt! 

 

A hozzászólás módosítva: 12 hónap telt el 2 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.10. 23:22
Rakuzan
(@rakuzan)

Az az igazság, hogy ez a realitás sajnos. Ennyivel minőségibb az Inter kerete. Ha nagyon jól kijön a lépés, tudunk versenyképesek lenni velük, de ennyi különbség van a két csapat kerete között. Gondoljunk csak bele, az a Calhanoglu, aki nálunk az egyik sztár volt (és azért milyen jó lenne most is inkább az ő játékát nézegetni, mint a kis spanyolt - aki bár lelkes, eléggé korlátozott képességű), náluk csak egy tucat zongoracipelő.

Leao nagyon hiányzott, vele talán valahogy begurítottunk volna egy gólt, ami nagyon kellett volna. Úgy gondolom, hogy ezzel a továbbjutás el is dőlt, rá lehet koncentrálni végre a bajnokságra.

Nem tudok mérges lenni sem Piolira, sem a vezetőségre, sem a játékosokra. Mindenki tette a dolgát, meg kellett próbálni a BL-t, a játékosok nagyon akartak. Ez most ennyire volt elég.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.11. 07:06
szucsi82
(@szucsi82)

Sajnos ez elment.

De amennyire van szidva a csapat és sok játékos kvalitasa is megkérdőjelezhető, annyira nagy csoda ami itt az elmúlt 1.5 évben zajlik.Bajnoki cím meg Bl elődöntő ettől a csapattal teljesen a maximum.

Tegnap sajnos nem mi voltunk a favoritok.Az inter lesimázta a meccset és azt tette 2-0-ás vezetésük után , amit bármelyik olasz csapat csinalt volna.

Teljesen megérdemelt a győzelmük.

A nap egyetlen pozitivuma Leao hosszabbítása volt.

És láthattuk is a meccsen,hogy ennek mekkora jelentősége van.Nélküle elől fogatlan oroszlánok vagyunk.

Hétvégi meccset most komolyan kéne már venni és megszerezni azt a 3 pontot.

Különben az utolsó esélyt is elengedjük.

Forza Milan

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.11. 07:07
Gagacs
(@gagacs)

Akárki akármit mond, itt nem a játékoskeret a legnagyobb baj, hanem Pioli korlátolt képességei. Nyilván a merda kerete is jobb, de nem ennyivel. Egyszerűen a kamu Pioppo fociját nem tudja kezelni.
Vagy akkor a kremona, empoli, bolonya kerete is ennyivel jobb? 🙄 Lehetne még sorolni, és nem mindegyik meccs volt felforgatott keret, ezt nekem senki ne mondja. De no para, a bajnokságban jól állunk. Ja, ezt nem ide... 🤣 

A hozzászólás módosítva: 12 hónap telt el 2 alkalommal , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.11. 07:34
bubu971 reacted
spincha
(@spincha)

Lehet vedeni Piolit, hogy BL elodonto, meg hogy TAVALY bajnoksagot nyert , de itt mar hatalmas visszalepes van jatekban nem fejlodes. Szepen elfeledtette par emberrel a hibakat a szerencses BL sorsolas. Mert mi tortenik igazabol? Hetek ota kilatastalan szar jatek. Nem az inter az egyeduli , amit csinaltak ellenunk, hogy az elejen lerohannak minket es ezzel nem tudunk mit kezdeni. Gyakorlatilag kis csapatok is ezt csinaltak es akkor sem tudtuk kezelni. Napoli is ezt csinalta, de ott megusztuk kapott gol nelkul. Az inter ebben a szezonban az osszes egymas elleni meccsen ezt csinalta, megsem sikerult az edzonek semmit kitalalnia. Nagy keszulesbol. pihenesbol semmi nem latszott. Lehetne itt gyenge keretezni, meg padozni, ha ez mondjuk a top3-4 ellen tortent volna meg csak. Szerencsenkre meg mindig van eselyunk elerni a top4-et, foleg ha a juvet tenyleg megbuntetik. Ennel sokkal kevesebbert is repulnek edzok, mivel a fel keretet nem lehet kicserelni, alapbol szoktak edzot cserelni, ha lathatoan nincs fejlodes , elorelepes. Nyari igazolasokbol kit tudott beepiteni? Senkit? Ja Thiaw neha jatszik, mert bekerult serules miatt? Azert az vicces es komolytalan, ha valaki azt allitja, hogy Cremonese szint meg hasonlo par jatekos, ami nem igaz.

Ezek utan nemtudom erdemes-e kulon a jatekosokkal foglalkozni. Sztm Calabria mindket golban benne volt., sok rossz megoldassal a meccs kozben. A nem villamleptu DiMarco rendre tobb metert vert ra futasban. Napoly ellen ezek utan nehez ertekelni, hogy leszedte a palyarol a gruzt, vagy pedig neki voltak gyengebb meccsei. De adjuk meg az olasznak, hogy jol jatszott. Viszont a ket napoly meccsen kivul total fogalmatlan, rendre az oldalan tamadnak a kis csapatok is, o meg altalaban nincs a helyen, a vedovel nem megy  es jon a gol es a helyzet egybol. Erthetetlen, hogy miert nem Kalulu kezd ott, rendszeres rossz jatek utan.

Diaz a kovetkezo 1 jobb meccsre jobb 10 rossz. Tegnap is mar reg lekellett volna hozni. Nyaron mindenkepp mehet vissza, penzt nem szabad erte adni. Legtobbszor siman leutkozik vagy rossz megoldast hoz.

Giroud, sosem kedveltem. A fontos goljainak persze orultem , mint mindenki, de mikor is rugott golt utoljara vagy jatszott jol? Nem szabadna elso szamu csatarnak lennie egy vilageleteben max 8-10gol/szezon jatekosnak. 2-3. csatarnak a padon ok. De itt visszaterhetunk a taktikara is, ami nincs, hogy legtobbszor az ivelgetes megy a fejere. amikor egyedul van kozepen tobb vedovel. Na hat azert kevesen vannak , akik ezt megoldanak.

Szoval rovidebben az egesz. Piolinak menni kell top4tol fuggetlenul, ha elore akarunk lepni. Persze ez nem azt jelenti, hogy johet akkor Bonera vagy Abate edzonek mert nincs mas megoldas, annak tenyleg semmi ertelme.

Hetvegen meg pihenne nem lehet, megint egy "kotelezo" harom pontos meccs.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.11. 07:44
bubu971 reacted
bubu971
(@bubu971)

Igazából ennek az eredménynek akkor lehetne "örülni", ha Piolit menesztenék a szezon végén és helyére minőségi edzőt hoznának, de addig ez egy fájdalmas "élmény" marad.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.11. 08:13
Oldal 1 / 2