2022. december 05., hétfő

Pioli: “Tanulnunk kell a hibáinkból”

-

A Milan előtt itt a lehetőség, hogy revansot vegyen a Chelsea ellen a múlt heti londoni vereségért. Az angol klub a San Siróba látogat a Bajnokok Ligája következő fordulójában és Stefano Pioli megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, amelyen hangsúlyozta, hogy a csapatnak a másik arcát kell mutatnia a saját közönség előtt.

A HIBÁKRÓL
“Meg kell mutatnunk, hogy a londoni találkozó csak egyszeri kisiklás volt és nem megszokott. Tanulnunk kell a múlt szerdai szituációkból, hogy most kevesebbet hibázzunk. Egy olyan csapat ellen fogunk játszani, amely megmutatta, hogy a kvalitása mellett nagyon jól tudja kihasználni az ellenfél hibáit. Most csak erre a mérkőzésre koncentrálunk. A pontok tekintetében nagyon szoros a csoport, de most nem gondolhatunk a Chelsea elleni meccsen túl. Minden energiára szükségünk lesz, még a közönségtől is. Fantasztikus a szurkolóink előtt játszani, mert hatalmas támogatást adnak nekünk és ez minden alkalommal komoly fegyvertény.”

A MÉRKŐZÉS JELENTŐSÉGÉRŐL
“Ez a meccs nagyon fontos lesz a három ponton túl is. A fejlődésünket szolgálja, hogy ilyen kvalitású ellenféllel nézhetünk szembe. A Milannak nem lehetnek kétségei vagy aggodalmai a mérkőzést illetően, a szintünknek megfelelően kell játszanunk. A bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is a hat pontos mérkőzések megkövetelik, hogy a legjobbat nyújtsd, mert erős ellenfelekkel kell felvenni a versenyt. Ezen a meccsen más lesz a szituáció a szombati Juventus elleni bajnokihoz képest. Arra kell koncentrálnunk, hogy a színvonalunkon tudjunk játszani. Megvannak az elképzeléseim és megpróbálunk mást produkálni, mint Londonban.”

A MILANNÁL TÖLTÖTT HÁROM ÉVÉRŐL
“Minden nap a fejlődési folyamatra koncentráltam, hogy jó munkát végezzek a jelenben és ezáltal a jövőben jobban teljesíthessünk. Az első naptól kezdve, amióta itt vagyok az a célom, hogy minden egyes nap a klubbal és a játékosokkal együtt fejlődjek.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“De Ketelaere? Charles-nek izomhúzódása van, így nem lesz bevethető a Chelsea ellen és valószínűleg vasárnap sem. Messias ott lesz a keretben és meglátjuk, hogyan fogunk felállni. Dest? Az FC Barcelonából érkezett, ahol technikásabb és kevésbé közvetlen futballt játszanak és több a passzjáték. Nagyon hiszek a képességeiben és hamarosan eljön az ő ideje. A csapat nagyon jól kézben tartotta a dolgokat a Juventus ellen. Kedden az átmozgató edzés után fogom meghozni a döntést a kezdőcsapatot illetően.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS