2022. december 07., szerda

Pioli: “Egy elszánt és kitartó Milant láttam”

-

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője megdicsérte a játékosokat az RB Salzburg elleni 4-0-s győzelem után, amellyel a csapat kilenc év után újra kiharcolta a továbbjutást a nyolcaddöntőbe a Bajnokok Ligájában. Az 57 éves olasz tréner szerint ellenféltől függetlenül nagy motivációval illetve elszántsággal kell pályára lépni a következő körben és megpróbálni minél tovább jutni a BL-ben.

“Manapság a San Siróban játszani nagyon érzelmes, büszkeséggel tölt el bennünket és nagy energiát ad. Igaz, hogy ez még csak az első lépés, de mi vagyunk az olasz bajnokok és mi vagyunk a Milan, ezért úgy kell tekintenünk a kieséses szakaszra, hogy ez egy újabb lehetőség megmutatni a képességeinket. Tisztában kell lennünk azzal, hogy nehézségekkel is szembe fogunk nézni az ellenfelünk által, azonban ezek a lehetőségek ösztönzőek és nagyon motiválóak számunkra.” – mondta Pioli a mérkőzést követően.

“Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani a következő körben, viszont most teljes erőbedobással a Serie A-ra kell összpontosítanunk a szünetig hátralévő három meccsre. A Torino elleni botlás után azonnal vissza kell vágnunk. A legjobb formánkat kell nyújtanunk, hogy a lehető legmagasabb pozícióban maradjunk a tabellán, majd januárban újrakezdjük és nagy lelkesedéssel illetve motivációval fogunk harcolni, hogy minden célunkat elérjük a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában, az Olasz kupában és az Olasz szuperkupában.”

“Nyilvánvalóan a tavalyi tapasztalataink a Bajnokok Ligájában hasznosak voltak a fejlődésünk szempontjából, beleértve a fájó vereségeket is. A csalódásokból tudunk építkezni és rájönni arra, hogy mit rontottunk el vagy éppen mi hiányzott. Az a tapasztalat segített, hogy tudatosítsuk magunkban, mit jelent a Bajnokok Ligájában játszani, tehát sokat segített. Azt is hozzá kell tennünk, hogy idén a csoportunk kevésbé volt problematikus az előző idény csoportjához képest, de jól szálltunk szembe a kihívásokkal. Semmit sem adnak könnyen és ezt a fejlődést vártam el a játékosoktól, mert erős csapatot edzek. Erős játékosok állnak a rendelkezésemre, akik éppen most válnak világklasszissá és többen is szerepelni fognak a világbajnokságon. Azok is kiváló játékosok, akik nem lesznek ott a vb-n.”

“Megszállottnak és ambiciózusnak kell lennünk, hogy tovább folytassuk a fejlődést és képesek legyünk minden egyes mérkőzést megnyerni. Nyilvánvalóan el fogjuk végezni a megfelelő értékeléseket, ha a dolgok nem mennek jól.”

“Egy elszánt és kitartó Milant láttam a pályán, amely a szükséges elhivatottsággal játszott. Egy olyan mérkőzést nyertünk meg, amely egyáltalán nem volt egyszerű. Persze a mérkőzések előtt könnyű a nyomásról, a kiváltságról beszélni, de mi tisztában voltunk ennek az összecsapásnak a jelentőségével és azokkal a nehézségekkel, amelyek adódhatnak az ellenfél játéka és gyorsasága miatt. Jó hozzáállással vágtunk neki a meccsnek, de talán egy kicsit túl sok lehetőséget engedtünk az ellenfélnek. Mindenesetre ez egy nagyszerű meccs volt és jó volt nézni. Sok volt a váltás a játék terén és rengeteg gólhelyzet alakult ki. Edzőként jobban preferáltam volna, ha nem engedjük a Salzburgot játszani, de jól kezeltük. Krunic gólja a második félidő elején kikövezte az utat a győzelemhez és a játékosok jól olvasták a játékot, ahogy számítottam rá. Amikor igazán el akarsz érni valamit, az adja a legnagyobb motivációt számodra.”

“Giroud? Olivier egy erős, vezér és szorgalmas játékos. Pontosan azt csinálja, amit egy játékosnak csinálnia kell az ő szintjén. Ő egy referenciapont a csapatban, mindig mosolygós és nagyon motivált. Giroud sokat segít nekünk a fejlődésben.”

“Örülök ennek a győzelemnek, mert a Torino elleni vereség miatt rosszul indult a hét, majd jött a hosszabbításom és most ez a meccs. A legfontosabb az lesz, hogy jól fejezzük be ezt a hetet. Bárkivel is fogunk találkozni a nyolcaddöntőben, kihívásokkal teli meccs lesz egy nehéz ellenféllel szemben. Olasz bajnokként meg kell próbálnunk a lehető legmesszebb jutni a BL-ben.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS