2022. december 04., vasárnap

A Milan új ajánlatot készít elő Leaónak

-

A legfrissebb hírek szerint a Milan vezetősége új ajánlatot tesz Rafael Leaónak és készen áll segíteni a játékosnak a Sporting CP felé történő kártérítés kifizetésében.

Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója nemrég azt nyilatkozta, hogy még a katari világbajnokság kezdete előtt szeretnék meghosszabbítani Leao szerződését és azon dolgoznak, hogy megteremtsék a feltételeket a megállapodás érdekében. A jelenlegi szerződés 2024 nyaráig szól és éves szinten nettó 1,4 millió eurós fizetést garantál.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Milan vezetősége készen áll egy új ajánlatot benyújtani Leaónak a szerződés meghosszabbítására vonatkozóan. A klub elkötelezett, hogy hosszú távra megtartsa a portugál válogatott támadót.

Leao alapvetően kifejezte maradási szándékát, viszont a szavak és az ígéretek helyett ezt konkrét tettekkel kell bizonyítania. A Gazzetta szerint a Milan vezetősége hajlandó vállalni, hogy segít Leaónak a kártérítési összeg rá eső részének kifizetésében, amennyiben aláírja a hosszabbítást. Jelen állás szerint a portugál válogatott támadónak körülbelül 9-10 millió eurós kompenzációt kell fizetnie a nevelőegyesületének, amiért 2018-ban – a bíróság megállapítása szerint – jogtalanul szerződést bontott a klubbal. Ez a teljes kártérítési összeg felét teszi ki, a fennmaradó részt a játékos korábbi csapatának, a Lille-nek kell rendeznie. Mivel a Sportingnak nem áll fenn követelése a Milannal szemben, ezért ugyan jogilag a milánói klub nem léphet a játékos helyébe a jogi csatában, viszont pénzügyi támogatást nyújthat számára.

Ezen felül a Milan évi 5 millió eurós fizetést kínál Leaónak 5 évre, azaz egészen 2027-ig – amellyel a Milan legjobban fizetett játékosává válhat, ha elfogadja az ajánlatot. A jövő héten fontos fejlemények várhatóak a hosszabbítási ügyben, ugyanis a Rossoneri vezérkara kedden vagy szerdán találkozni fog a játékos ügyvédjével.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ügyes lépés. Magyarán ez nagyjából egy 7 milliós ajánlat, ha a Milan teljes egészében állja a Leaóra jutó kártérítési összeget (ez a “segít Leaónak a kártérítési összeg rá eső részének kifizetésében” eléggé homályos).

  A gond az, hogy kérdés, a Lille milyen alapon kell hogy fizessen a Sportingnak. A franciák igazoltak egy szerződéssel nem rendelkező játékost, akiről feltételezték, hogy a szerződését jogszerűen bontotta fel. Vizsgálniuk kellett volna, hogy ez jogilag rendben volt-e? Ha nem adják el, de Leao időközben 140 milliót érne, a Lille-nek most legalább 70 milliót kellene utalnia a a portugáloknak?! Szerintem a Lille részéről hiányzik a károkozás jogellenessége. Lehet, hogy a jogalap nélküli gazdagodásból indult ki a bíróság, ettől függetlenül nem hiszem, hogy ez a döntés így marad.

  Mindenesetre, ha Leao decemberig nem ír alá, én már télen megpróbálnám eladni, mert ha ő is ingyen távozik, akkor egész Európa rajtunk fog röhögni. Donnarumma és Kessie miatt mondjuk már nevetgéltek…

 2. Nem fogadja el szerintem, mert a menedzsere irányít és ő simán kiharcol egy minimum 10 milliós fizetést bármelyik angol csapatnál. Télen el kell adni és most jó formában van, emiatt akár 2 játékos is kijöhetne az eladásából. A Milan jól járhat a távozásával meg a maradásával is. Nem hasonlítanám a Dollár szituációhoz, mert ott nevetséges számokról indult a tárgyalás a korábbi vezetőség butasága miatt. Kessievel meg bajnokságot nyertek, ami miatt megérte megtartani, mert olyan keveset adtak volna érte, amiből jó alternatíva nem érkezett volna.

  Én amúgy örülnék, ha Leao maradna, de nem izgulok, mert Maldini okosan vezet.

 3. Ha van esze az ügynökével aláir!
  Nekem az a véleményem amivel tudom talán egyedül vagyok,hogy továbbra is túlértékelt Nyegleo!
  Ezt a stílust más top csapatban vagy bajnokságban már nem engedheti meg. Gondolok arra,hogy meccsekre eltűnik vagy 90 perc alatt van két jó megmozdulása. Ez máshol kurva kevés,csak ebben a harmatgyenge Olasz bajnokságba elég. Ha most eligazol úgy fog járni mint Kessie meg Dollár, koptatja a padot. Dollár is csak azért véd már többet mert Navas megsérült. Nem a kedvencem de jó lenne ha maradna szerintem még nem teljesedett ki sokkal több van benne! És a MILAN neki a legjobb hely ahol fejlődhet! Szóval írja alá azt a fecnit de kurva gyorsan💪😀

 4. Nem tudom Ti mit néztek,de biztos azért lett a serie A MVPje,mert gyenge focista….
  Ő,talán az egyetlen az egész csapatból,aki képes váratlan dolgokat csinálni.
  A kezdősebességéről,gyorsaságáról és technikai tudásáról nem is beszélve.
  Mindenképpen részese lehet a jövő Milanjának!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS