2022. december 05., hétfő

Itt a lehetséges ellenfelek listája

-

Szerdán véget ért a Bajnokok Ligája 2022/23-as kiírásának csoportköre és kialakult a teljes nyolcaddöntős mezőny. A Milan csoportmásodikként jutott tovább és megvan, hogy mely ellenfeleket kaphat a következő körben.

A Milan kilenc év után fog szerepelni újra a BL egyenes kieséses szakaszában, miután a Chelsea mögött 10 ponttal a második helyen zárt az E-csoportban 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel.

A sorsolást november 7-én, hétfőn 12:00-kor tartják. A nyolc csoportelső kiemeltként várhatja a sorsolást és a nem kiemelt csoportmásodikokkal fogják összesorsolni őket. A szabályok értelmében a nyolcaddöntőben az azonos csoportban szereplő és az azonos nemzetiségű csapatok még nem kerülhetnek össze.

A Rossoneri tehát a legjobb 16 között a csoportelsők közül fog ellenfelet kapni a Napolit és a Chelsea-t leszámítva. A lehetséges ellenfelek között a világ legerősebb csapatai közül több együttes is szerepel, beleértve a Real Madridot, a Bayern Münchent vagy éppen a Manchester Cityt. A nyolcaddöntő párosításainak első mérkőzéseit 2023. február 14. és 15., 21. és 22. között rendezik, míg a visszavágó március 7. és 8., 14. és 15. között lesz.

LEHETSÉGES ELLENFELEK:

🇵🇹 FC Porto
🇩🇪 Bayern München
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Tottenham
🇪🇸 Real Madrid
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Manchester City
🇵🇹 Benfica

A NYOLCADDÖNTŐ MEZŐNYE:

Napoli, Liverpool, FC Porto, Club Brugge, Bayern München, Inter, Tottenham, Frankfurt, Chelsea, Milan, Real Madrid, RB Leipzig, Manchester City, Borussia Dortmund, Benfica, Paris Sant-Germain.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. A kérdés, hogy pontosan hogyan indul egy ilyen sorsolás? Kinek sorsolnak először ellenfelet? Valami rangsor alapján? Mert a Pool 4 közül kap egyet és ebből kettő a BM, Real duó… Szóval, ha van egy kis szerencséje a csapatnak, akkor a BM-et elviszi a Pool.
  Én angolra számítok, mert azok a legnehezebbek, de bárkit is kapjon a csapat, azt kívánom, hogy sérülés nélkül hozzák le a két meccset és jussanak tovább.

  • Kihúzzák az első csapatot (másodikok v elsők közül?) és megnézik neki ki lehet ellenfél és azok közül sorsolnak tovább.
   Aztán újra visszateszik az összest és aki kijön annál megint megnézik.
   Azt mondjuk én sem tudom, hogy abban az esetben mi van, ha mondjuk a Pool, v a Bayern 4 lehetséges ellenfeléből elviszik mind a négyet előtte… Szóval tuti van még valami irányítottság pluszban…

 2. A Chelsea elleni két meccs megmutatta, hogy még nem vagyunk a legjobbak szintjén. De idővel oda érhetünk, ehhez még kell néhány év és meg kellene tudni tartani a legjobbjainkat. Real, City és Bayern húzós lenne, de reméljük, elkerüljük őket. Lényegesnek tartom, hogy 2023 februárban lesz a következő meccs, és addigra visszatérhet IBRA. Ha ő formában lesz, akkor az nagyot dob az esélyeinken. A döntő júniusban Isztambulban lesz, ott pedig a Liverpoollal kellene találkoznunk…

 3. Sajnos a legvalószínűbb sorsolás, ha nem csak minket nézünk, mert a legvalószínűbb ellenfelünk a Bayern, de kb mindenkinek is ők a legvalószínűbbek a 4 nem lehetséges közül, szóval a legvalószínűbb sorsolás szerint a Realt kapjuk.

  Benfica Lipcse
  Bayern Liverpool
  Real Milan
  Chelsea Frankfurt
  Napoli PSG
  Porto Bruges
  Tothanam Dortmund
  City Inter

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS