2022. december 02., péntek

Leao szavai a gólról és a győzelemről

-

Rafael Leao boldogan nyilatkozott a portugál válogatott csütörtöki győzelme után. A Milan támadója csereként beállva egy góllal vette ki a részét a Ghána elleni 3-2-es sikerből a világbajnokság csoportkörében és ez volt az első találata a nemzeti csapatban.

“Az edző nagyon jól felkészítette a csapatot a mérkőzésre. Tudtuk, hogy az ellenfél erős az ellentámadásokban. Mivel minden poszton nagyon erős játékosaink vannak, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és előnyre tettünk szert. A második félidőben a szövetségi kapitány öltözőbeli szavainak köszönhetően feljavultunk és más hozzáállásban jöttünk vissza a szünet után. Ez egy nehéz mérkőzés volt egy kemény és bátor együttes ellen, de megérdemeltük a győzelmet.” – fogalmazott Rafael Leao.

“Büszkeséggel tölt el, hogy sikerült betalálnom, már régóta szerettem volna ezt a gólt. Koncentráltan szálltam be csereként a meccsbe és tudtam, hogy mit kell tennem. Az volt a feladatom, hogy segítsem a csapatot. A lehető legjobb formámat akartam nyújtani egy góllal vagy egy gólpasszal, és ezt sikerült is véghez vinni.”

“Az edző azt kérte tőlem, hogy legyek nyitott, vállaljak egy az egy elleni párharcokat, törjek be a tizenhatoson belül és lőjek kapura.”

“Nagyon jó fogadtatást kaptam a többi fiatal játékossal együtt az idősebb csapattársaktól, Cristiano Ronaldótól vagy Pepétől. Minden alkalommal érezzük a rutinos játékosok illetve az edző bizalmat és így sokkal könnyebb.”

“Mindig azért lépünk pályára, hogy nyerjünk. Mindent megteszünk a győzelemért. Most a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, nagyon nehéz dolgunk lesz Uruguay ellen. Jól fel kell készülnünk a mérkőzésre. Mindenki koncentrált a csapatban.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Azt hittem ezt is beleszövi: “Köszönöm a Milannak, hogy lehetőséget adtak, türelemesek voltak velem, és segítették a fejlődésemet. A Milan nélkül nem biztos, hogy most a világbajnokságon szerepelnék. Nagyon sajnálom, hogy a torna előtt nem hosszabbítottam meg a szerződésemet. Beszéltem az ügynökömmel, akár ebben a percben is kész vagyok aláírni az új kontraktust.”

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS