2022. november 30., szerda

Ezzel a kezdővel állhat fel a Milan a Fiorentina ellen

-

Az eltiltás letöltése után Theo Hernández és Olivier Giroud is visszatér a Milan kezdőcsapatába a ma esti Fiorentina elleni mérkőzésre.

A piros-feketék a 2022-es év utolsó tétmérkőzésén ma a Fiorentina ellen lépnek pályára a San Siróban az olasz bajnokság 15. fordulójában. Összesen hat játékos nem áll Stefano Pioli rendelkezésére sérülés miatt, nevezetesen Zlatan Ibrahimovic, Davide Calabria, Alessandro Florenzi, Alexis Saelemaekers, Mike Maignan és Junior Messias, utóbbi enyhe izomproblémával bajlódik és nincs bevethető állapotban.

A Sky Sport Italia, a MilanNews és a La Gazzetta dello Sport információi szerint Malick Thiaw-nak ismét a kezdőcsapatban fog bizalmat szavazni Pioli és a védelem tengelyében Fikayo Tomori mellett kezdhet, így Simon Kjaer a cserepadon fog helyet foglalni. A védelem jobb oldalán Pierre Kalulu, míg a bal oldalon Theo Hernández fog játszani a Fiorentina ellen.

A középpályán a megszokott Ismael Bennacer-Sandro Tonali duó fog kezdeni, továbbá támadó-középpályás poszton Rade Krunic esélyesebb a kezdőbe kerülésért Charles De Ketelaerével és Yacine Adlival szemben. Messias távollétében Brahim Diaz játszik a jobb szélen, a bal oldalon pedig Rafael Leao kezd.

A csatársorban visszatér a csapat legeredményesebb játékosa, Olivier Giroud.

A MILAN VÁRHATÓ KEZDŐJE:

Tatarusanu
Kalulu, Thiaw, Tomori, Theo
Bennacer, Tonali
Brahim, Krunic, Leao
Giroud

Az összecsapás ma 18:00-kor kezdődik a San Siróban és a Sport 1 közvetíti.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem megbántva Krunicot, azért az, hogy ő Pioli jelöltje a tkp posztra, erősen ‘beárazza’ CDK-t és Adlit. Nem mellesleg, utóbbinak kb esélye se volt bizonyítani.
  A másik nagy kérdőjel Vranckx. Valaki sejti, minek hozták ide, ha kb ő sem kap semmi lehetőséget?…

 2. Mindig kérdés, hogy bizonyos játékosok csapatba kerülése vagy onnan kimaradása a játékosok edzésteljesítményére vezethető vissza vagy az edző heppje, hogy valakit játszat/nem játszat.

  Ez alapján lehet, hogy “beárazza” Krunic CDK-t meg Adlit, de én inkább Pioli makacsságával magyaráznám ezt. Ha Krunic úgy szervezné a játékot, mint Rivera vagy Zidane, senki sem reklamálna. De úgy erőltetni egy nem túl technikás védekező középpályást (aki ráadásul kiegészítő ember), hogy van egy erre a posztra hozott játékos Adli személyében, nonszensz. Pioli ugyanazt csinálja Adlival is, amit Maldinivel. Ha Piolinak lenne mintája, és mondjuk 5-8 meccs alapján azt mondaná, hogy ennyi lehetőséget adott Adlinak, aki nem élt vele, el lehetne fogadni. Most, hogy nem CDK kezd, senki sem reklamál, mert láttuk, hogy a belga egyelőre egy rakás szart sem ér. De Adlit mi alapján akarja megítélni, ha nem játszatja?

  Tavaly voltak egyértelmű dolgok, amikben fejlődni kellett az idei szezonra. Nos, én azt tapasztalom, hogy a játékosok formájában is volt visszaesés, de csapatjáték szintjén is elmaradunk a várttól. A tavalyi idényhez képest a mostani Milanra még azt sem lehet mondani, hogy stagnálna, sajnos inkább mondható, hogy több területen visszaesett. Ebben pedig Pioli felelőssége megkerülhetetlen. Meccselni nem igazán sikerül neki, a keret megfelelő használatát sem sikerült elsajátítania… A játékosok mellett Piolinak kellene leginkább összeszednie magát, mert sok döntése kapkodásnak tűnik. Ezer éve 4 védős rendszerünk van, erre kitalálja, hogy 3 védővel kezdünk egy meccset, ráadásul egy újonccal… Ezt nem így szokás csinálni. Ezzel nem azt bizonyította Pioli, hogy micsoda taktikai virtuóz.

  Remèljük, fejlődni fog a csapat valamennyi szereplője.

  • Az Adlis résszel egyetértek.
   De azért nagon sokan reklamáltak pont azért, mert Pioli sosem vált rendszert (szerintem amúgy Te is). Amikor megtette, nem sült el jól, de legalább megpróbálta. Én személy szerint nem voltam eleve a játékrendszer változtatás mellett, szerintem az állandóság is lehet pont ugyanolyan jó, az adja a stabilitást.
   Pioli nem egy taktikai virtuóz, ez tény. De önmagában ez nem gond, Zidane finoman szólva sem volt az, és kb 3-4 év edzősködéssel történelmet írt. Ancelotti sem az, és az egyik legsikeresebb edző lett. Én azt mondanám, hogy Pioli maradjon annál, amiben ő kiemelkedik, ez pedig a fent említett két edzőhöz hasonló nyugodt, kicsit atyáskodó csapatépítés, közben nyilván szép lassan haladva előre.
   Ha Adlit leveszem (minden edzőnek van ilyen heppje kb), akkor szerintem ez sokkal feljebb csúszott félre, a rosszul időzített tulajdonosváltással. Gyengült a keret tavalyról idénre, ami bajnokcsapatként nagyon gázos. Akiket hoztunk, lehet, hogy idővel beérnek (Thiaw, Vranckx, CDK), de mind fiatal, top szinten zöldfülő játékosok. Közben ugye sérülések, heti duplák, erre egyszerűen nem elég a keretünk. Lehet, hogy kicsit jobban forgathatná Adlival és Vranckx-al, de az is lehet, hogy akkor kevesebb pontunk lenne és/vagy nem jutottunk volna tovább a BL-ben, nem lehet megmondani. A bajnokságban sme állunk amúgy olyan rosszul, a Napoli előtt max kalapot lehet emelni, de talán még mindig mi vagyunk a 2. legjobb csapat. A BL-ből meg továbbmentünk, nem egy csúcs csoportból, de azért a Salzburg nem olyan gyenge csapat, és sok fiatallal így is szereintem szép teljesítménynek mondható.

  • Azt kifelejtettem, hogy a 3 védős rendszer azért pár szempontból elég logikus(nak tűnő) döntés volt. Minden középső védőnk egészséges, és elég sokan is vannak, jobbekjeink meg kidőltek. Thiaw, Gabbia, Toori, Kjaer, Kalulu, közülük, mindenkit játszatni kéne. Kjaer és Tomori nincsenek túl jó formában, őket azért, hogy belelendüljenek. Kalulu és Gabbia jól mennek, őket azért, Thiaw-nak meg azért kell valamennyi lehetőséget adni. Ha már ott volt túltengés, megpróbált egy olyan játékrendszert, ahol ezt kamatoztatni lehet. Nem jött be. Bár azt sem mondanám, hogy gyengébb meccsünk volt, mint 1-2 amit épp megnyertünk, csak most a kapusuk bravúrt bravúrra halmozott.

   • Ha egyben van a keret a 3-5-2 nagyon jó lehetne. Azért egy Maignan-Theo-Tomori-Kjaer-Kalulu-Calabria Tonali-Bennacer-Brahim Leao-Giroud felállás nem nézne ki rosszul. Csak a cremo ellen egyik szélen sem volt olyan játékos, aki jó lenne szárnyvédőként, ennek a rendszernek pedig az a lelke.

   • Ahogy írtam is, Pioli mintha kapkodna. Valóban én is szorgalmaztam a játékrendszerbeli változtatást. Annak idején Allegri 4-3-1-2-jét is kiismerték az ellenfelek, majd volt olyan időszaka, amikor átesett a ló tulsó oldalára, és egy ideig szinte minden meccsen más és más rendszert próbált ki, majd ismét váltott, mintha azt hitte volna, hogy elsőre minden tökéletesen fog működni egy rakás középszerű játékossal.

    Pioli 4-2-3-1-es rendszere nyilván maradhatna az alap, ebben bízik az edző, ebben érte el a sikereket a csapat. Azt gondolom, a játékrendszer vált(oztat)ás egyértelmű, hogy miről kellene hogy szóljon – akár játékosok miatti kényszerhelyzet az oka, akár nyerő helyzetben történő kísérletezgetés, akár pillanatnyi meccsállás következtében történik. A játékrendszert pontosan azért kellene rendszeresebben változtatgatni, más rendszereket gyakrabban próbálgatni, hogy ne érje úgy a csapatot (meg a szurkolókat…), hogy “hát ezt meg hogy”?!?! Ezekre valók az edzések, meg mellette a meccsek bizonyos időszakai. 2 gólos előnyben én simán megpróbálnék változtatni valami apróságot, ami elsőre nem is biztos, hogy észrevehető, de mégis annak tekinthető.

    A 4-2-3-1-es rendszer éppen azért terjedhetett el és lehetett nagyon népszerű a csapatok körében az elmúlt kb. két évtizedben (sőt, a spanyolok jóval korábban, már a ’90-es évek elejétől alkalmazták, némi argentin hatásra), mivel a 6 védekezőbb felfogású játékos mellett a 4 támadó egy igen flexibilis rendszert alkot. Viszonylag egyszerűen lehet(ne) 4-2-2-2-vé, 4-2-4-gyé, 4-5-1-gyé, 4-3-2-1-gyé alakítani. Pioli tehát egy olyan rendszert választott, amely esetében elmondható, hogy az egyik legkönnyebben változtatható. Ehhez képest nem igazán látni, hogy variálna vagy próbálgatna változtatni. Úgy gondolom, nem egy csomó 4-2-3-1-es meccs után kellene bedobni egy a Milantól egyébként is teljesen idegen 3 védős rendszert (egyébként ott lett volna Kalulu mint jobbhátvéd, így maradhatott volna a 4 védős rendszer, hogy ha úgy alakul, akkor lehessen változtatni 3 védős szisztémára) az addig alig néhány percet focizó Thiawval a kezdőben, hanem akkor, ha a fentebb írt esetek valamelyike megvalósul, gyakorolni ezeket a rendszereket. Annyiszor lett volna ok arra, hogy változtasson Pioli… Voltak meccsek, amikor 3 góllal vezettünk, volt, amikor nagyon kellett volna az egyenlítés vagy a győzelem, de szinte mindig posztra cserélt az edző. Az lenne a lényeg, hogy az ellenfelet jobban lepje meg az új játékrendszer, mint az azt alkalmazó csapatot. Nálunk észrevehető volt, hogy ez a 3 védős dolog enyhén szólvan nem egy kiforrott rendszer.

    Fontolva kellene haladni. Én ezt tenném Pioli helyében. A taktikailag rugalmas(abb) edzők sem attól rugalmasak, hogy minden meccsen vagy pedig ok nélkül változtatnak, hanem arról ismerszenek meg, hogy amikor meg kell lepni az ellenfelet, akkor be tudnak vetni valami újdonságot.

  • Én szinte mindenben egyetértek. Az érdekes, ha már 3 védővel kezdtünk és nem jött össze a gólszerzés, miért volt jobb 4 védőre átállni, miért nem hozta le Ballot és vitte be egy az egybe szélsőnek Leao-t!?
   Szerintem Adli azon az egy meccsen amikor játszott és Napoli ellen csereként épp azt bizonyította, hogy sokkal stabilabb és jobb játékra képes, mint CDK vagy épp Krunic azon a poszton.
   Én tavaly is épp ezt mondtam kis Maldini esetén. Amikor nagy ritkán pályán volt elég hasznos volt, de lefele talán soha nem lógott ki. Akkor miért ne lehetett volna többet játszatni!? 5 csere mellett ilyen sablonos nem lehetne szerintem egy bajnok aspiráns. Ráadásul most jön ez a Thiaw gyerek…. Nem volt rossz. De Gabbia megint mikor játszott utoljára, úgy hogy véleményem szerint a szezonban messze ő teljesített legjobban. Talán csak Kalulu volt hasonlóan stabil belül.

 3. Hihetetlen! Idén folyton azt halljuk, hogy mennyire fos a Juve, mennyire kula Allegri (mondjuk tőle sosem voltam elájulva) és milyen szar az Inter.
  Na mármost a Juve 2 pontra van, az Inter meg +1 meccsel egálban velünk.
  Messze még a vége, de jelenleg aláírnám a dobogót is.

  • A két nagy csak rosszul kezdett, egyáltalán nem gyengék. A Juve zsinórban 5 győzelemnél tart pl, de az Inter is sorra húzza be a meccseket. Náluk felfelé ívelő tendencia van, nálunk kicsit toporgás. Szerintem 4-ek leszünk idén, de ilyne merccato után részemről nem lesz ezzel bajom a tavalyi után.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS