2022. december 02., péntek

Ennyit keresett eddig a Milan a BL-ben

-

A Milan jelentős bevételre fog szert tenni a 2022/23-as idényben a Bajnokok Ligájában való szereplésből, köszönhetően a csoportkörből való továbbjutásnak.

A piros-feketék szerdán 4-0-ra nyertek az RB Salzburg ellen és csoportmásodikként biztosították a helyüket a nyolcaddöntőben, amelyet 2023 februárjában rendeznek oda- és visszavágós rendszerben.

A CalcioFinanza készített egy becslést arra vonatkozóan, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján a Milan eddig mekkora bevételre tett szert a Bajnokok Ligájában az idei kiírásban. A csoportkőrből való továbbjutás 9,6 millió eurót hozott a konyhára. Mint ismert, a Milan alapvetően 15,64 millió eurót kapott a BL-csoportkörbe történő bejutásért, mint az összes többi főtáblás együttes. Ezen felül a történelmi rangsor alapján a klub 14,79 millió eurót kap. A market pool első részére vonatkozóan a Rossoneri 8 millió eurós bevételt könyvelhet el, ami a legmagasabb szám az olasz klubok közül, köszönhetően az előző szezonban megnyert Scudettónak. A market pool második részének összege a kieséses szakasz alakulásától függ, azonban a minimális összeg további 4 millió euró.

A csapat a csoportkörben nyújtott teljesítményéért közel 10 millió eurót kapott, miután csoportmásodikként 3 győzelmet és 1 döntetlent szerzett a két vereség mellett. Az összegek úgy oszlanak meg, hogy győzelmenként 2,8 millió euró, míg egy döntetlenért 930 ezer euró jár a csoportkörben.

A CalcioFinanza összesítése alapján a Milan idén eddig mintegy 61,36 millió eurót keresett a BL-szerepléssel, amelyből lejön 2 millió euró büntetés a Pénzügyi Fair Play megsértésére vonatkozóan. Ezek az összegek csak és kizárólag az UEFA által folyósított pénzjutalomra vonatkoznak, ezen felül a klub még további bevételt könyvelhet el a jegyértékesítésből is.

A MILAN EDDIGI BL-BEVÉTELEI:

Részvétel: 15,64m€
Történelmi rangsor: 14,79m€
Market pool I 8m€
Market pool II 4m€*
Eredmény bónusz: 9,33m€
Nyolcaddöntőbe jutás: 9,6m€
FFP büntetés: -2m€
ÖSSZESEN: 59,36m€

* megjegyzés: a kieséses szakaszban tovább nőhet az összeg

A negyeddöntőben 10,6 millió euró az UEFA-díjazás, míg az elődöntőben további 12,5 millió euró. A szezon végén a BL-győztes 20 millió euróval gazdagodik és a döntő vesztese 15,5 millió euróra tesz szert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

        • Ez a bérstratégia ahogy magasabb szintre lépünk, mindenképpen borulni fog. Asensio elméletileg 5 millio euro körül keres, ami, ha bele gondolunk nem is egetverő, de szerintem mérlegelné azt is, hogy itt biztos kezdő lenne és biztos bajnokok ligája résztvevő csapathoz jönne, bár ez csak az én véleményem. Dembelé szerződése is lejár jövőre a Lyonnál, ő is nagyon passzolna ide.

  1. Szerintem bőven elég egy jobb szélső januárban és a fontos játékosoknak a szerződésük meghosszabbítása…. Majd aztán év végén meglátjuk mit produkál CDK-Diaz duó…de nagy a gyanúm hogy oda is kellesz valaki. És szintén a csatár kérdése is nyitva marad mert Ibra, Giroud már nem a legfiatalabbak de a legfőbb kérdés mit fog nyújtani az éven Origi.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS