2022. december 02., péntek

Bakayokónak távoznia kell a télen

-

A 2022/2023-as szezonban egyetlen játékpercnyi lehetőséget sem kapott és a Milan vezetősége meg akar válni tőle a közelgő átigazolási időszakban.

Tiemoué Bakayoko tavaly nyáron tért vissza a Milanhoz egy kétéves kölcsönszerződés keretein belül, azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és létszámfelettivé vált a Rossoneriben. Olyannyira, hogy Stefano Pioli egyáltalán nem számít rá és február óta teljes mértékben parkolópályán van a csapatban.

A La Gazzetta dello Sport és a Tuttosport információi szerint a Milan vezetősége el akarja passzolni Bakayokót a téli átigazolási időszakban és a klub azt szeretné, hogy a játékos ügynöke egy új csapatot találjon neki a szezon második felére. A francia középpályás továbbra sem része Pioli illetve a Milan terveinek.

A nyári átigazolási időszakban nem sikerült új klubot találni Bakayokónak és a játékos visszautasította a 2023 nyarán lejáró kölcsönszerződésének felbontását, ugyanis ebben az esetben vissza kellett volna térnie a Chelsea-hez, ahol szintén nem tartanak rá igényt. Bakayoko az idei szezonban egyetlen meccsen sem lépett pályára és 2022 februárja óta összesen 10 percet játszott, még májusban az Atalanta ellen.

A Milan és a Chelsea közötti megállapodásban a kölcsönüzlet részeként egy vételi opció szerepel, amely meghatározott meccsszám elérése esetén kötelező érvényűvé válik és ezt a Rossoneri semmiképpen sem akarja, hogy életbe lépjen.

A 28 esztendős futballista iránt két klub mutat némi érdeklődést, nevezetesen a Bologna illetve a Gennaro Gattuso által irányított Valencia. Ugyanakkor jelentős problémát okoz Bakayoko fizetése, ami éves szinten nettó 2,5 millió euró.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • A Milan és a Chelsea egy 2 éves kölcsönben állapodott meg 2021 nyarán. Akkor még úgy volt, hogy jól jöhet, de Idővel kiderült, hogy Bakayoko nem fér bele Pioli elképzeléseibe. Ilyenkor tipikusan a klubok felbontják a kölcsönszerződést, és a játékosnak a kölcsönadó klub próbál új csapatot találni (már amennyiben nem akarja megtartani). Azért tipikus a dolog, mert a játékos játszani akar, így ha évekig is tartana a kölcsöne, de a klub nem akarja játszatni, akkor a játékos váltani akar és fog is (meg nyilván a klubnak is csak egy nyűg egy ilyen valaki).

   A problémát nem a klubok megállapodásának hiánya okozta, hanem az, hogy Bakayoko élt a “vétójogával”, azaz nem ment bele a szerződés felbontásába, azaz nem akart visszamenni a Chelsea-hez. A pénzét mindenképpen megkapta volna Londonban is, de ő Milánóban akart maradni egy olyan helyen, ahol nem kell… Jogilag teljesen rendben van a részéről a dolog, minden más tekintetben viszont ez a hozzáállás olyan, hogy erre csak köpni lehet. Ha 2023 után is még focizni akar, megnézném azt a klubot, amely egy ilyen léhűtőt alkalmazni akar. Kb. Gareth Bale szindróma. A Chelsea mestere az ilyen igazolásoknak, annak idején Winston Bogarde-dal is befürödtek…

   • Internet szerint 5.7 millió font a fizetése 5 évre.
    Ebből lehetséges h. 2.5-et áll a Milan. Alapvetően nem a játékossal van a gond, hanem azzal a klub vezetővel aki ezt megkötötte Londonban. Nyilvánvaló h. ennek töredékét kapná most egy új szerződés esetén akárhova irna alá. Igy kivárja. Én is inkább Milánóban csinálnám a semmit, mint Londonban.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS