2022. december 07., szerda

Brahim mégis meghívót kaphat a vb-re

-

Sajtóinformációk szerint Marokkó szövetségi kapitánya szeretné magával vinni Brahim Diazt a világbajnokságra, így van esély arra, hogy mégis ott lehet a tornán.

A jövő héten kezdődik a katari világbajnokság és múlt héten eldőlt, hogy Brahim Diaz nem kapott meghívót a spanyol válogatottba. A 23 éves támadó-középpályás az idei szezonban 13 bajnokin 4 gólt szerzett és 1 gólpasszt osztott ki a Milan színeiben.

Könnyen elképzelhető, hogy Brahim nagy meglepetésre mégis ott lehet a világbajnokságon Katarban, ám nem a spanyolok színeiben. A Tuttomercatoweb marokkói forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Walid Regragui, Marokkó szövetségi kapitánya szeretné nevezni a keretbe Diazt.

Brahim Spanyolországban született, de az édesapja révén rendelkezik marokkói állampolgársággal és ugyan utánpótlás szinten a spanyolokat választotta, azonban a felnőtt válogatottban még nem mutatkozott be tétmeccsen, ezáltal a szabályok lehetővé teszik számára, hogy akár pályára lépjen Marokkót képviselve. Egyébként Marokkó az F-csoportban szerepel a világbajnokságon Belgiummal, Kanadával és Horvátországgal azonos kvartettben.

Amine Harit, a Marseille marokkói támadó-középpályása a napokban súlyosan megsérült és kénytelen lesz kihagyni a világbajnokságot, így a szövetségi kapitány úgy döntött, hogy megpróbálja meggyőzni Diazt arról, hogy fogadja el az ajánlatot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én ezt mindig az ambíció hiányának tudom be. Utánpótlás válogatott játékosoknak mindig jó esélye van előbb-utóbb válogatottba is bekerülni. Csak rajta múlik.
  Ha lemond a Spanyol válogatottról egy sokkal gyengébb csapat kedvéért ennyi idősen, az szerintem elég gáz.

 2. Idén szerintem ez az arány minimum 50-50%, mármint a jó/rossz meccseket tekintve. Egyébként már most is elég közel volt állítólag a behívóhoz. Mondjuk annyi, hogy LE-nél nem tudom, mi lenne a posztja, gondolom valamelyik támadó szél, mint Olmónál vagy Oyarzabalnál, klasszikus 10-esnek/sevond strikernek nincs nagyon helye nála.

  A spanyoloknál amúgy pont nincs most ilyen zsebkendőnyi helyen zavargató jól cselező játékos, szerintem ő már most jó lett volna cserének.

  • Nem azt írtam, hogy nem lesz soha válogatott, hanem azt, hogy a kezdő közelében nem lesz. Oyarzabalt sem vitte ki LE, pedig ő aztan nem kicsit jobb, mint Brahim, bár őszintén megmondom “apró” elfogultságot érzek a Barca játékosok irányába a kapitany felől. Azért hogy ebbe a védelembe Ramos, meg De Gea nem fért be, azt nem igazán értem. Ráadásul Brahim olyan posztokon tud játszani, ahol amúgy is erős a spanyol csapat, és van merítési lehetőség, bezzeg ha 9-es lenne… 😅 a kölyök óta nincs normális a spanyoloknál.

   • jogos. Mondjuk szerintem egy spanyol cserének lenni jobb, mint marokkói kezdőnek, másfelől VB 4 évente van, ki tudja hogyak övetkezőn ott lenne-e, vagy akár nem lenne épp sérült. Nehéz döntés, mert ha most elvállalja, akkor nyilván nincs visszaút. A Barca elfogultság is abszolút áll.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS