2022. november 30., szerda

Német topklub szemet vetett Diazra

-

Spanyol jelentések szerint a német élvonalban szereplő Borussia Dortmund szemet vetett a Milannál kölcsönben szereplő Brahim Diazra.

Brahim 2020 óta kölcsönben szerepel a Rossonerinél és nagyon jól kezdte az idei szezont, ugyanis 9 mérkőzésen 4 alkalommal volt eredményes a Serie A-ban. Az elmúlt hetekben remek teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat a támadó-szekció jobb oldalán illetve irányító poszton egyaránt.

A Defensa Central spanyol portál arról számolt be, hogy a Real Madrid a következő szezontól szeretné a soraiban tudni a Dortmund középpályását, Jude Bellinghamet, akiért minden követ képesek megmozgatni. A Dortmund aligha tudja majd megtartani az angol középpályást, akit 100 millió euróra áraztak be és a Real mellett a Manchester City, a Manchester United és a Chelsea is vinne.

Itt jön képbe Brahim Diaz, aki a Dortmund kiszemeltjei között szerepel és a németek adott esetben szeretnék bevonni a Bellingham-transzferbe, mivel a spanyol támadó-középpályás játékjoga hivatalosan a madridiak tulajdonában van.

Fabrizio Romano tájékoztatása szerint a Real és a Milan közötti megállapodás értelmében Brahim – 2021-ben kötött – kétéves kölcsönszerződése a szezon végén, 2023. június 30-án jár le és a Rossonerinek egy 22 millió eurós vásárlási opciója van a játékos végleges megvásárlására. Ugyanakkor szintén jövő nyáron a Realnak a visszavásárlási záradék értelmében 27 millió euróért lesz lehetősége visszavenni. Egyelőre nem ismert, hogy mi a Milan vezetőségének álláspontja Brahim jövőjét illetően, ugyanis minden attól függ, hogy milyen teljesítményt nyújt az idény hátralévő részében és sikerül-e fenntartania a jó formáját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Sziasztok srácok. Most nekem tetszik Brahim játéka, ha tudja hozni ezt a formáját a hátralevő mecseken és jövőre is így folytatja akkor én meg tartanám, ügyes meg gyors is a most látottak alapján, a tavalyi év az nagyon gyenge volt számára az biztos, ez személyes vélemény, majd lássuk hogy hogyan alakul. Elnézést a helyesírásért fiúk de Szlovákiából írok köszi

    • Szerintem sokan rosszabbul írunk helyesen 😉 Tavaly is kiválóan indult számára amúgy a szezon, de talán volt kis kihagyása (talán kisebb sérülés, nem tudom már), s utána nem nagyon sikerültek a dolgai, csak néha-néha. Én örülnék, ha megtartanánk, van még benne potenciál, még ha nem is a legfiatalabb már. A hozzáállása mindig tetszet, mert nagyon kevés támadókp. láttam ennyire menni/próbálni szerelni pl. Nem “stabil kezdőként”, de hosszabb távon is kiváló játékos lenne szerintem ahhoz, hogy a csapatban kialakuljon a megfelelő minőségű és mélységű keret.

  2. Lehet hogy jobb szélsőnek jobb lenne mint Saelemakers vagy Messias…. De középre oda kell valaki aki stabilan tud hozni egy formát mert Diaz bizony nem tudja ezt hozni és CDK szerintem egy nagy bukta lesz. Rengeteg lehetősége volt már bizonyítani és nagyon de nagyon gyenge volt és nem látom nála hogy lépett volna valamit előre. Eddig meg Diaz is jobb ott.

    • A Real visszavásárlási joga nem módosul vagy szűnik meg attól, hogy a Milan az opcióját milyen áron érvényesíti. A Milan megveheti a 22 milliós opciója ellenére 40-ért is Brahimot, de a Realnak akkor is jogában áll 27-ért visszavásárolni (kérdés, meddig).
      Azt tudom esetleg (erre is kicsi az esély) elképzelni, hogy a végén, ha Brahim az egész szezonban így játszik – ez kizárt -, akkor a Milan újratárgyalja a dolgot. Megemeltetik a vételárat, a Real pedig ennek fejében lemond a visszavásárlási jogáról. De kockáztathat is a Milan: megveszi 22-ért, bízva abban, hogy a Real nem veszi vissza, mert nem ajánl senki több mint 27 milliót érte… Brahim szerintem nem kell a Realnak, véleményem szerint ugyanis nem üti meg azt a szintet. Kicsit Isco-szerű játékosnak tűnik, pár meccsen úgy játszik, mint egy aranylabdás, utána meg sehol semmi. A Real helyében nem élnék a 27 milliós visszavásárlási joggal, örülnék, ha 22-ért elkelne Brahim, kivéve persze, ha lenne egy jóval nagyobb összegű ajánlatom rá. De azt kétlem, hogy a Dortmund annyit ajánlana érte, amennyiért a Realnak megérné visszavenni…

  3. Azért közel 100 meccs után számomra nem valami meggyőző a teljesítménye, ha ezt a formáját tudná állandósítani (ami az eddigi tapasztalatok alapján nem valószínű) akkor azt a 22 misit megéri, de nyilván ha egész évben így fog darálni a kis spanyol, akkor a Real kipengeti érte a 27et, ha mégis megvennénk, pláne, ha Asensio és Ceballos sem hosszabbít a királyiaknál. (elkéne hozni mindkettőt :D) szóval igazából, csak akkor van reális esélyünk megtartani, ha gyengén játszik, de akkor meg ugye miért tartanánk meg?

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS