2022-09-06 Salzburg...
 

2022-09-06 Salzburg-Milan

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

MATCHDAY! Elérkezett a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulója. A Milan ma este az osztrák élvonalban szereplő RB Salzburg otthonába látogat. A piros-feketék az Inter legyőzésével hangoltak a mai meccsre, míg a salzburgiak a Tirolt verték 2-0-ra. Az összecsapás 21:00-kor kezdődik és az AMC Mikro alkalmazáson keresztül megtekinthető. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2022.09.06. 07:47
szucsi82
(@szucsi82)

Nagyon jó lenne egy győzelemmel kezdeni főleg idegenben.

Nem rossz csapat ez a Salzburg.Rendre borsot tudnak törni a nagyobb csapatok orra alá.

Talán az előző évekhez képest gyengültek , mivel eligazoltak a jobbak és annyira ügyes gyerekeket még nem sikerült találniuk.De vigyázni kell velük.

Kíváncsian vagyok milyen kezdőt küld ki Pioli és milyen focit láthatunk majd a csapatunktól.

Forza Milan.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.06. 13:03
Lacinho
(@lacinho)

Idén is jól játszanak. 6meccs a bajnokságban 5win 1döntetlen. És tavaly is tovább jutottak a csoportjukban. Reméljük ma ez sikerül valahogy mert a csoportból tovább kell jutni

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.06. 15:55
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

6 győzelem és 1 vereség a mérlegük.

tudja valaki, hogy a házi tipp játékban a bl is benne van e?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.06. 16:04
tupi
 tupi
(@tupi)
Írta:: @rossoneri1978

6 győzelem és 1 vereség a mérlegük.

tudja valaki, hogy a házi tipp játékban a bl is benne van e?

Nekünk pedig 6 győzelem és 0 vereség lesz a mérlegünk a csoportkör végén 😎 🤣 

 

Kérdésedre a válasz szerintem igen, mert már @Ruszky és @szucsi82 írtak is tippet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.06. 16:51
Banksy
(@Banksy)

A Salzburg jó csapat, de ellenünk nem lesz esélyük. Küzdõs meccsen 2-0-ás Rossoneri gyõzelmet érzek ma este. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.06. 18:12
Dio
 Dio
(@deeo)

Kár ezért. A Chelsea bukással meg lehetett volna lépni. Jövő héten otthon kötelező verni a Zagrabot, nehogy itt vérszemet kapjanak és ellépjenek. 

Győzelmet amúgy egyáltalán nem érdemeltünk ma, mégis a végén majdnem meglett, ahogy a Salzburg sem érdemelt vereséget, sőt. A cserék beállásával gyakorlatilag nem tudtunk feljebb lépni, apró próbálkozások maradtak. Kb a 70. perc környékén érződött már, hogy ez mára ennyi. Ez van, nincs veszve az égadta világon semmi. Otthon javítunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.06. 23:17
Anselmo
(@anselmo)

Nem igazán tudom eldönteni, hogy ebből csak ennyi tudtunk, vagy kb. ennyit is akartunk kihozni tegnap este. Őszintén szólva bármelyiket el tudom képzelni. Annyi bizonyos, egy ilyen igénybe vevő derbi után nem a Salzburg volt a legoptimálisabb ellenfél (persze melyik BL-meccs lett volna az?). Meg kell mondani, ügyesen csinálják a kis szarosok. A Casino oda nyomott minket többször eléggé a falhoz, amíg bírták, nem nézett ki jól az első félidő. Nem is tudtam, hogy van olyan, hogy "klasszikus Red Bull iskola"... Valahogy ez egész izgága bandájuk, élükön a ministráns korú edzőjükkel nem kedveltette meg magát velem, de ez részben az eredménynek is szól. Továbbra is tartom, amit néhány napja mondtam, hogy nekünk a BL-ben nincsen magától értetődően verhető ellenfél, így ennek és a hétvégi őrületnek a fényében elfogadható kezdés egy idegenbeli iksz. De azért tegye fel a kezét, aki úgy látta vagy gondolja, hogy a Milan játékerőben és színvonalban egyértelműen veri ezt a Salzburgot.

De ez a Leao majd megoldja taktika nekem nagyon nem tetszik. Igazából szinte minden győztes meccsen azon múlik az eredmény, hogy rúg-e gólt, ad-e gólpassz, és mennyit. A többiek önjogon szinte veszélytelenek a kapura, emiatt bántóan prediktív a játékunk, nincs más, akitől valami váratlant lehetne várni. CDK-ben pislákol a tehetség, ügyes, meg minden, de egyelőre nagyon csak küzd, mint disznó a jégen. Neki sokkal több idő fog kelleni, mire belerázódik. A többiekben meg eleve nem is látok ilyet. Tonali és Bennacer nagyon jó védekezésben és labdakihozatalban, de előkészítésben, meg kapura alig-alig jelentenek veszélyt. A jobb szél problematikáját meg már csak az nem ismeri, aki nem akarja. Dest játéka érdekes volt: az tetszett, hogy a fásuló csapatba új lendületet hozott, de többször csak fogtam a fejem, hogy mit csinál. Meglátjuk, mit ad majd nekünk hosszabb távon.

Stratégiai szempontból gondolkodva, ez az idegenbeli 1 pont most a "balance", nem hozott előnybe, de hátrányba sem a továbbjutásért folytatott harcban. Ha nyerünk a Zágráb ellen (ami nem kell magyarázni tegnap óta, miért nem alapvetés), akkor jól áll a szénánk, ha nem, akkor meg elég rosszul fog. De talán a részeg genovaiak nem vesznek ki belőlünk annyit, mint a kuzinok. 

A hozzászólás módosítva: 2 év telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.07. 08:46
Gagacs
(@gagacs)

Én is nagyon tartottam ettől a meccstől, sokan lenézték őket, meg a Zágrábot is. Ahogy Anselmo is írja, a derby sokat kivett belőlünk. Ez a meccs megint olyan volt, mint anno a Lille elleni 0:3-as zakó. De cáfoljatok ha nem jól gondolom. Nekünk az ilyen ellenfelek nagyon nem fekszenek, akik agresszívan letámadnak. Volt pár ilyen zakónk Piolival. Viszont tegnap nem veszítettük el a meccset. 1,5-2 éve az ilyen meccs sima lekvárosbukta. Tegnap nálam nem volt MVP. Vagyis igazából a szurkolók, hogy végignézték ezt a fertelmet.

Dest nálam Dikaz 2.0, aki csak rátekeredik a labdára, nem érzi, tudja, hogy mikor kell(ene) passzolni. Vagy lehet nem is akar. 🤣 

CDK-nál pedig azt látom (más is észre vett ilyet), mintha a társak nem is akarnának passzolni neki. Emlékeim szerint Hauge-nál találkoztam ilyennel. Cáfoljátok lécci, mert ha én látom jól az nagyon elkeserítő.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.07. 09:22
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Én is láttam ilyet CDK kapcsán, nem tetszett. Nem igazán értem, tudom az okát, de ha nekünk feltűnik, akkor a szakmai stábnak meg egészen biztosan fel fog. Én nem gondolnám, hogy a klub 32 milliós igazolása arra a sorsra jutna majd, mint Hauge, ezt egyszerűen nem fogják engedni. De nem értem, hogy maga a jelenség miért van. 

 

 

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.07. 10:23
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo remélem, hogy idővel ez eltűnik. Mert tényleg ügyesnek tűnik. De engem is érdekelne, hogy miért nem akarnak neki passzolni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.07. 10:34
tupi
 tupi
(@tupi)

@gagacs nem tudlak megcáfolni, bocsi! 🤣 

 

Inter most két meccset is "megmentett". Az iksz belefért Sassuolo ellen is, meg most is, mert ott megvolt a győzelem.

 

Aláírom akik azt mondják, hogy nem kell lebecsülni sem őket, sem a Zágrábot, nem is történik ez, de az olasz bajnoktól lehet elvárás hogy őket oda-vissza megveri nem? Klasszikust idézve cáfoljatok meg ha nem 😀 Lehet jönni azzal, hogy a Salzburg tartós BL résztvevő, ami igaz, de kb. egy csapatos bajnokságban feneketlen kúttal. Meg tavaly is továbbjutottak, de nem a miénkhez hasonló csoportból azért 🙂

 

Nem tudom mit gondoljak mert igazából önmagammal vívódok. Valahol győzelmet vártam, valahol amit az elején is írtam, inter után egy ilyen letámadós ellenfél roppant kellemetlen és belefér az iksz. Mutatott játék alapján egyébként nem érdemeltünk 3 pontot amúgy se.

 

Pontrúgások egyébként majd akkor lesznek veszélyesek amikor jön egy minőségi jobb szélső? 😀 (kb. 5 év múlva?)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.07. 11:32
Gagacs
(@gagacs)

@tup1 nem tudlak megcáfolni. 🤣 🤣 🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.07. 11:51
tupi reacted
szucsi82
(@szucsi82)

Nekem ezekből a BL meccsekből az derül ki mennyire is gyenge a Serie A.Mennyivel másabb a tempo.

Olaszba a rangadókon kívüli meccsek leginkább csak lötyögésbe mennek át.

De ezt már évek óta lehet látni és az eredményekből is kitűnik.Inter kb 5bl-ben lévő év alatt egyetlen egyszer jutott tovább a csoportból az utóbbi években.Míg a nagy juve meg ha továbbjutott rendre egyből ki is esett.

Nekünk hosszú idő után a tavalyi volt az első évünk és van mit tanulni.Kell a megfelelő rutin mindenkinek.

Bízom benne ,hogy jó lesz ez hosszútávon.

Forza

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.07. 12:27
Anselmo
(@anselmo)

@szucsi82 Vagy még inkább talán az a baj, hogy az olasz csapatok nem értik meg, hogy egy BL-meccsen AKÁRKI az ellenfél, teljes erőbedobással és fizikai jelenléttel kell játszani, különben ez lesz, vagy ami a Chelsea-vel is történt Zágrábban. Itt nem lehet lazsálni, 5 percre sem, és senki ellen. Nyilván a Salzburg sem csupa csúcsrangadót játszik eszeveszett tempóban az SV Ried vagy Wacker Tirol ellen, de arra a pár meccsre kegyetlenül ki tudják hegyezni magukat, amit a BL-ben kell tolni. Én éppen abban látom a gondot, hogy a Serie A-ban azért elég sok a fizikailag igénybe vevő meccs, rangadó, így egy szerda/szombat váltásban nem marad elég kakaó, hogy a BL-re is maradjon, míg a Porto, az Ajax, vagy a Salzburg csak szórakozik egész évben ilyen Willem II, Portimonense, meg Familicao féle csapatok ellen, évente 2-4 komoly meccsük van, a többi meg lószar. A Chelsea is kifacsarva érkezett meg Zágrábba, és nem bírták az "életük meccsére" készülő horvátok lendületes és harapós játékát. A Lipcsét is agyonverték tegnap, a Real is egy félidőn keresztül el volt veszve egy Celtic ellen. 

Én a problémát abban látom, hogy egyrészt az olaszok részben kicsit a múltjukra hagyatkozva lenézik a kis országok futballját, mert 20 éve még megtehették. Nem pörögnek fel eléggé fejben sem. Fizikailag pedig a brutális terhelés miatt - pláne egy-egy rangadó után - eleve savósak a játékosok. Ez a kettő együtt elég komoly gondot okoz. És hát nyilván az olasz csapatok ma már nem rendelkeznek olyan minőségi többlettel, amely ellensúlyozhatná azt, hogy fejben nem elég élesek, és fizikailag fáradtak. 15-20 éve egy-egy ilyet a Milan, a Juventus vagy az Inter rutinból behúzott, 8-10 extraklasszissal a fedélzeten. Mára megváltozott a helyzet. Azt jól érzik, hogy még mindig jobbak a lelkes tenyészkluboknál, de már nem ANNYIVAL, hogy félgőzzel is nyerni tudjanak akárki ellen. 

A hozzászólás módosítva: 2 év telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.07. 14:27
Oldal 1 / 2