2022. december 02., péntek

Tomori óriásit mentett a gólvonalról

-

A 89. percben kis híján a Fiorentina megszerezte a vezetést, azonban Fikayo Tomori jókor volt jó helyen.

A Milan a hosszabbításban Nikola Milenkovic öngóljával nyerte meg a Fiorentina elleni bajnokit, azonban pár perccel a győzelmet érő találat előtt 1-1-es állásnál nagyon közel állt a gólhoz és a meccs megnyeréséhez a firenzei együttes.

A 89. minutumban ígéretes támadást vezetett a Fiorentina és a bal szélen felfutó Aleksa Terzic beadása után a hosszú oldalon érkező Jonathan Ikonéhoz került a labda, aki laposan kapura tekert. Ciprian Tatarusanu nem ért le a lövéshez, azonban a gólvonal előtt helyezkedő Tomori kivágta a labdát, így góltól mentette meg a csapatát.

Az angol középhátvéd a csapat egyik legjobban teljesítő játékosa volt az egész mérkőzésen és számos nagy mentése volt a tizenhatoson belül.

VIDEÓ:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Pedig hiába erről beszél mindenki, volt még egy legalább ekkora mentése, amikor egy ziccerben hátulról tudta becsúszva szerelni Ikonét. Az kb biztosan gól lett volna, ha nem teszi meg. Persze ha az tizi, egész más a megítélése, de meg kellett kockáztatni, mert a tizivel sem lett volna sokkal nagyobb a gólszerzési esély, neki meg ezek amúgy elég jól szoktak menni.

   Szóval egy védő amelyik két tiszta góltól menti meg a csapatát, nálam semmiképp sem tartozhat a gyengébbek közé, sőt, én megjelöltem simán a meccs emberének.

   Alapból egyeetértenék a formájára, kicsit látszik, hogy bizonytalanabb a döntésekben, de amikor nagyon kellett akkor tegnap extra klasszis szintet hozott le a kapu előtt.

   • Az a helyzet, hogy annál a bizonyos becsúszásnál letapadt a stoplia, és ha szigirúan azt nézzük, hogy mikor ért labdához és mikor volt kontakt az ellenféllel, akkor bizony a babát érte el előbb. Nem tudom, hogy mi az ide vonatkozó pontos szabály, de ezt az esetet én a felírtam a pozitív oldalra – már ami a VAR-bakikat illeti.
    Nem mondom, hogy tízből tízszer befújják, de szerintem egyetértünk, hogy nem volt az “annyira” tiszta.
    Kalulu “hazaadása” sokkal egyértelműbb volt, csak Tata nem merte fogni 🙂

 1. érdekes meglátás ez a “kb biztosan gól lett volna”, főként a Torino-Milan után tett hozzászólásod után (lentebb másolom ill. válaszolok arra is). Ikone aminben pont gyenge, az az, hogy eltalálja valahogy a kaput, a “kb biztosan gól lett volna” helyett jó eséllyel kaput sem talált volna…
  ezzel összehasonlítva az alábbiakat írtad a Toro meccs után:
  “Már bocs, de milyen két nagy ziccerről beszéltek? Valaki magyarázza már meg nekem. A második teljesen nonszensz, szűk húszról volt egy kövőhelyzete a gyengébbik lábával. az xG-je tippre max egy 0,05 lehetett. Az elsőre még lehet érvelni, de az is egy kiszorított helyeztből, kellemetlenül pattanó labdából, történt, amit az érkező védő miatt sürgősen, ideális lövőhelyzetnél kicsit magasabbról el kellett lőnie a rosszabbik lábával. Ennek se hiszem, hogy 0,1-nél nagyobb xG-t adtak volna. Szerintem ez is messze nem volt ziccer, de a második köszönőviszonyban sem volt vele.”
  na ehhez csak annyit, hogy az a szűk húsz, az 12 méter volt, és nem a gyengébbik bal, hanem a jobbik, jobb lábával, teljesen szemben a kapuval, kapussal. a nonszensz itt egyedül a véleményed, ha ez nem 100%-os ziccer akkor kb semmi. az elsőhöz hasonló szituból láttuk már gólt rúgni, vagy legalább kaput találni, a ziccertől azonban valóban messzebb van.
  ha véletlenül kétséged lenne a jobb/bal és a 12/20 méter, ziccer/0,05 xG közötti különbségről:
  https://www.youtube.com/watch?v=zjZ-ixcTZoo

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS