2023-04-18 Napoli-M...
 

2023-04-18 Napoli-Milan

Oldal 2 / 2
 
ACM_GRA
(@acm_gra)

Milan-Inter és Inter-Milan párharcok tehát az elődöntőben. Hogy mire számítok? Nehéz meccsre, ahol bármi megtörténhet. Mivel egy derbyről is beszélünk egyben nem tartom kizártnak a kiállításokat és a tizenegyespárbajt sem. Amikor 2003-ban továbbmentünk, ott is egy hajszálon múlt, a vége izgalmasra sikeredett. 🙂 Nem bánnám, ha ismét így lenne: Azaz, nagyfokú izgalmak és Milan továbbjutás, ámen! 

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.19. 22:59
Dio
 Dio
(@deeo)

A telex címlapon a meccs elemzése, ennyit összességében nem írtak a Milanról eddig, mint most ebben a cikkben:

https://telex.hu/sport/2023/04/19/futball-bajnokok-ligaja-napoli-milan-elemzes

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 06:05
gumicsiga
(@gumicsiga)

Idegörlő időszak lesz, főleg a két meccs közötti Maldini inteview-ja juott eszembe miután továbbment az Inter is. Azt mondta karrierje egyik legstresszesebb pontja volt, amikor a BL egyenes kieséses szakaszban összekerültünk az Interrel.

Hiába vezeti a bajnokságot a Napoli szerintem az Inter sokkal kellemetlenebb ellenfél, főleg számunkra. Taktikailag jobbak és erősebb a védelmük is, fejben nagyon össze kell szednünk magunkat az elődöntőre.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 09:40
Gagacs
(@gagacs)

@gumicsiga maximálisan osztom a gondolataid. Sokkal jobban örültem volna a benficanak. De ezt osztotta a gép. Meglátjuk mit tudnak kihozni ebből.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 10:02
Anselmo
(@anselmo)

@deeo Vettem a fáradságot, és végig olvastam az egészet. Próbálva elvonatkoztatni attól, hogy az a Mészáros Ábel írta, aki nem egészen 2 hónapja ugyanitt leírta, hogy "sikerült 3 hét alatt tönkre tenni 3 év munkáját", és a Milan kb. az olasz bajnokság legnagyobb lúzere. De ezt most hagyjuk is, felütésnek mondjuk kiváló. 

Az igazság viszont az, hogy ez a cikk 85-90%-ban a Napoliról szól, nem a Milanról. Ami gond. Gond, mert végülis nem a Napoli jutott tovább, nem róluk kéne, hogy szóljon ez az egész, meg Kvaradonáról, és hogy a Milan szinte csak statiszta volt, eszköz a sors kezében, mely ezt az űrfocit játszó galaktikus gépezetet valahogy, akárhogy megállította. Persze rengeteg statisztikát ír, hoz fel, de nem ez a lényeg. Agyamra megy ez a adatpornó, mintha minden erről szólna és mindennek ez lenne az eleje és a vége. A dolgok lélektani vonatkozása, a mentális dolgok azok, amelyek az ilyen párharcokat eldöntik, nem a valószínűségszámítás és a Montecarlo-szimulációval kiszámolt kifutások. De ezekről egy szó sem esik. Sajnos nem vagyok a Telex újságírója, különben írnék egy egészen másik megközelítésből származó elemzést is, amely szerintem sokkal izgalmasabb és életszerűbb. Addig meg marad Mészáros Ábel... 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 10:12
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Én is egyetértek, de hát most már ez van, egy BL-elődöntőtől végül akár így, akár úgy, mégse várhatjuk, hogy sétagalopp lesz :). És ez még legalább az a fajta kihívás, amely nem reménytelen, csak épp nem kedvező. A City, a Real, stb. ellen egy kétmeccses felvonást esélyünk se lenne megnyerni, itt azért van, csak nem ez a valószínűbb forgatókönyv. 65-35%-ra látom az esélyeinket (nem a javunkra természetesen). Maldini elsőkézből tudja majd elmondani a srácoknak, hogyan kell túlélni és megvívni egy ilyen csatát, mert látszik, hogy még 20 évvel ez előttről is élénkek az emlékei. Idegenben lőtt gólok sajnos már nincsenek, így ezúttal vagy 11-esek lesznek, vagy nyerni is kénytelenek leszünk :).  De hát innentől kezdve már tényleg minden meccs ajándék, aztán lesz, ami lesz.

Ennél nagyobb baj, hogy a tegnap meghallgatás után ma hivatalossá válik a hírek szerint, hogy a Juventus visszakapja a 15 pontját, és új tárgyalást fognak indítani az ügyben, de annak befejezése csak a következő szezonban fog megtörténni, így sajnos ebben a kiírásban nagy bajba kerültünk. Most már 100%, hogy a Romát meg kell verni ahhoz az Olimpicóban, hogy jövőre is itt lehessünk.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 10:23
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo a bajnokságban nem látom elveszettnek a dolgot így sem. A juveval még játszunk, és csak 6 pont az előnyük. Most épp a napolival fognak játszani. Bár azt, tekintve a sok sérültet a napoliban, nem a legjobb előjelekkel várhatja a listavezető. De játszanak még a bolonyával, atalantával is. Meglátjuk. Ami mindenképp kell, hogy a romák és a bundások ellen nyerjünk, hogy azonos pontszám esetén jobb legyen az egymás elleni. Ne adj Isten 3-as minitabella legyen a végén! A juvenak még lesz egy visszavágó a merda ellen a kupában is. Meg reméljük továbbmennek ma az EL-ben! Jó lenne egy tavalyihoz hasonló hajrá, és akkor meglehet!

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 10:50
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Innen még meglehet, persze, 8 fordulóval a vége előtt simán. Csak most már tényleg ellőttük az összes creditet, innentől kezdve szinte mindent nyerni kéne - és hát azzal, hogy tovább mentünk a BL-ben megint, nem lettek jobbak az esélyeink a bajnokságban... Nyilván az Inter elleni meccsek előtt/közben megint játszhat majd az Rebic-Origi-CDK-Ballo Touré féle gálacsapat, mert ne legyen kétségünk, hogy ha ezt egy negyeddöntő kapcsán eljátszottuk, akkor egy elődöntő kapcsán meg olyannyira megtesszük majd, hogy még Tatarusanu is felkészülhet Maignan helyén. Sajnos nem "csak" a Juvét és Romát kellene megverni, hanem az összes kis bekkelős, nyomorult kullancsot is, kezdve vasárnap a Leccével. Hiba meg kizárva.    

És most nem nagyon látom, hogyan lesz ez. Tudom, mindenki eufóriában van az elődöntő miatt, én magam is részben, de azért zajlik itt egy másik élet-halál küzdelem is a háttérben, és a jövőre nézve iszonyat sok minden függ tőle. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 11:07
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo igen, a kicsik is nagyon fontosak lennének. Ráadásul a tapasztalatok szerint a szezon végén ők a nehezebb dió, mint a nagyok. Bár most pár nagynak is élet-halál kérdés a hajrá. Az elődöntő előtt lácsijó lesz, azon szerintem nem mer majd rotálni. De ki tudja. Az a baj, hogy a bl-re feltenni mindent tényleg kb a 20-ra húzunk lapot. Ami jóbarátom szavaival élve, "tökös, de bolond". 🤣 🤣 🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 11:38
Rakuzan
(@rakuzan)

@anselmo Azért az a világ vicce lenne, ha 8 fordulóval a bajnokság vége előtt csak úgy visszakapná a Juve a 15 pontot. A rabruhások mindig is külön bánásmódot kaptak az olasz szövetségtől, tehát annyira nem is meglepő, mintsem roppant bosszantó. Ez a döntés valóban elég mélyre sodorna minket a versenyben, hacsak tényleg nem verjük a Romát, Juvét...amire azért lássuk be, csekély esély van egy merda elleni BL elődöntő közepette. Most még nincs veszve semmi, nem is lehetetlen feladat...de elég erős lezárás kellene.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 13:25
Gagacs
(@gagacs)

@rakuzan Az a jó, hogy a róma, és a juve meccs is jóval a bl meccsek előtt és után lesznek nekünk. Mondjuk a lácsijó pont előtte. Az gázosabb. Nem pihetnethetünk (elvileg). Viszont a merdának is róma lesz közvetlenül előtte, utána a napoli. Közben nekik a sassu, nekünk meg a szpézia. Nekünk a párharc után a samp. Nekünk előtte "csak" a kremóna lesz a hétközi bajnokin, nekik viszont előtte héten is lesz hétköznap a juve visszavágó. Szerintem a mi sorsolásunk kicsit szerencsésebb. De, hogy ez jelent e bármi előnyt, azt nem tudom. 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 13:59
Anselmo
(@anselmo)

Ó, hát ez Olaszország, kérem. Itt aztán bármi előfordulhat, még az is, hogy a 15 ponton kívül kapnak ajándékba még 5-öt, mert megkárosították a hírnevüket. Hozzátéve viccen kívül persze, hogy ez nem jelenti majd az ártatlanságukat, csak azt, hogy ez előző nyomozás során technikai, formai hibákat vétett az ügyészség, ezért újra kell kezdeni. Húzzák az időt és ezzel életet nyernek. Én az UEFA helyében taknyán-nyálán verném ki a Juventust a BL-ből, ha ez megtörténik, mert olyan nincs, hogy valaki bűnös és csaló, de holmi formai okok miatt úgy teszünk, mintha akkor nem is lenne itt látnivaló. De nem tudom, hogy az UEFA át merne-e nyúlni a CONI vagy FIGC feje felett, valahogy ezt nem tartom valószínűnek. 

 

 

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 15:36
ACM_GRA
(@acm_gra)

Így néz ki a menetrendünk:

Milan-Lecce (vasárnap, 18:00 óra)
Roma-Milan (szombat, 18:00) óra
Milan-Cremonese (szerda)
Milan-Lazio (vasárnap)
Milan-Inter - (szerda, Bajnokok Ligája - 21:00 óra, M4 Sport)
Spezia-Milan - (vasárnap)
Inter-Milan - (kedd, Bajnokok Ligája - 21:00 óra, M4 sport)
Milan-Samp - (vasárnap)
Juve-Milan - (vasárnap)
Milan-Verona (vasárnap)

Ha pedig bejutnánk valahogy a fináléba, akkor az június 10-én (szombaton) lenne esedékes. (a 38. forduló után)

Nem szeretnék belemenni számolgatásokba, de ha az Inter elleni odavágóig sikerülne begyűjteni 8 pontot, az szerintem már nem lenne rossz! Az két győzelem és két döntetlen. (pláne, amilyen nehéz sorsolása van a többieknek, stb)

A Spezia ellen vélhetően kemény lesz, hiszen közötte ott van a BL, minden bizonnyal ott B csapattal lépünk majd pályára...(ahogy a Lazio ellen is izzadni fogunk, ugyanis rá 4 napra már jön is az elődöntő) 

Aztán a Samp/Juve/Verona hármas ellen pedig remek lenne összeszedni újfent 6-7 pontot és akkor meglehetne a 4. hely! 

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 19:31
tupi
 tupi
(@tupi)

@anselmo az a legszebb, hogy a Juve ügyvédei azt állítják, hogy amit elcsaltak az irreleváns, mivel a 60 millió EUR csak ~3%-a az érintett 3 év bevételének 🙂 🙂

 

Ezt szerény hazánkban sem tudták volna szebben mondani. Nem számít bűnnek, mert igazából elenyésző 🤡 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 19:48
Oldal 2 / 2