2022. november 29., kedd

Maldini a továbbjutásról, a BL-ről és a csapatról

-

Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója szerint a csapat teljesítette az első célkitűzést azáltal, hogy továbbjutott a nyolcaddöntőbe a Bajnokok Ligájában. Az olasz szakember szerint ambiciózusnak kell lenni és a klub célja, hogy Olaszország után a nemzetközi porondon is visszatérjen a Milan az őt megillető helyre.

“Ambiciózusnak kell lennünk. Boldogok vagyunk a továbbjutás miatt és mostantól elkezdhetünk valami komoly dologról beszélni. Ez volt a klub, a csapat és az edző célja. Teljes mértékben elégedettek vagyunk. Minden négy évvel ezelőtt kezdődött, de ez az az év, amikor igazán meg kell mutatnunk a fejlődésünket. Főszereplők akarunk lenni Olaszországban és szeretnénk visszatérni arra a szintre a nemzetközi porondon, amelyen a Milan mindig is volt. Ez nem könnyű, mert pénzügyi szempontból még mindig messze vagyunk ettől. Úgy gondolom, hogy a Milan igazi nagyágyú a csoportmásodikként továbbjutó csapatok között.” – mondta Maldini.

“Ez egy fiatal, de egyben érett csapat, aminek nagyon örülünk. Éhes vagyok a sikerre és ugyanezt szeretném látni a játékosokban illetve a klubban is. Ott kell lennünk a legjobbak között. A Scudetto-győzelem bizonyítja, hogy mindenki egy kicsit többet adott bele, mint az Inter. Minden célkitűzést teljesítettünk 2019 óta, amikor elindultunk ezen az úton. Ezek közül a legnagyobb cél az volt, hogy egy félelmetes kötelék alakuljon ki a csapat és a San Siro közönsége között. Azt hiszem, hogy örömteli kijönni a San Siróba és megnézni a csapatot.”

“Ez még csak a kezdet. Soha nem szabad elfelejtenünk, hogy mit képvisel ez a klub a labdarúgásban. Ugyanakkor még nem lehetünk elégedettek azzal, amit tettünk és még nagyobb dolgot érhetünk el. A csoportból való továbbjutás volt a szezon egyik célkitűzése, még akkor is, ha az előző idényhez képest papíron könnyebb volt a sorsolásunk. Nagyszerű válasz jött a csapattól és a szurkolótábortól egyaránt. Büszkének kell lennünk arra, hogy egy ilyen csapatot hoztunk létre.”

“Pioli? Még a hét elején meghosszabbítottuk a szerződését, mert úgy gondoltuk, hogy ezt helyes döntés megtenni függetlenül a Bajnokok Ligája alakulásától Nincs semmi kétség a munkáját illetően és nem volt kérdés a hosszabbítás. A Torino elleni meccs sem volt hatással a szándékunkra. Ha esetleg rosszul alakult volna a Salzburg elleni meccs, akkor is hosszabbítottunk volna Piolival 2025-ig.”

“A Milan értékeit a klub, a történelem, a játékosok, az elnökök és az edzők alakították ki. Ez olyan értékek továbbadását jelenti, amelyek nem csupán a futballra, hanem az élet más területeire is vonatkoznak. Azt kérjük a játékosainktól, hogy legyenek tisztában a képességeikkel és legyenek ambiciózusok, mert ez egy ambiciózus klub. Attól függ, hogy meddig juthat a csapat, hogy hogyan fog fejlődni az egész Milan.”

Maldinit arról is kérdezték, hogy örülne-e, ha a csapatot a Real Madriddal sorsolnák össze a nyolcaddöntőben.

“Nagyszerű lenne újra találkozni Carlo Ancelottival. Mindenesetre nagyszerű meccs lesz, bárkit is fogunk kapni. Pénzügyileg nagy szakadék van azokhoz a csapatokhoz képest, akik az elmúlt 10-15 évben mindig jól szerepeltek, de mindenki ismeri a Milan erejét és senkinek sem lesz könnyű feladat a San Siróban játszani ellenfélként.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Amire irtózatosan nagy szükség lenne az egyenes kieséses szakasz előtt az egy jobbszélső, aki nem a mostaniak szintjét képviseli (nyílván nem rosszabbra gondolok) és aki játszhat a BL-ben, valamint a szerencse, hogy mindenki egészséges legyen. Ráadásul minnél hamarabb, hogy legyen ideje legalább minimális szinten összeszokni a csapattal és a taktikával. Ott nagyon foghíjasak vagyunk.
  Hiányzik még pár posztra pár játékos., de szerintem ha csak egy ilyen igazolásunk sikerülne, az már igen sokat jelentene.

  A jelenlegi kerettel reális esélyünk csak a 2 portugál és a belga csapat ellen van. A Tothanam ellen iszonyatos bravúr kellene, de talán… Ellenben a Real a Bayern és a City nem a mi szintünk még. Ellenük nincs reális esélyünk még, sajnos. Éppen ezért én a Tothanamnek örülnék a legkevésbé.
  Ha már kiesünk, ne ellenük…

  De! Jussunk tovább! és tovább és tovább… 🙂
  Élvezetes most már a csapatunk mérkőzéseit nézni!
  Bravo az elmúlt 2.5 évért!

  Van még egy igazán tabu gondolatom, szerintetek mennyire kreténség kipróbálni jobbszélsőként De KaeteLaeret? Fiatal, még átképezhető, gyors, hogy kamatoztathassa a pozició előnyeit és megfelelő képzettséggel bír, hogy 1:1-ben ne kelljen kötelezően passzolnia, ami a szélsők achiles sarka szerintem… És nem elég izmos még az eredeti poziciójához a Serie-A-hoz sem, nemhogy a BL-hez… Ráadásul az ő helyére van egy szuper játékosunk (másik vitatéma) Diaz személyében, aki szerintem zseniális játékos csak kellene neki egy jó pszichológus. Szerintem fejben gyenge csak. Amikor jól érzi mgát akkor világklasszis szintet tud hozni, vagyis a képessége adott, de amikor nem jól érzi magát, olyan mintha az ellenfél egyel többen lenne…

  • Annyira nem tabu ez a gondolat, mert a leigazolásakor is szó volt róla, hogy akár szélsőként is alkalmazható. Mondjuk nem az az alap neki, mert onnan irányítani nehéz, 1-1ben meg ahogy írtad nincs meg a fizikuma, gyorsasága hozzá, hogy megoldja. Asszem talán vmelyik meccsen volt is a szélen egy félidőt, de ez nem 100.
   Viszont Diazt és a világklasszis szót egy mondatban említeni (nem) kicsit túlzónak gondolom. Fejben és fizikumban sincs ott (megkockáztatom tehetségben sem). Tavalyhoz képest kicsit kiegyensúlyozottabb a játéka, de messze van még a klasszistól is sztem.

  • Azért a klasszis barokkos túlzás Brahimra, mindezek mellett több mint 90 meccse van már Milan mezben, ahhoz képest állandó jó teljesítményt nem képes nyújtani, Ehhez képest CDk-tól mindenki azt várja, hogy váltsa meg a világot, úgy hogy még a nyári alapozásnál sem volt a csapat tagja… De, ha már valakiből jobb szélsőt csinálnék, akkor inkább Diazt választanám, mivel 1-1ben jó és robbanékony.

  • Nos valoban, marhasagot irtam, sajnos. Igy hat, marad a 2 portugal 🙂
   Keso volt beneztem, sajnos. Ez nem a legjobb hir, hiszen igy a varhato kizarasi feltetelek miatt (ki kit kaphat vagy nem kaphat) meg csak 33%unk sincs ra, hogy verheto ellenfelet kapjunk 🙁

    • De nem egyenletes az eloszlás, ezért nem igaz a 33%. Ha minket húznak elsőnek, akkor igaz lehet de erre csak 12,5% esély van. Ha már kihúznak előttünk valakit, igen kicsi az esélye, hogy arányosan csökkenjenek a lehetséges ellenfelek számunkra.
     a leginkább szűkító jellegű összefüggés az 1 csoportelső és 3 csoportmásodik német csapatok miatt van, de ugye az angolok is bekavarnak valamint az olasz csapatok is.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS