2022. december 07., szerda

Tehetséges kapus érkezhet 2023 nyarán

-

Francia sajtóinformációk szerint a Milan vezetősége szóbeli megállapodást kötött a Saint-Étienne kapusával, Noah Raveyre-rel.

A 17 esztendős kapus a 2022/23-as szezonban debütált a francia másodosztályban szereplő Saint-Étienne első csapatában és eddig 1 mérkőzésen kapott lehetőséget.

A FootMercato információi szerint a klub vezetősége megegyezett Raveyre-rel, aki jövő nyáron csatlakozhat a Milanhoz. A felek között szóbeli megállapodás született és a 2005-ös születésű kapus 2023 nyarán Olaszország felé veszi az irányt. Egyébként őt tartják Franciaország egyik legnagyobb kapustehetségének.

Raveyre 2023 júniusában fogja betölteni a 18. születésnapját és jelenleg nincs profi szerződése, miután nem sikerült megállapodnia a nevelőegyesületével. A Franciaországból érkező beszámolók alapján amint létrejön a klubváltása, a francia utánpótlás-válogatott hálóőr valószínűsíthetően kezdetben a Milan ificsapatában, az Ignazio Abate által irányított Primaverában fog szerepelni.

Ugyanakkor a Milan első csapatából a kapusok közül Ciprian Tatarusanunak és Antonio Mirantének is lejár a szerződése jövő nyáron, ezáltal erősen kérdéses a jövőjük, így az a forgatókönyv is elképzelhető, hogy Raveyre egyből a felnőtt keretbe kerül a honfitársa, Mike Maignan mellé.

Forrás:FootMercato

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ígéretesnek tűnik Tata és Mirante nem hosszabbít szerintem Maignan iránt pedig a Man United nagyon komolyan érdeklődik, de ő nem tudom mennyire akár menni. Mindenesetre amikor tudunk akkor játéklehetőséget kell neki adni aztán ha jól szerepel akár hosszútávra is jó lenne

  2. Erről az a híres Balotelli-sztori jutott eszembe, amikor az anyukája elküldte Mariót a boltba vasalóért meg tisztítószerekért, ő meg hazaállított egy trambulinnal, egy pingpongasztallal meg egy Vespa robogóval, miközben azokból, amikért elküldték, semmit sem vett meg…

    Nekünk még mindig egy istenverte jobbszélső kellene vagy egy fénykorában lévő csatár… Inkább azt nézegetnének a franciákba meg belgákba beleájult játékosmegfigyelőink… Nyilván nem jó, hogy egyszerre lejár két kapusnak is a szerződése, de azért szerencsés esetben egyikük sem tényező a csapatban. Ezek a játékosok aprópénzt keresnek, a velük való hosszabbításnál bonyolultabb ügyek is voltak már… Ha Raveyre esetleg a Milan játékosa lesz is, jó eséllyel soha az életben nem fog pályára lépni nálunk, mert 17-18 évesen kizárt, hogy ő lenne 2023-tól a második számú kapusunk, arra egy olyan valakit tartogatunk, akinek van némi rutinja. A Milanban egyébként is igen ritkán lesz kezdő kapus egy harmadik számúból… Donnarummán kívül talán Abbiati volt olyan, aki harmadik számú kapusból idővel kezdővé vált.

  3. Szegény srác. Majd jövőre véd egy kicsit az Albinoleffében, aztán a Catanzaroban és végül megveszi a Chatoreaux.
    Kívánom neki, hogy fusson be olyan karriert, mint honfitársa, Maignan, de elsőre Plizzari és Jungdal jut eszembe, akik rosszkor voltak rossz helyen. Bár ha nem lett volna szar a helyzet és nem lett volna Mihajlovic, akkor most Donnás is kb. a Pro Vercelliben lenne.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS