2022. december 07., szerda

Ballo-Touré megsérült a válogatottban

-

A Milan balhátvédje kihagyta a Hollandia elleni első mérkőzést a vb-n.

Fodé Ballo-Touré egyike annak a 7 játékosnak, aki meghívót kapott hazája nemzeti csapatába a Milan keretéből a 2022-es katari világbajnokságra. Ugyan csak kiegészítőembernek számít a csapatban Theo Hernández cseréjeként, azonban a szövetségi kapitány mégis számít rá a tornán.

A Milan balhátvédje kihagyta a hétfői Hollandia elleni összecsapást a világbajnokság csoportkörének első fordulójában. Ennek oka, hogy Ballo-Touré némi sérülést szedett össze a szenegáli válogatott edzésén a meccset megelőzően.

A szenegáli balhátvéd nincs 100 százalékos állapotban és egyelőre kérdéses, hogy a következő mérkőzésekre bevethető lesz-e a csoportkörben. Szenegál az első meccset 2-0-ra elveszítette Hollandia ellen. A következő meccsen, pénteken a házigazda Katarral játszanak, majd jövő héten kedden Ecuador ellen lépnek pályára.

A 25 éves balhátvéd az aktuális szezonban összesen 7 tétmeccsen lépett pályára és 327 játékpercet játszott, ezeken 1 gólt szerzett, méghozzá októberben az Empoli ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

    • Miért? Amikor idén játszott, kifejezetten korrekt volt, sőt, még gólt is lőtt a varázlatos Empoli elleni hosszabbításban… Az, hogy a világ egyik legjobb balbekkje mögöt kevés lehetőséget kap, és hozzá képest nyilván gyengébb is, nem csoda. Simán csereszint egy klasszis mögött, nem is lehetne jobbat idehozni, még Kerkezt sem lehetett volna ittartani Theo miatt.

      Az meg hogy lesérült egy minimálisat, annyira, hogy vagy játszik a kövi meccseken vagy nem, hát nem tudom, kit izgasson.

      • Egyetértek, nem lehet egyszerű úgy különben is jó teljesítményt nyújtani, hogy alig játszik, de idén szerintem nincs vele gond, Theo mellett azért nehéz a kezdő közelébe kerülni. Talán akkor lehetne esélye egy jobb képességű balbekket megtartani, ha az illetőt több poszton is belehetne vetni. Ha meg az Empoli elleni győztes gólja a végelszámolásnál plusz egy helyezést fog érni, akkor már jól jártunk.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS