2023-05-16 Inter-Mi...
 

2023-05-16 Inter-Milan

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan kedd este a városi rivális Inter ellen lép pályára a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. A tét az isztambuli döntőbe jutás és a Rossonerinek kétgólos hátrányból kell felállnia, ugyanis a Nerazzurri az odavágón Edin Dzeko és Henrikh Mkhitaryan góljával 2-0-ra győzött. Az összecsapás 21:00-kor kezdődik a San Siróban és az M4 Sport élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.05.15. 19:57
ACM_GRA
(@acm_gra)

Leszek én az első, aki kifejti a véleményét a meccsel kapcsolatosan. 🙂 A szezon legjobb játékát kellene nyújtani a továbbjutáshoz. Igen, kisebb csoda szükséges, hogy ez meglegyen. Hiszek-e benne? Láttunk már pár elképesztő fordítást a BL-ben, tényleg nincs lehetetlen, de valahogy az elmúlt meccsek alapján nem számítok túl sok jóra. 

Nem vagyok edző (ez Pioli feladata lesz), de szerintem óriási hiba lehet az, ha nekirontunk fejetlenül az Internek. Szerintem az őszintő támadófoci egyenlő lesz a biztos kieséssel. Ez persze csak az én véleményem, de én semmiképpen sem mennék előre fejetlenül, ész nélkül. Inkább kivárásra játszanék, amolyan Real Madrid módra és lecsapni a kínálkozó lehetőségekre. Csupa szív, ám mégis rafinált, olaszos foci a részünkről (fűszerezve persze a kreativitással) lehetne itt a nyerő formula. Valahogy gólt szerezni az első félidő elején vagy végén és aztán az utolsó 10-15 percben egy újabbat bekotorni, miközben hátul elképesztően szervezettnek és fegyelmezettnek kellene lenni. (a hosszabbításban meg bármi megtörténhet, pláne hogy a lélektani előny nálunk lenne) Nem tudom, ez csak egy elmélet a részemről, Pioli feladata lesz, hogy megtalálja a megfelelő taktikát. De taktika és kellő fegyelmezettség nélkül itt nincs esély, az egyszer biztos. 

És még két dologban merek biztosat állítani: Ha az Inter egy pillanatra is elhiszi, hogy ez megvan (kétlem), akkor lehet keresnivalónk. Plusz, Leoval teljesen más lesz a játékunk, mint az odavágón, ebben is biztos vagyok.

Reméljük a legjobbat! 

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.15. 21:12
Anselmo
(@anselmo)

Nekünk egyetlen esélyünk van ellenük: az ha szét tudnánk futni őket, és egy extra intenzív letámadással levegőt se kapnának, közben pedig tüzelni bárhonnan és bárhogyan. Pattanjon meg, csússzon be, legyen sok szöglet, befújható 11-es, bármi. De nem tudom, vagy inkább nem hiszem, hogy ez a csapat a jelen fizikai állapotában még képes volna erre. Ősszel, amikor 3-1-re is vezettünk, akkor sikerült, de az az erőnlét most már sehol sincsen. De én mást esélyt nem látok. 

Az nem meglepő, hogy meglepőt kéne húzni. Csak hát Pioliban annyi a váratlan és meglepő, mint az éves adóbevallásban. 

Ami engem illet, már gondoskodtam magamról. A meccs után vagy nagyon szegény leszek és boldog, vagy szomorú, de megkeresve egy új TV árát. 

 

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.15. 21:36
Rakuzan
(@rakuzan)

Elképesztő sztori lenne, ha innen tovább tudna menni a csapat. Minden ellenünk szól, de én valahogy el tudom hinni és képzelni, hogy ez a gárda megcsinálja. Van benne annyi akarat és tartás, hogy csodát hajtson végre. Az Inter a lehető legrosszabb match-up nekünk, nem fekszik ez a favágó stílus. Ha lőnek egy gólt, akkor az eldönti végképp a dolgokat, viszont ha mi szerzünk, onnantól nyílt lesz megint a párharc.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.16. 08:22
Anselmo
(@anselmo)

A továbbjutás nem érdekel már, de mutassuk meg baxxa meg, hogy maradt még valami abból a Grande Milanból  a kutya úristenit neki!!!! 😡👹👹

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.16. 20:48
Dio
 Dio
(@deeo)

Nos, ha valaki azt mondja év elején, hogy ez a Milan az elődöntőig jut a BL-ben, ott helyben kiröhögöm és bármikor aláírtam volna ezt, mert ez bőven erőn felül van.

Aztán, ha valaki azt mondja, mondjuk úgy a szeptemberi Milan - inter után, hogy az inter akadályoz meg minket abban, hogy döntőbe jussunk, ráadásul úgy, hogy a két meccsen közünk nincs hozzájuk, akkor azért nagyot néztem volna. Jelenleg ez van. Sajnos a szezon eleje óta csak lefelé megyünk gyakorlatilag, olyannyira, hogy ha nem zárják ki a Juventust, akkor ebből BL sem lesz.

Harmatgyenge Milant láttunk sajnos, pont a legfontosabb két meccsünkön, egy percig nem volt kérdés, hogy az inter mindenben jobb, teljesen megérdemelten mennek a döntőbe. Lehet, hogy 15-20 év múlva lesz megint ekkora lehetőségünk, és az hogy a kuzinok állítanak meg minket ebben, az meg aztán sokáig mély seb lesz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.16. 22:54
Anselmo
(@anselmo)

Hát még ennyi sem sikerült. Ez tükörsima volt. Igazából nem az lepett meg, hogy kiestünk, nem is ez fáj igazán.

Hanem az, hogy szív nélkül, elszántság nélkül, teljesen reménytelen játékkal hoztuk le, asszisztálva mindenhez. Leao olyan nyeglén ténfergett a pályán egész végig, mintha ez valami random Coppa Italia meccs lett volna a Serie B-s Ternana ellen. Elfogadhatatlan volt ő is, de szinte mindenki más is, egyedül Tonalin láttam az igazi akaratot, a többiek magasról leszarták ezt az egészet. Ilyen meccs után nem tudom, még ki óhajtja védeni Piolit, de talán nem a 77. percben kéne cserélni először, miután a 2. félidőben kapura sem lövünk, meg ilyen nyámnyila attitűddel küldi fel a csapatot. Őt biztosan fel kell állítani. Hogy Maldiniékkel mi a helyzet, azt nem tudom, de Pioli ebben a szezonban mindent elszart, ami csak el lehetett.

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.16. 22:58
ACM_GRA
(@acm_gra)

Óriási bravúrnak tartom a BL-elődöntőt, ezt a részét nem tudom (és nem is szabad szerintem) elvenni a csapattól. Viszont a másik része meg nagyon fájó. Nem maga a kiesés hanem a lélek/szív nélküli játék. Sok közünk nem volt ma sem a továbbjutáshoz! Azt hiszem elérkezett az idő a vérfrissítésre és jöhet egy új arc a kispadra plusz megannyi erősítés. Én is azt érzem ez a kapcsolat elfáradt a mesterrel. Szerintem egy erősebb kerettel sem megyünk itt tovább, fejben voltak/vannak problémák. Az Inter egyszerűen jobban akarta a sikert, mint mi. 

Változásokra van szükség, mihamarabb! 

ui: Az Internek ugyan kétségkívül erősebb a kerete, viszont valahogy mégis jobban akarták. Egy Milan miért nem akarta igazán, tiszta szívből? A Bajnokok Ligája döntő volt a tét, nem a Coppa Italia fináléja! Vagy jól laktunk a bajnoki címmel? (meg ezzel az elődöntővel) Nekem nagyon úgy fest, hogy igen. 

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el 3 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.16. 23:18
Rakuzan
(@rakuzan)

Ez bántóan sima lett, ennél azért többet vártam/vártunk. Még ha nem is csodát, de valami akarat féleséget. Szépen hangzik a bajnoki cím és a BL elődöntő, de ismerve a körülményeket, remélem meglesznek a felelősségre vonások és a megfelelő lépések. A nyári és téli mercato teljesen kuka, az edző-játékos kapcsolat abszolút elfáradt, belefásultak a kényelembe. A jövő évi BL nagyon necces, nagyon csúnya lehet ennek az évnek a vége a tavalyihoz képest.

