2022. november 29., kedd

A Milan hosszabbít a 17 éves tehetségével?

-

Az elkövetkező hónapokban hosszú távra szóló szerződést írhat alá a Milan Primavera tehetsége, Chaka Traoré.

A 17 esztendős támadó a Milan ificsapatának egyik, ha nem a legnagyobb tehetsége és a kezdetektől fogva húzóembernek bizonyul, ugyanis 39 mérkőzésen 11 gólt szerzett és 9 gólpasszt osztott ki.

Nico Schira újságíró arról számolt be, hogy a Milan vezetősége készen áll meghosszabbítani Traoré szerződését. Az elefántcsontparti futballista decemberben fogja betölteni a 18. születésnapját és a klub egy új, hosszú távra szóló kontraktust ajánl neki annak érdekében, hogy magához láncolja az elkövetkező évekre.

Chaka Traoré alapvetően jobb szélső támadó, azonban a bal szélen is nagyon otthonosan mozog és az idei szezonban eddig 9 meccsen 2 gólt szerzett illetve 3 gólpasszt osztott ki a Primavera csapatban, amelyet Ignazio Abate irányít. A 17 éves tehetség a nyári előszezonban a Milan első csapatával edzett és lehetőséget kapott az Almenno elleni 3-0-ra megnyert edzőmeccsen, amelyen nagyon jó benyomást keltett a játékával.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Traoré a gyorsaságával és a technikai képzettségével abszolút kiemelkedik a Primaverából és hamarosan a Stefano Pioli által vezetett felnőtt csapat ajtaján kopogtat Andrei Coubishoz (19 éves, középhátvéd) és Youns El Hilalihoz (19 éves, támadó) hasonlóan.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS