2023-02-14 Milan-To...
 

2023-02-14 Milan-Tottenham

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

8 év, 11 hónap és 3 nap után – pontosan 3262 napot követően – a Milan újra pályára lép a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában és kedd este a Premier League-ben szereplő Tottenhamet fogadja a San Siróban a nyolcaddöntő első mérkőzésén. A piros-feketék múlt héten pénteken 1-0-ra nyertek a Torino ellen, míg a londoni alakulat a hétvégén 4-1-re kikapott a Leicester Citytől. Az összecsapást kedden 21:00-kor rendezik a San Siróban és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.02.13. 20:10
szucsi82
(@szucsi82)

Nem verhetetlen csapat ez a Tottenham de sajnos mi sem vagyunk épp topon.
Örülnék ha meglepne valami pozitívval a csapat.
Elől a Kane-Son párostól tartok.
Kíváncsian várom az esti mérkőzést.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.14. 06:59
ACM_GRA
(@acm_gra)

Bizakodó vagyok miután 8-9 év után ismét ott vagyunk a kiesési szakaszban. Igen, a pillanatnyi formánk hagy maga után kívánni valót de ez a BL és bízom benne, hogy a játékosok minimum felszántják a pályát. A hangulat meglesz, ahogy a szurkolók támogatása is, minden a játékosokon - és persze Piolin - múlik ma este. Egy 1:1-es döntetlennel  jómagam már kiegyeznék! 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.14. 15:46
szucsi82
(@szucsi82)

Meglepett a csapat.

Összekapták magukat.

Jó lenne ezt a szintet a visszavágóra is megtartani.

Most megérdemelten nyertünk.

Forza

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.14. 23:02
ACM_GRA
(@acm_gra)

Férfimunka a javából, szervezettség, szív, alázat, tudatosság ez ma mind megvolt. Nagyon megleptek a srácok, a Sassoulo elleni meccs után tényleg nem hittem abban, hogy itt feltámadás lesz: Pedig de, most úgy néz ki elindult valami! Érzésem szerint nem a Spurs volt ma gyenge, hanem a Milan nagyszerű, méltó a régi csapatokhoz, legalább is küzdeni akarásban, szervezettségben mindenképp. A továbbjutás még persze teljesen nyitott, nehéz lesz Angliában, de csak megcsináljuk. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.14. 23:39
milandrukker
(@milandrukker)

Ibra visszatért és nem tudunk hibázni, nem kell ezt túlspilázni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.14. 23:56
Dr. KOTasz
(@dr-kotasz)

Sajnos csak az első félidőt tudtam nézni, de az tetszett, volt hajtás, iram, ahogy a klasszikus tartja: "keményen, határozottan, nincs izé". A bíró elég nagyvonalúan vezette a meccset, lehet, hogy az olasz ligában pl. a gólt is elvették volna, de ez így pont jól alakult. Hozzá kell tenni, ennek a megalkuvás nélküli játéknak semmilyen előjele nem volt, és gyanítom a Monza ellen újra inkább a Torino meccshez hasonló játék lesz, mindenesetre ez végre szép volt újra. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.15. 08:06
Dio
 Dio
(@deeo)

Úgy gondolom, hogy ami ekézést és savat kapott ez a csapat (jogosan!) januárban, most megérdemli hogy egy hatalmas nagy elismerésben is részesüljön a tegnapi után. Tudtuk, hogy a Tottenham sincs egy világverő formában, ugyanakkor mégiscsak egy minket mostanában rendre elverő angol csapat jött hozzánk és nem mi voltunk az esélyesek ilyen január után.

Külön kiemelném a Kjaer - Kalulu - Thiaw hármast. Mindhárman embertelen nagyot mentek, blokkoltak, megelőztek, takarítottak. Közülük Thiaw volt az aki vitte a pálmát tegnap, eddig sem volt rossz amikor lehetőséget kapott, de ebből a rendszerből egyszerűen kihagyhatatlan. Amúgy meg, ha nevében felcserélünk 4 betűt, pont kijön az hogy Tanár, nem hiszem hogy ez véletlen lenne 😆

Összességében a Spurs nem tudott felmutatni egy veszélyes helyzetet, talán amikor Giroudék összerohantak a végén és ment a bepassz, de Kjaer embertelen nagyon mentett akkor is. Most minden működött, élesek voltunk, harapósak, úgy játszottunk ahogy egy Milannak kell. Nagyon kevésen múlott a második gól. Többször is - ahogy Méhes is mondta - sokkal közelebb volt a Milan a 2:0-hoz, mint a Spurs az 1:1-hez. Ezt kicsit bánhatjuk, főleg a balga belga tiszta fejesét Giroud lekészítése után. Azt egyszerűen nehezebb volt melléfejelni mint be, sajnos tényleg semmi nem jön össze ebben a szezonban neki.

Nem mondom azt hogy mi vagyunk a továbbjutó esélyesek ezek után sem, viszont az mindenképpen javít a helyzetünkön, hogy a tegnapira bizony lehet építkezni. Egy jó védekezéssel és néhány ügyes kontrával akár álmodhatunk is a továbbjutásról és az bizony nagyon nagy dolog lenne. Ilyen előzmények után meg főleg. Nagyot mentek a fiúk tegnap és ez most igen jól eső érzés volt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.15. 08:43
Rakuzan
(@rakuzan)

Megérdemli most a csapat a dicséretet. Hajtottak, küzdöttek a srácok. Érthetetlen, hogy ezt a lelkesedést, elhatározást miért nem látni a bajnokságban is, ennyi elég lenne... de most ne ezen rugózzunk, álmodozzunk a továbbjutásról, mert lehet. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.15. 08:53
tupi
 tupi
(@tupi)

@rakuzan Nekem is ez lenne az egyetlen kérdésem, hogy miért kell február 14-ig várni 2023-ban, hogy azt lássam rajtuk akarnak is focizni és eredményt elérni. De mivel győztünk így inkább beszéljünk a pozitív dolgokról 🙂

 

Thiaw óriási ment, Kanet és Sont zsebre vágta (ahogy megjósoltam chaten🚁). Alexisnek ez a tökéletes posztja szerintem. Bennacer visszatértével leszek igazán kíváncsi erre a felállásra, mert Kruninho néha képzavarban van.

 

Le a kalappal az Urak előtt!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.15. 10:04
Gagacs
(@gagacs)

Én már csak azért írok be, hogy ne érje szó a ház elejét hogy mindig csak a rossz teljesítmény után jön mindenki szidni a csapatot. 🤣 🤣 🤣 

Na, szóval én mixen is megtettem a Totenemet, mert ilyen januárral még akkor sem voltunk esélyesek ha az angolok is hasonló mérleget mutathatnak fel. Nyilván ott van a Conte faktor nemzetközi meccseken, de én itt nem hittem ebben. A fiúknak jár a dícséret, kellemes meglepetést okoztak.

Biztos ami biztos megtettem a mixen a visszavágót is Totenemre. 🤣 🤣 🤣 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.15. 10:11
Anselmo
(@anselmo)

Nagyon jó volt látni (bár ez alap kellene, hogy legyen), hogy mennyire rendben volt az akarat, elszántság és szív a tegnapi meccsen. Megértem, hogy ilyen mentalitással nem is lehet minden egyes "mezei" bajnokit végig tolni, de egész 2023-ban még ezt megközelítve sem voltunk felkészülve mentálisan, ami azért szintén nem járja. Látszott persze tegnap is, hogy irtózatosan csikorognak a fogaskerekek, hogy messze van a csapat a csúcsformától, de szívvel-lélekkel játszva ezt most sikerült kompenzálni, és így valóban reális esély nyílt akár a továbbjutásra is. Minden egyes pályára lépő játékos előtt le a kalappal, én egyetlen gyenge teljesítményt sem láttam, vagy olyat, aki az alapállapotához képest ne tette volna oda magát 100%-osan. 10 éve (!) nem történt meg velünk, hogy BL-egyeneskieséses mérkőzésen nyerni tudtunk volna, ez felfoghatatlanul nagy idő (szomorú), úgyhogy most tényleg meg kell ezt becsülni és örülni neki!  

A hétvégén kíváncsi vagyok, hogy a Monza ellen mit fogunk mutatni. Szerintem az nagyon sok mindenre választ ad majd. Azt remélem, hogy végre esélyt kapnak az alig használt új igazolások is, és nem egy agyonhajtott, kifacsart kezdő 11 lép megint pályára. 

Visszatérve a párharcra, és legalább 50% esélyt látok a továbbjutásra, ez a statikus és ötlettelen Tottenham Angliában sem kéne, hogy megverjen bennünket. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.15. 10:18
kissheva
(@kissheva)

Le a cilinderrel az egész csapat előtt, ez férfimunka volt. Voltak nagyon extra teljesítmények, mint pl az egész védelem, de senki nem lógott ki lefelé a csapatból. Mindenki küzdött, ha kellett csúsztak-másztak. Az látszott, hogy ez a Spurs erre a ritmusra jobban fel van készülve, mert a második félidőben sokszor késve reagáltunk le szituációkat, de mindenki beletette a magáét 100%-osan. Ha egy kicsit jobban koncentráltunk volna vagy nagyobb szerencsénk van 2:0 vagy akár 3:0 is lehetett volna, és akkor ha nem is dőlt volna el a párharc, de azért kényelmesebb helyzetből várhatnánk a londoni visszavágót. Ebben kell még fejlődni vagy éppen ez kvalitásbeli dolog, hogy ha adódik egy ilyen ki-ki meccsen 2-3 lehetőség, azokat könyörtelenül ki kéne használni. 
Viszont az az egész csapatot dícséri Pioli-val együtt, hogy igazából ennek a Spursnek nem volt helyzete ellenünk, talán egy szabadrúgás utáni csúsztatás csak, ami Tata ölében kötött ki. Úgy néz ki valamit csak csinálnak a fiúk edzéseken és tud működni ez a 3-5-2 is, ha egyelőre támadásban nem is a legélesebb, de legalább a védekezés stabil volt.

Nyilván nem lehet elvárni minden meccsen ezt az iramot, meg persze ehhez olyan ellenfél is kell, de azért ezt az elszántságot ha hoznák a srácok a bajnokikon, akkor még nem is nyerünk mindig, de nem lenne egy rossz szavunk sem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.15. 11:35