Hatalmas mázlink van a BL sorsolással, hogy idáig el tudtunk jutni. Ez azért rengeteg plusz bevételt generált, amit rá lehet(ne) fordítani az erősítésekre. Milyen abszurd gondolat, a BL elődöntős Milan nem lesz ott a jövő évi ligában...

Az is nonszensz gondolat, hogy egy Inter jutott be a BL döntőbe, gondolhatjuk, ott milyen erősítések lesznek a nyár folyamán..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.17. 08:10
kissheva
(@kissheva)

Azt én nem állítanám, hogy szív nélkül, lélektelenül játszottunk. Egyszerűen túl "jófiúk" vagyunk egy ekkora téttel bíró merda ellen párharchoz. Ezek még 3:0-ás összesítésnél is odapakoltak nekünk, akár 3 ütem késéssel is, de éreztették minden szinten, hogy ők az urak a háznál. Ha már továbbmenni nem volt esélyünk, legalább rángassuk le róluk a mezt vagy pakoljunk olyat oda, hogy ne kelljen döntőt játszania az illetőnek. Persze nem alattomosan, hanem amikor ott a labda is. Nincs meg a kellő rutin és érettség ebben a keretben az ilyesfajta megmérettetésekhez, és ehhez idetartozik Pioli is.

Nagyon fájt nézni, ahogy a sinter lefociz minket, és gyakorlatilag esélyünk sincs. Az utolsó negyed órában húzhatták volna még az időt is, de annyira élvezték a játékot, hogy inkább benntartottak minden labdát, és próbáltak még támadni, megalázni minket.

Hozzáteszem, ha Brahim berúgja az elején a ziccerét, akkor egy nyílt meccs lehetett volna. De itt jön ki, hogy nincs meg a kellő rutin és kvalitás az ilyen szituációkhoz. Ha Leaonak nem jön ki a lépés, akkor mástól nem lehet várni, hogy majd kirángatja a csapatot a szarból.

Egy nyáron megerősített vagy akár csak télen egy "befoltozott" kerettel, és ezzel a szerencsés bl sorsolással a döntőig lehetett volna galoppozni,úgy hogy a bajnokságban is ott lennénk az első 4-ben. 
Ehelyett megrészegítette az egész klubot a BL-elődöntő, és gyakorlatilag eldobtuk magunktól a bajnokságot. Ez óriási naivitásra vall, hogy azt gondolták egyesek, hogy a top4 úgyis megvan, ha meg nincs akkor majd a BL-győzelemmel kvalifikálhatjuk magunkat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.17. 08:52
Anselmo
(@anselmo)

A szezon akkor ezzel technikailag véget ért. Talán még olyan megfontolások maradnak itt a végére, minthogy amennyiben a Juventus végül tényleg kap egy 9/15 akárhány pontos levonást, akkor nehogy még azzal együtt is megelőzzenek bennünket. Az, hogy erről egyáltalán beszélni kell, már önmagában nagyon sokatmondó. De én abban sem lennék biztos, hogy nyerünk-e még ebben a szezonban meccset, akár a már kiesett Sampdoria, vagy a kiesésre készülő Verona az ellenfél. Kicsit jobban belegondolva, kisshevának talán igaza van, hogy nem is szívről, meg lélekről van itt szó, hanem ez a Milan ennyire gyenge egész egyszerűen, nem tudott többet. Sem fizikai, sem mentális értelemben. 

Néhány szerencsés körülmény a kezünkre játszott, de nem tudom, hogy jobb-e összességében ez a csapat, mint 2013-2018 között bármelyik random Milan volt. Azokban is volt egy-két komolyabb húzónév, akik olykor teljesítettek, olykor nem, és mellettük a keret 80%-a használhatatlan bóvli. És ezt most is így látom, van 5-6 játékos (Maignan, Theo Hernandez, Tonali, Bennacer, Leao és talán-talán Saelemaekers), akikre építeni lehet, a többiekre meg akkor sem kapnád fel a fejed, ha a Reggina vagy Bologna játékosa lenne. Egyetlen klasszis szintet akárcsak megközelítő belső védőnk sincsen, Calabria nevetséges a jobb oldalon, és előtte Messias vagy Diaz is, Krunic is, a padon Pobega nulla, a sok kölcsönjátékos, akik egyike sem fog kelleni (Vranckx, Dest, Bakayoko), az öreg Giroud, a használhatatlan Origi és a gyakorlatilag visszavonoult Ibrahimovic. Kalulu, Gabbia, (a folyton sérült) Florenzi és Thiaw maximum cserének mennek el, Ballo-Touré még annak sem, Kjaer már nem az, aki volt, és Tomori se csodálkozzon, hogy a válogatottnak a közelébe sem jut. Rebic szóra sem érdemes már. De Ketelaere meg... én már lemondtam róla.     

Hát emberek, ezt így végig sorolva, lassan ott vagyok, hogy hálásnak kell lenni az 5. helyért is, meg a BL-elődöntőért, mert ez a keret így EGYBEN NÉZVE, a Milan valaha volt legrosszabb minőségű kerete, amelyben van néhány messze átlag feletti és nagyon sok átlag alatti játékos. És ebből sikerült kihozni azt, amit. Ilyenkor nehezen tudja eldönteni az ember, hogy kinek a fejét is követelje. Ha ránézel az Inter teljes keretére, ahol olyanok nem kezdtek tegnap, mint Gosens, Lukaku, Brozovic, De Vrij, Skriniar, stb, akkor azért felmerül az emberben, hogy mennyire is volt ez egyenlő párharc már az előtt, hogy a kezdő sípszó felharsant volna.  

A lényeg, hogy amerikai tulajdonosok ambíciói kb. ugyanott vannak minden esetben, legyen szó a Romáról, a Milanról, a Bolognáról vagy a Veneziáról. Pénz, pénz, pénz, bármi áron, a többi mellékes, befektetni semmit, sőt, ha lehet kivesznek, ha meg épp azt sem tudnak, akkor vegetáljon a klub.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.17. 09:30
Gagacs
(@gagacs)

Ne vicceljünk már itt, hogy ilyen meg olyan a keret. Messiás, ismétlem Messiás abban a szutyok kotrónéban 9 gól, 4 asszisztig eljutott... Ehhez képest Piolival??? Haggyadmá'! Nem az egyéni képességek itt a legnagyobb gond/hiány. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.17. 09:39
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Jó, de hát akkor micsoda? Csak Pioli önmagában?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.17. 10:26
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo nyilván nem. Meg azt sem mondom, hogy Messiás az ász. Nem feltétlenül a BL elődöntőre gondolok, hogy márpedig oda való ez a keret. Inkább a bajnoki "menetelésünk" miatt mondom ezt. De egyébként Messiásnak pl 460 perc alatt van a BL-ben 2 gól 1 assziszt. 😀 De szerintem a felelősség nagy része Piolié a játék "minőségében". Az, hogy innen merre tovább majd a tulaj felelőssége, de eddig nem a szívem csücske. Az elmúlt nyarat nem tudom eldönteni, a váltás miatt elvileg még nem ők hoztak döntéseket. De januárban azért beavatkozhattak volna, Maldini jelezte is.

Thiaw-ról kiderült véletlenül, hogy jó alapanyag, Adliról mindenki ugyanezt mondja, mégsem játszik, ez Pioli sara egyértelműen. Messiást már írtam. Origiről - igaz egy összevágott videó nem releváns - néztem egy felvételt, ha annak a negyedét mutatná itt akkor nem szidnánk, de 100%, hogy nem tachnikai tudása nincs neki. De lehetne még sorolni szerintem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.17. 10:46
dzsozy
(@Gunz)

Már a párharc előtt leírtam, hogy az Inter max a védelemben és a kapusposzton nem feltétlenül jobb, mint a Milan. Én szemrebbenés nélkül cserélném a kezdő 11ből minimum a felét Interesre. Egyszerűen annyival jobbak a játékosaik, hogy fájdalmas volt nézni az utolsó 3 meccset ellenük. Hogy lehet, hogy ezek tudnak pontosan passzolni, kombinatívan focizni, gyakorlatilag a párharcok 2/3-át megnyerték, gyorsak és még fifikásak is. 

Dzeko > Ibra+Zsiru; Lukaku>Rebic+Origi; Leao=Martinez; Correa>=Sale+Messias; Barella>Tonali; Hakan>=Bena; Brozo>Krunic; a cseréi csukott szemmel jobbak, mint a Pobega+többiek; Theo>Dimarco; a védelemből max Tomori az, aki jobb napján olyan, mint az Interesek; Mike>Onana. Ennyi történt tegnap is. 

Szerintem is lezárult itt egy időszak. Sajnos a jó kezdet (Pioli+ a többiek érkezése) után ez az idény maximlisan el lett kormányozva. Új koncepció kell, vagy pedig az arc felvállalása, hogy ez a csapat már nem lesz többé az az AC, hanem max egy Feyenord/Ajax/Benfica játékos+pénz termelő. Félő, hogy most szétesik az egész, amiért leginkább a tulajt okolhatjuk. Ahelyett, hogy a bajnokcsapatot, előző idénybeli 2. helyezettet megerősítették volna, gyakorlatilag alkalmatlanná tették. Állítom, hogy a bajnokság is kemény dió lenne ennek a társaságnak BL nélkül. Mert ugyanúgy nem tud 12 játékos végigtolni egy szezont. 

 

A meccsről talán annyit érdemes megemlíteni, hogy Piolit nem lehet védeni azzal, hogy nincs kit becserélnie. Szabad szemmel lehetett látni, hogy Diaz és Messias már nem kap levegőt a 60. perc környékén. 0-0-nál főleg látva a 2. félidei produkciót lépnie kell egy edzőnek. Hiszen nincs veszíteni valója. Hátha most bejön a CDK, vagy Pobegát feltolni centerbe és Diaz+Messias helyett valakit becserélni. De semmi. A semmi pedig a teljes tanácstalanság, a tehetetlenség jele és elismerése és a meccs feladása. Már csak emiatt is mennie kell. Ezt egy edző nem sugározhatja kifelé.

Üvöltsön, toporzékoljon, mint Klopp vagy Inzaghi, vagy ku**a anyázza a bírót, mint Murinho, de ne játsza a szende szüzet egy bl elődöntőben 0-2-nél. Adja ki valamelyik semmirekellőnek, hogy törje el Martinez lábát, vagy Hakan nyakát, hogy menjenek ölre, mert ha ezt a meccset és a továbbjutást már úgyis bebukják, de ott van még a bajnokság, ahol szintén az Inter az egyik vetélytárs. (ahogy az első meccsen 4en lerúgták Benát, vagy most Acerbi+Martinez akciója) De ehhez is töketlen volt. 

 

A két meccs alatt (de ide vehetjük a 3-0-át is és az előző idényben a megnyert 2-1es meccset is) nem tudott értelmeset kitalálni a mester ellenük. Sajnos a kör bezárult Pioli körül, lassan visszatér a kezdeti állapotokhoz. Ő megtette a magáét, szimpatikus arc, ezt az idényt leszámítva köszi mindent. 

Van egy olyan mondás, hogy változás nélkül nincs változás. És változás nélkül nincs fejlődés. Persze benne van a bukás is, de egy szebb jövő lehetősége miatt meg kell lépni. Pioli mehet, függetlenül az utolsó 3 meccs eredményétől. A játékosok nagy része mehet. Amennyiben ez bekövetkezne valószínűleg a következő szezon erre rá fog menni. Amennyiben nem történik meg a fentebbi változás, akkor valószínűleg nem csak a következő szezon fog erre rámenni.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.17. 11:39
Oldal 1 / 2