2022. december 02., péntek

Várható kezdőcsapat a Spezia ellen

-

Egybehangzó hírek szerint Stefano Pioli öt helyen fog változtatni a kezdőcsapatban a Spezia elleni meccsen a Salzburg elleni 4-0-s győzelem után.

A piros-feketék ma este a 16. helyezett Speziát fogadják a San Siróban a Serie A 13. fordulójának keretein belül. A szerdai Salzburg elleni sikert követően Pioli a védelem tengelyében, a középpályán és a támadó-szekcióban is változtatást fog eszközölni.

A MilanNews, a Sky Sport Italia és a La Gazzetta dello Sport információi szerint a védelem tengelyében Matteo Gabbia kezdhet Fikayo Tomori mellett, a jobbhátvéd Pierre Kalulu lesz és a balhátvéd pedig Theo Hernández. A középpályán Sandro Tonali pihenőt kaphat, így Ismael Bennacer mellett Rade Krunic pályázik a legjobb eséllyel a kezdőcsapatba kerülésért. Úgy tűnik, hogy támadó-középpályás poszton Brahim Diaz továbbra is élvezi Stefano Pioli bizalmát, ezáltal Charles De Ketelaere és Yacine Adli is a cserepadon kezdhet.

A támadósor jobb oldalán Junior Messias kaphat lehetőséget, a bal szélső támadó posztján Rafael Leao fog játszani. Középcsatárként az előző két bajnoki mérkőzéshez hasonlóan Divock Origi lesz a kezdőcsapat tagja.

A MILAN VÁRHATÓ KEZDŐJE:

Tatarusanu
Kalulu, Gabbia, Tomori, Theo
Bennacer, Krunic
Messias, Brahim, Leao
Origi

Sérültek: Maignan, Calabria, Florenzi, Saelemaekers, Ibrahimovic
Eltiltottak: –

Az összecsapás ma 20:45-kor kezdődik a San Siróban és a Sport 1 közvetíti.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem vészes a lemaradás a Napolihoz képest, de azért – látva a déliek stabil teljesítményét – jelentős. Ilyenkor szokott az lenni, hogy az edző kénytelen minimális mértékben hozzányúlni az alapcsapathoz, mert egyre kevésbé engedhető meg pontvesztés. Ugyanakkor ezzel az lesz a gond, hogy az alapemberek sokat játszanak (ennek persze inkább örülnek, mintha mellőznék őket), de a kiegészítő emberek nem lesznek meccsben. Ez pedig akkor, ha sűrűbb lesz a program vagy nem várt kiesés miatt mélyvíz effektus következik be, visszaüthet. Ha a mostani kezdőt nézzük, Gabbia meg Krunic az, aki (nyilván Tatarusanun kívül) nem számít kezdő játékosnak. Brahim Diazról nem tudni, hogy “mi”…

  Az nyilván nem lenne szerencsés, ha egy olyan kezdővel állna fel a Milan, amely hemzseg az újaktól vagy a kevesebbet játszóktól (Dest, Thiaw, Gabbia, FBT), de úgy gondolom, 3-4 új embert be lehetett volna rakni a kezdőbe. Dest például egyértelműen bekerülhetett volna, Krunic helyett megpróbáltam volna Vranckxot (azon a poszton fontos lenne, hogy egy alapember mellett fejlődjön az újonc), és Adli is kezdett volna nálam, mert őt is próbálgatni kell, és az lesz a vége, hogy meg fogja unni a helyzetet. Persze a cserékkel is lehet majd variálni, csak az a gond, hogy Piolinál a kiegészítő emberek be vannak betonozva ebbe a státusba, és ez azt jelenti, hogy a meccs utolsó 15 percében van esélyük a pályára lépésre. A Salzburg ellen legalább 10 perccel korábban el lehetett volna kezdeni a frissítést, bőven eldőlt a meccs (az 57. percben már 3-0 volt, tehát 4-et kellett volna rúgnia az osztrákoknak, hogy kiessünk…), mire észrevette, hogy talán az alapembereket már nem kellene sérülésveszélynek kitenni. Addig szarakodott, hogy csak a 69. percben jöttek az első cserék, eközben több fontos játékosunk is kapott néhány “csomagot”.

  Egy Spezia ellen nem gondolnám, hogy annyire óvatoskodni kellene, hogy egy Dest vagy Adli ne léphetne pályára. Különösen Adli esetében nem értem a dolgot, de Vranckx vagy Thiaw is gyakrabban kerülhetne pályára. A keretet használni kell. Agyon van biztosítva a csapat játékosokkal. Egy kiesőjelölt ellen hazai pályán sokkal tökösebbnek kellene lenni. A fejemet teszem rá, hogy az említett néhány játékos majd kap 10-15 percet (ha egyáltalán)… Jön a tél, és a játékosok ügynökei majd aktivizálják magukat, mert az ügyfeleik nyilván panaszkodni fognak nekik, hogy nem azért szerződtek a Milanhoz, hogy a padon ücsörögjenek. A Milan meg majd vagy kölcsönadja őket valami nulla csapatnak “tapasztalatszerzés meg játéklehetőség” céljából, vagy azt mondja, hogy itt akarja tartani őket, mert az edző számít rájuk… Nos, nem számít rájuk. Adli nem rosszabb annyival CDK-nál, hogy a belga több mint hatszor annyi játékidőt kapjon. Pobega egyelőre egy agy nélküli verőember, esetében ugyancsak indokolatlan, hogy majdnem 600 percet játszott már, míg Vranckx alig 30-at… Gabbia az, aki esetében megfelelőnek látom azt a törekvést, hogy minél több lehetőséget kapva átvegye Kjaer helyét, mert a dán nagyon nem találja a formáját, és még az is benne van, hogy nyáron távozik. Úgy gondolom, ha ez a cél Gabbiánál megvan, akkor ilyesmivel kellene próbálkozni a többiek esetében is. Gabbia helyzete persze kicsit más, de például nem biztos, hogy rossz lenne, ha Bennacer a tárgyalásai közepette érzékelné, hogy van egy tehetséges olyan poszttársa, akiben megvan a lehetőség, hogy idővel akár a helyére lépjen. És ahogyan Kalulut be lehetett dobni tavaly Kjaer kiesésekor, úgy azt gondolom, már az első meccsén remek megmozdulásokkal előrukkoló Thiaw is megérdemelné a játékperceket.

  Úgy látom, Pioli nem igazán fejlődött a keret forgatása tekintetében. CDK-t persze játszatja, de egy ilyen sokba kerülő játékosnál ez logikus. Úgy gondolom, Pobega az, aki messze nem érdemli meg azt a játékpercmennyiséget, amennyit eddig kapott, de a többi felsoroltra is igaz ez. FBT esete különös, mert az ő posztján van a legdurvább minőségi romlás bármely pozíciót tekintve a keretben, ráadásul őt nem is annyira akartuk tartogatni, tehát senki sem csapkodja az asztalt, hogy miért nem kap több lehetőséget. A többieknél viszont a próbálgatási fázisban kellene hogy legyünk. De ez nem nevezhető annak.

  • A fejtegetésből a Pobegás résszel nem értek egyet, többzsör volt már top5 teljesítményben csapaton belül. 12 km-eket fut, kicsit darabos, de azért korrekt a passzjátéka, elöl egyértelműen veszélt teremt, és szerelget is. Szerintem teljesen rendben van a fickó és a játékpercmennyisége is kb. Ha Vranckx-hoz mérem, akkor persze aránytalan, de ott inkább az utóbbié túl kevés.

   Thiaw-nak meg ugye volt az a brutális beállása, mikor pár perc alatt majdnem a meccs embere lett azzal a két nagy mentéssel ő is kaphatna tényleg esélyt.

   A Zágráb meccsen én is fogtam fejem, miért nem cserél hamarabb, bátrabban, és pláne hogyp l a mindig iszonyatos melót hozó Tonali hogy a fenében maradt fent a pályán, és kinek volt ez jó.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS