Fórum
2023-03-08 Tottenha...
 

2023-03-08 Tottenham-Milan

Oldal 2 / 2
 
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo  a magyar "médiával" nem kell foglalkozni. A enesó cikk címét elolvasva majdnem hangosan röhögtem. A hozzászólásokat elolvasva az emberek jó része tisztában van vele, hogy baromságot írnak. Nem igazán szoktam a cikkeket végigolvasni. Semmi értelme. A magyar média addig ismeri a focit, hogy barszelóna... Az mindegy nekik, hogy nemzetközi szinten leégtek mint a sz@r... Tényleg nem kell ezekkel foglalkozni. Én ilyen Teljes Terjedelem podcastnál megállok, ők teljesen képben vannak, a többi le van tojva.

szerk.
Még a Tükörszélső FB oldalt szoktam olvasni, a srác nagyon jó kis elemzéseket szokott írni.

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.09. 11:24
Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Igen, a mentális egészségem megőrzése érdekében tényleg maximum ezeket kéne követnem 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.09. 11:41
Dio
 Dio
(@deeo)

A magyar sajtóról csak annyit, hogy az index újságírója nagyon vicces próbált lenni, amikor azt írta hogy Messias lövése a San Siro lelátóira csattant, de lehet ki is ment a stadionból. Az ne zavarjon te barom, hogy Londonban volt a meccs... Alig röhögtette ki magát a firkász.

Na mindegy, valóban nem voltak itt nagyon látványos elemek, de a Milan védekezésben a régi tökéletességet idézte tegnap. Ezt nem vehetik el tőlünk. Sőt, én Didán, Abbiatikon, majd később Donnarummán nőttem fel, mint az elmúlt évtizedek kimagasló kapusai, de olyan magabiztosságot és megnyugvást amit Mike közvetít a kapuból, egyiknél sem láttam. Az az ember egyszerűen parádés. De még lábbal is!

Egyedül a gyilkos ösztön hiánya az ami nem teszi igazán nagy csapattá még a mai Milant. Ezt a meccset a kiállítás előtt bő 10 perccel már el lehetett volna dönteni. Bajnokikon is ez van, megremegünk, 100%-os kontrákat nem tudunk végigvinni, a kapuval szemben egyszerűen leblokkolunk, sete-suta lövések vannak. Ezúttal ezt kompenzálta a parádés védekezés és nem fáztunk rá.

Megérdemelten jutottunk tovább egy tahó Tottenham ellen, amihez a rigójancsi is asszisztált nagyon sokszor. Konkrétan agyonrúgdaltak minket. De legalább a kemény játék engedésének hála a Theo belépő nem ért tizit.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.09. 12:06
ACM_GRA
(@acm_gra)

Ez aztán fantasztikus, hogy ismét ott vagyunk a legjobb 8 között! 🙂

A meccsről: Az a csapat, amelyik képes a Spurs otthonában ennyire szervezett csapatjátékkal előrukkolni, megfojtva teljesen az angolok játékát, (a ziccerekről nem is beszélve) az teljesen megérdemli a továbbjutást! És bizony az első meccsen is jobbak voltunk, le a kalappal a srácok előtt, alaposan rám cáfoltak tegnap este is!

A realitás talaján maradva, innentől kezdve minden meccs ajándék és azért nem várnék egy Bayern ellen továbbjutást, de azért mégis csak ott van az a gondolat a fejemben, ha a Spurs képes volt évekkel ezelőtt a döntőig menetelni, vagy anno a Monaco is, nekünk miért ne sikerülhetne? 😀 Persze, ez tényleg nem reális jelenleg, és örülök ha a bajnokságban is meglesz a 4.hely, és végre tudunk kellőképpen erősíteni a nyáron… 

Várom a március 17-ei pénteki napot, akkor sorsolnak ugyanis!

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.09. 22:24
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo "Jó lenne, ha Cardinale megértené, hogy építkezni kell"

Megértette, ez az egy dolog foglalkoztatja csak igazán, legyen új stadion és abból dőljön neki a lé :D. Bár félek Te csapatépítésre gondoltál, az meg itt nem lesz.

A srácoknak gratula, szép döntetlen és remek továbbjutás.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.10. 08:12
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli Háthh..köfmöf, igen én csapatépítésre gondoltam :D. Nyilván nem értek hozzá kellő mélységben, így csak a józan paraszti eszemre alapozom, amit mondok, de őszintén nem tudom, hogy ez 600-700 millió eurós stadion beruházás mennyit és milyen távon mozdít majd előre. Persze értem, hogy hosszú távon kell gondolkodni. Amennyire én fel tudom mérni, arra lesz jó, hogy nyaranként talán egyel több 20-30 milliós igazolást tudjunk végrehajtani, mint eddig. Mondjuk egy helyett kettőt. És nem mondom, hogy ez nem valami, de önmagában ettől nem lehet várni azt sem, hogy az elitbe visszakerülünk, vagy hogy stabilan versenyképes lesz a keretünk. Persze az is igaz, hogy valamit tenni kell, a semminél ez is jobb, Olaszországban pedig ennyi a lehetőség, és kész. De kicsit olyan ez, mikor valaki szabadstrandot akar egy sivatagos vidéken, de nagyobb víz híján az esővizet kezdi el gyűjtögetni, hátha előbb-utóbbi összegyűlik belőle egy Velencei-tó. Ez most (nem is kicsit) sarkított, tudom, és nem akarom elbagatelizálni a saját stadion építésének jelentőségét, de ilyen tempóban és léptékkel nagyon nehéz lesz. A Juventus is megépítette a saját a stadionját, aztán mégis mindenféle csalásra kényszerült, hogy kozmetikázza az eredményt, meg az FFP keretein belül maradjon. Nem mondom, hogy nem számított nekik, de ott is van baj bőven gazdasági szempontból, saját stadion ide vagy oda. 

Nekem az a bajom, hogy a Milan hagyományaihoz és brandjéhez nem ilyen tulajdonos illik. Nem egy kuporgatós szegény jóska, hanem egy potens és erős befektető, mint a fénykorában lévő Berlusconi volt. Ez persze nem mi válogatjuk meg, vagy döntjük el. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.10. 09:40
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo Jogos, de amikor ilyet olvasok, akkor én túl nagy reményeket nem fűzök a jövőképünkhöz:

forrás: acmilan.hu Facebook:

"Gerry Cardinale a Tottenham elleni továbbjutást követően gratulált Maldininek, Piolinak és a csapatnak. Az amerikai tulajdonos nem volt jelen Londonban a Tottenham Hotspur Stadionban, ugyanis New Yorkban tartózkodott."

Most komolyan, talán az év legfontosabb mérkőzése (bajnokságért nem megyünk, így a bajnokságban már csak a 2-4 hely megszerzése a cél, szóval a rangadók is inkább csak erről fognak szólni), nem is kellett volna olaszba mennie ha nem akar, de még erre sem hajlandó elmenni Londonba. Nincs kétségem hogy lexarja a Milan-t, vagy az Elliott bábja (tisztára mosnak egy kis lóvét és utána visszajátsszák újra a csapatot az Elliott-nak, nem véletlenül van még mindig ennyi Elliott-os a vezetőségben, ha én nem svindler tulaj lennék nem engedném az előző(?) tulaj embereit irányítani a cégemet) vagy tényleg csak az érdekli hogy minimális befektetés mellett új stadionnal nyereséggel eladja a csapatot. Nincs itt szenvedély meg győzni akarás.

Szóval én csak szurkolok a csapatnak, a vezetőség felé már régen nincsenek álmaim.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.10. 10:12
Jackoby5
(@jackoby5)

Nagyon örülök a továbbjutásnak, a Firoentina elleni meccset feledtették is a srácok.

A meccsen érdemes kiemelni a védelmünket és Maignant.. Maignan a legjobb Milan kapus akit valaha láttam játszani.
De amit igazán kiemelnék az a gyors passzjáték volt, háromszögeztek a srácok, szépen kihozták a labdát pár passzból. És voltak olyan periódusok, amikor olyan volt a passzjátékunk hogy élmény volt nézni. 
Remélem ez nem véletlen volt, hanem begyakorolt dolgokat láthattunk. A szabadrugás amit Tonali lepasszolt a lövés helyett, sajnos véletlen volt. Pedig micsoda figura lehetne...
Ibrát sehogyan sem nevezhetjük már a BL re? Nagyon bosszant a dolog, főleg hogy Bakayoko meg nevezve van...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.10. 12:34
Oldal 2 / 2