2022. december 07., szerda

Maldini szavai a Fiorentina elleni győzelem után

-

Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója szerint a csapat úgy húzta be a három pontot a Fiorentina ellen, hogy nem játszott jól. Az olasz igazgató úgy gondolja, hogy egy esetleges döntetlen felért volna egy fél vereséggel. Maldini a nyilatkozatában kitért Charles De Ketelaerére, akit megvédett a kritikusok támadásaival szemben.

“Egy döntetlennel teljesen más hangulatban várhattuk volna a két hónapos szünetet. Nagy áldozatot hozva valahogyan sikerült begyűjtenünk a három pontot anélkül, hogy őszintén szólva jól játszottunk volna. Nyerni akartunk és ez sikerült is.” – fogalmazott Maldini a meccs után.

“A szezon jelenlegi szakaszában kettővel van kevesebb pontunk a tabellán, mint az előző idényben. A különbséget a Napoli jelenti, amely hihetetlen teljesítményt nyújtott zsinórban 11 győzelemmel, tehát jár az elismerés nekik. Nagyjából ott tartunk, ahol az előző idényben voltunk. Cremonában nagyon rosszul játszottunk, egyebet nem nagyon lehet mondani. Ott vagyunk a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is. Most néhány játékosnak vissza kell térnie a sérülésből.”

“Ez egy nagyon nyílt mérkőzés volt és bármi megtörténhetett volna. Benne volt a játékban, hogy mi szerzünk gólt, ahogy az is, hogy az ellenfél talál be. Megvolt a kockázat, de a döntetlen számunkra felért volna egy fél vereséggel. A győzelmi vágy erőt adott ahhoz, hogy keményebben nyomjunk és időnként túllépjünk a megszokott játékstílusunkon annak érdekében, hogy elvégezzük a munkát.”

“Tisztában vagyunk a képességeinkkel és ez lehetővé teszi számunkra, hogy fenntartsuk a lelkesedést még akkor is, ha a teljesítmények nem túl jók. Ez vezetett minket győzelemre az előző idényben. Természetesen hiszünk magunkban. Az előző idényben a derbinek úgy vágtunk neki, hogy 7 pont volt a lemaradásunk az Interrel szemben. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű ilyen tempót fenntartani a végéig, ezért versenyben kell maradnunk és meglátjuk, hogy mi történik. Nyilván fejlődnünk kell, hogy jobban teljesítsünk. A Napoli elleni mérkőzésünkön jobban játszottunk, mint ők és talán győzelmet érdemeltünk volna.”

“Ibrahimovic? Jól érzi magát, remélhetőleg januárban visszatérhet a pályára. De Ketelaere? Nehéz időszakon megy keresztül. Ez egy teljesen más környezet számára, más nyomással. Öt éves szerződést kötöttünk Charles-vel és nem öt hónaposat, tehát türelmesek vagyunk vele szemben, ahogy Origivel is. Minden megvan bennük ahhoz, hogy meghatározó játékosok legyenek a csapatban. Sok hasonló példa volt a múltban, mint például Leao esete, akinek kellett egy kis idő ahhoz, hogy kiforrjon a játéka és megtanulja, hogy mit jelent a Milanban játszani.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Azért CDK esete nem olyan fekete-fehér. Én is mindig türelemre intem a szurkoló társakat, viszont megértem azt az álláspont is, hogy egy valag pénzt kifizetett érte a klub és egy olyan posztra jött, ahol most kellene egy klasszis, nem pedig jövőre…de Leao és Tonali sem volt nagy szám mikor idejött. Origi esete megint más, ő ingyen jött, ha nem is válik be, nagyot nem bukunk rajta.

  • Nekem nem CDK ill. az ő teljesítményével van bajom. Hanem azzal, hogy a posztján volt 2 tehetséges játékosunk. Közülük az egyik kölcsönben alig játszva már 2 gólt lőtt és nálunk is volt egy fontos találata.
   Számok tükrében annyit jelent, hogy CDK 576perc alatt egy gólpasszt jegyez, míg Maldini tavaly nálunk 145perc 1 gól most 162 perc alatt 1 gól. Illetve idén kupa meccsen játszott 13 percet és lőtt egy gólt.
   A másik Adli helyzete aki szerintem a francia első osztályban megszerzett meccs rutin miatt előbbre jár mindkettőjüknél, szinte perceket sem kap. Amikor pályán volt nekem személy szerint tetszett a játéka.
   Ezzel szemben jobbszélső poszt továbbra sincs megoldva. Origi is szóba került, nem véletlen. Úgy gondolom hogy baromi szar Mercanto-ja volt a csapatnak. Úgy gondolom, hogy CDK fizetése + ára, Messias fizetése + ára valamint a 2 Bundesligás gyerek bőven fedezte volna sok-sok évre Berardi költségeit.
   Jóval többen vagyunk és semmivel sem erősebbek.

 2. Azt vettem észre, hogy Piolinak vannak ilyen berögzülései, hogy valakit egyszerűen nem preferál, és még lehetőséget sem ad nekik. Vranckx összevissza kapott 1 órát mióta itt van, és tegnap is látszott, hogy nem kutyaütő, sőt… Adli meg szerintem megy a levesbe legkésőbb a nyáron.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS