2022-09-06 Salzburg...
 

2022-09-06 Salzburg-Milan

Oldal 2 / 2
 
szucsi82
(@szucsi82)

Igen ezzel teljesen egyetértek.

Ezek a kisebb bajnokság bajnokai most már ellátják Európa top csapatait játékosokkal minden évben.

Szóval abszolút nem mondhatjuk ,hogy itt bárkit is le lehetne nézni vagy biztosra menni ellenük.

Kicsit még a régi tűzet hiányolom a Milanból.

Ami régen a nagy Milanokra volt jellemző.De hát még meg kell tanulnia ennek a csapatnak,hogy is kell ezt a BL-t játszani.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.07. 15:21
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo "míg a Porto, az Ajax, vagy a Salzburg csak szórakozik egész évben ilyen Willem II, Portimonense, meg Familicao féle csapatok ellen, évente 2-4 komoly meccsük van, a többi meg lószar. A Chelsea is kifacsarva érkezett meg Zágrábba, és nem bírták az "életük meccsére" készülő horvátok lendületes és harapós játékát. A Lipcsét is agyonverték tegnap, a Real is egy félidőn keresztül el volt veszve egy Celtic ellen."

Azért 1.) év elején vagyunk úgy, hogy 1 héttel korábban a fél csapat padozott, 2.) a PSG kapcsán évek óta az a mantra hogy mivel a bajnokságukban nincs ellenfelük és lötyögéssel nyernek, ezért nem tudnak BL-t nyerni, mert szokatlan nekik ez a tempó. Akkor Ők miért nem pörögnek rá úgy a BL-re, mint ahogy a Salzburg, Porto stb.? Hiszen nekik is tele van lósz*rral a keretük..., izé, na, a menetrendük. 😀 😀 😀

És ott a másik oldal. A Bayern szintén nem kell hogy megszakadjon a bajnokságban, ők mégis oda tudnak érni a végén. Akkor most melyik a jó? 🙂

Van erre is, arra is példa, túl van ez misztifikálva azt gondolom.

Én inkább azt a vonalat gondolom validnak, hogy az olasz csapatok leragadtak a régmúltban (többnyire hazai edzők, olasz mentalitással), azaz hogy a nemzetközi porondon a "kicsiket" úgyis megverjük valahogy vagy x-elünk idegenben és nyerünk otthon, a rangadókon meg jó az x, aztán ha véletlenül nyerünk akkor hurrá.

Pioli nálam tipikusan ez a régi vágású olasz edző. Nagyon masszív védekezés hozza neki a sikereket (lásd év vége), ha azzal gond van, akkor viszont bajban van, mert igazi támadójátékot nem nagyon tud felépíteni. Egy formáció, abban cserélgeti az embereket, aki gyengébb le és aki bekerül hátha tud pluszt adni (meccs közben sem nagyon nyúl máshoz). Ezért fontos Leao, mert Ő az aki rendszerfüggetlenül tud váratlant húzni, ezért függünk szerintem annyira tőle és a hangulatától. Egyszerűen van egy (amúgy JÓL) felépített rendszer, amiben az egyéni megmozdulások kellenek a sikerhez támadásban, mert ha azok nem jönnek, akkor a legkisebb betömörülő csapatok ellen is baromira tudunk szenvedni. Ezért lenne fontos CdK felépítése és ha már így alakult a mercato (értsd jobbszélső poszt, de nem kezdem el ezredszer ugyanazt a lemezt) akkor Dest beépítése hogy minél többen tudjanak váratlan megoldásokkal operálni és 1-1-ben megnyerni a maguk csatáit. Mert ha ennyi idő alatt nem lett másmilyen támadójáték felépítve, akkor Pioli alatt nem is nagyon lesz már.

A hozzászólás módosítva: 2 év telt el , hodyzoli
VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.07. 19:37
tupi reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

Az Inter ellen ugyan nagyot mentünk, (ezennel is szeretném megdicsérni a csapatot) itt viszont nem jöttek össze úgy a dolgok, ahogyan azt szerettük volna. Tényleg nem érdemes senkit "lenézni", lebecsülni, mert ez a Bajnokok Ligája. Kicsit másra számítottam, legalább is a helyzeteket tekintve. Az rendben volt, hogy nyomni fog a Salzburg és rendkívül lelkes lesz, arra viszont nem számítottam, hogy nem tudunk minőségi helyzeteket kialakítani. (ziccereket) De sebaj, megértem, hogy sokat kivett a játékosokból a derbi. Nagy baj nincs, a keret fiatal, ugyanakkor tényleg jó lenne a Dinamot oda-vissza verni. Igen, tudom nem 2005-öt írunk, hogy azt mondjuk: "Simán verjük a Dinamot!" (minden nagyképűség nélkül)

 

No mindegy, jó lesz ez, bízom Rebic visszatérésében is és abban is, hogy nem csak Leo tud majd igazán veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára. 🙂 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.07. 21:38
gumicsiga
(@gumicsiga)

Kezdésnek szerintem nem volt ez rossz. Azt tudtuk, hogy a két "gyengébb" csapat ellen nem lesz meg a négy győzelem, igazából egy győzelem, egy döntetlennel kiegyeznék mindkét csapat ellen, a Chelsea ellen pedig meglátjuk.

A végén benne volt, hogy nyerünk de igazából a Salzburg is megérdemelte a pontot.

Nekem kicsit a tavalyi Atletico elleni meccs jutott eszembe, ahol jobbak voltunk, győzelmet vagy döntetlent érdemeltünk volna, de egy bírói hiba és egy 96. perces gól miatt nem kaptunk semmit.

Valahogy ez lett volna a Salzburg sorsa, ha az utolsó perekben még verünk nekik egyet (én persze örültem volna).

Itthon jobbak leszünk, le kell támadnunk mindkét csapatot.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.08. 12:05
bathkamano
(@bathkamano)

@szucsi82 Ennyi erővel azt is leszűrhetted, hogy mennyire gyenge a Premier League. Szerintem sokkal inkább azt lehet leszűrni, mint amit Anselmo írt, hogy a kisebb csapatok is komoly teljesítményre lehetnek képesek egy-egy meccsen. Persze az európai elit előrébb tart mint az olasz top klubbok, de ez csak pár csapatra igaz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.08. 18:28
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli a PSG-nél a korábbi években (és most is) a csapatszellemmel van elég komoly baj. A FIFA manager mód sosem igazán működik a való életben. De egyébként úgy van, ahogy mondod, vagyis mondjuk, hogy az olaszok egy kicsit sajátságosan kezelik a kis országok futballját, ahogy ez tegnap a Fiorentina vagy a Roma esetében is látható volt. A nagyobb nevek ellen rendesen fel tudnak pörögni és látható, hogy még egy Lazio is mennyire brutálisan lesimáz egy európai kupadöntőst, vagy a Napoli szénné alázza a világ egyik legjobb a csapatát. a Juventus abszolút pariban volt a PSG-vel idegenben is, az Inter pedig... nos szerintem ott S.Inzaghi már egyrészt elvesztette az öltözőt, másrészt brutál maguk alatt vannak. De összességében azt gondolom, a Serie A élcsapatai bárki ellen versenyképesek, ha fejben és fizikailag nagyjából rendben vannak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.09. 08:40
Oldal 2 / 2