2022. november 29., kedd

Pioli: “Megérdemelt győzelem volt”

-

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője boldogan nyilatkozott a Juventus elleni 2-0-s győzelem után és beszélt a játékról, a Chelsea elleni vereség utáni reakcióról, a csapatról és a mentális erősségről, valamint kitért a kezdőcsapatot érintő döntéseire és ismét megvédte Charles De Ketelaerét a kritikusokkal szemben.

“Technikai szempontból jobban játszottunk a Napoli ellen, ugyanakkor a mentalitás, a beleadott energia, az elszántság és az intenzitás alapján fantasztikusak voltunk ezen a mérkőzésen. Azért nyertük meg a meccset, mert készen álltunk harcolni, odatenni magunkat és egy csapatként játszani 95 percen keresztül. Megérdemelt győzelem volt az alapján, amit a csapatom csinált a pályán.” – mondta Pioli a lefújás után.

“Csodálatos érzelmek vannak bennem. Kiváló kapcsolatom van a klub vezetőségével illetve a játékosaimmal és szuperül érzem magam a szurkolók körében, amikor itt vagyok a San Siróban, ők igazán fantasztikusak.”

“Még a szezon elején járunk és nyomnunk kell, mert a ránk váró következő egy hónap nagyon fontos lesz, mind a bajnokság, mind a Bajnokok Ligája szempontjából. Nagy elégedettség van bennünk a győzelem után, de el kell kezdenünk a keddi mérkőzésre összpontosítani, mert láthattuk, hogy milyen erős ellenfeleink vannak és növelnünk kell a teljesítményünk szintjét annak érdekében, hogy pozitív eredményt érjünk el.”

“A kezdőcsapatbeli választásainkat a játékstratégiánknak megfelelően hoztuk, megpróbáljuk egységgé kovácsolni a támadósorunkat és a védelmünket. Azt akartuk, hogy két játékosunk is a Juventus középpályája mögött legyen, ezért Tonali és Pobega kissé előrébb játszott a pályán. Fel akartuk törni a védelmüket, ezért Leao a szélen helyezkedett a bal oldalon. Brahim a jobb oldalon játszott, mivel jelenleg ő az egyetlen, aki azon a poszton olyan teljesítményt tud nyújtani, amit kértünk. Korábban már játszott a szélen nálunk és az U21-es válogatottban is. De Ketelaere is tud a jobb oldalon játszani, ezúttal is jól szállt be. Úgy gondolom, hogy a jobb oldalon nem annyira érvényesülnek a kvalitásai és jobban tud teljesíteni középen. Megpróbáltunk egyensúlyt teremteni a tulajdonságainkhoz és a posztokhoz mérten. Ugyanakkor az egész csapat munkája számít a legjobban. Ha ezt meg tudjuk tenni ilyen energiával és csapatmunkával, akkor sokkal könnyebb jó eredményeket elérni, még a gyengébb ellenfelekkel szemben is.”

“Kritikák? Úgy gondolom, hogy figyelnünk kell arra, hogy mit mondunk. Olvastam Leao hétközi nyilatkozatát, amelyben arról beszélt, hogy kezdetben mennyire küszködött, hogy kezelni tudja a figyelmet, a nyomást és az elvárásokat. Fiatal srácok vannak a csapatunkban és nincs szükségük prédikációra. Nekik az őszinteség, az önzetlenség és a nagylelkűség példájára van szükségük. Az embereknek időt kell adniuk a fiatal játékosoknak, hogy hibázzanak és fejlődjenek. Azt gondolom, hogy De Ketelaere hihetetlenül tehetséges. Ő egy intelligens srác és megvan a kvalitása. Hirtelen minden megváltozott körülötte: új csapattársak, új edző, új élet, új környezet… Még a játékstílusa is változott, mert nem ugyanúgy játszunk, mint a Club Brugge. Őszintén szólva meglepődtem, hogy miket mondanak róla, mert van néhány példa a csapatunkban. A kritikák szerint Tonalit vissza kellett volna küldenünk a Bresciába az első éve után, most meg egy világklasszis játékos. Akkoriban azt mondtam Sandrónak, hogy ne hasonlítsa magát Gattusóhoz vagy Pirlóhoz, mert ő Tonali és egy nagyszerű játékos. Ugyanez volt Leao esetében is. Biztos vagyok abban, hogy Charles is hasonló utat fog bejárni. Nem gondolom, hogy sok dolog hiányzik belőle. Nyilvánvalóan a gólszerzés és a gólpassz kiosztása nagyobb nyugalmat, erőt és hitet fog adni neki. Tudom, hogy milyen utat kell bejárnia és tisztában vagyok a kvalitásaival, szóval minden abszolút rendben van.”

“Tomori? Hihetetlen elszántság és szenvedély van benne. Elég megnézni az arcán az örömöt a gólja után.”

“Továbbra is fiatal csapat vagyunk és az előző szezon hajrája, illetve a Scudetto megnyerése nagy öntudatosságot adott mentális szempontból. Nem csupán abból a szempontból, hogy tisztában vagyunk az erősségünkkel, mert most már akkor is tudatosabban játszunk, amikor esetleg nem sikerül a legjobbunkat hozni a kvalitásunk és a jellemvonásunk alapján. Nem vagyunk arrogáns csapat. Jól kielemeztük a Chelsea elleni vereséget a játékosokkal és tudjuk, hogy olyan dolgokat rontottunk el a pályán, amiket általában nem szoktunk, A Juventus ellen mentálisan meg akartuk mutatni, hogy előfordulnak furcsa esték, de mindig van lehetőség azonnal talpra állni. Ha egy csapat erős mentálisan, akkor nagyszerű lehetőség van ezt véghez vinni.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS