2022. december 07., szerda

Kalulu: “A Milan olyan, mint egy család”

-

Pierre Kalulu, a Milan középhátvédje boldogan nyilatkozott, miután a múlt héten hosszú távra, 2027-ig hosszabbított a klubbal. A francia utánpótlás-válogatott játékos beszélt az elmaradt vb-meghívóról, a fejlődéséről, a gyerekkori példaképeiről, Stefano Pioli bizalmáról és arról is, hogy hogyan lett jobbhátvédből középhátvéd.

HOGY ÉRZED MAGAD?
“Nagyon boldog vagyok. Itt a Milanban olyanok vagyunk, mint egy család. A Scudetto megnyerése után még nagyobb büszkeséggel viselem a mezt.”

MIT GONDOLSZ A FEJLŐDÉSEDRŐL?
“Egyre többet és többet akarok véghez vinni. Olyan ember vagyok, akiben megvan az alázat és aki felismeri, hogy mikor teljesít jól és mikor kevésbé jól. Nagyon perfekcionista vagyok és mindig arra összpontosítok, hogy a pályán a csúcsformámat nyújtsam. Tudom, hogy nincs tökéletes mérkőzés, de mindig fejlődnöm kell.”

ÖRÜLSZ A HOSSZABBÍTÁSNAK?
“Nagyon örülök a szerződésem meghosszabbításának. Nagyon sok szeretetet kapok a szurkolóktól és azt látom, hogy kedvelnek engem, ami megnyugtató és nagyon pozitív érzéssel tölt el.”

MIKOR TUDATOSULT BENNED, HOGY KEZDŐJÁTÉKOSSÁ VÁLHATSZ A MILANBAN?
“Őszintén szólva, amikor a Milan játékosa vagy, akkor arra kell koncentrálnod, hogy kezdő legyél. Senki sem örül annak, ha a cserepadon ül. Versenyképessé kell válnod, fejlődni a pályán és bizonyítani, hogy méltó vagy a kezdőcsapatba kerülésre. Soha nem szabad feladnod, folyamatos fejlődés szükséges.”

MEGFORDULT A FEJEDBEN A VÁLOGATOTT MEGHÍVÓ A VB-RE?
“Bíztam benne, hogy behívnak a keretbe a világbajnokságra. Sajnos nem így történt. Drukkolok nekik és örülök Giroud illetve Theo szereplésének.”

MENNYIRE VOLT NAGY HATÁSA A HIÁNYZÓKNAK A VÉDELEMBEN?
“Mindenki edz, mindenki pályára lép és tudjuk, hogy mit kell tennünk. Van egy játékrendszerünk és ebben a játékosoknak jól kell teljesíteniük. Mindig van lehetőség bizonyítani, hogy méltóak vagyunk a Milanhoz. Nekem is be kellett bizonyítanom. Az edző méri fel a változásokat a rendelkezésére álló játékosok függvényében.”

KI AZ A CSAPATTÁRSAD, AKIVEL A LEGJOBB A KAPCSOLATOD MILANELLÓBAN?
“Vidám srác vagyok. A francia csapattársaimmal viccelődök a legtöbbet, még Tomorival is, aki egy kicsit megtanult franciául.”

A POSZTVÁLTÁSÁRÓL
“Jól emlékszem arra az edzésre. Két nappal egy Sparta Praha elleni mérkőzés előtti edzésen az edző odajött hozzám és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem középhátvédként játszani. Azt mondtam neki, hogy ha szükség van rá, akkor akár középpályásként és támadó-középpályásként is tudok játszani. Mindenképpen játszani akartam…”

MILYEN CÉLJAID VANNAK A KÖVETKEZŐ 5 ÉVRE?
“A cél az, hogy mindig jól teljesítsek és nyerjek. Ez triviálisnak tűnik, de nem az. Ha nyersz, utána továbbra is győzni akarsz, hogy nagy célokat érj el.”

MILYEN HATÁSSAL VAN RÁD, HOGY MINDEN NAP TALÁLKOZHATSZ MALDINIVEL?
“Csodálatos és nagyszerű dolog, hogy minden nap beszélgethetek vele. Ha ez hétköznapi dologgá válik, akkor egy idő után hozzászoksz.”

KI VOLT A PÉLDAKÉPED A JÁTÉKOSOK KÖZÜL?
“Sok mérkőzést nézek és figyelemmel kísérem a legjobb védőket. Igazából gyerekkoromban jobban szerettem a támadókat nézni, például Zidane-t vagy Ronaldinhót. Lenyűgözött a játékuk.”

MENNYIRE VOLT FONTOS SZEREPE PIOLINAK A FEJLŐDÉSEDBEN?
“Ő mindig is egy fontos személy lesz számomra, mert profi futballistaként tőle kaptam játéklehetőséget az első mérkőzéseken. Általa nagyon sokat fejlődtem. Ő egy olyan edző, akivel a magánéletedről is beszélhetsz és sokat segít, ha nehézség adódik.”

A SZURKOLÓKRÓL
“Szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást, amit kapunk tőlük, amikor győzünk és akkor is, amikor esetleg nem nyerünk. Ez egy olyan dolog, ami nagyon sokat segített nekem. Köszönet mindenkinek!”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Hát ha még beigazolódnak a pletykák és jön Pavard és Aouar is, akkor aztán igazán otthon érezheti magát. 😅🤣

    Viccet félre téve hatalmas kedvencem lett a srác, sztárallűröktől mentes hozzáállása van, és a belét kihajtja a Milan mezért. Sok ilyen játékosra lenne szükség.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS