2022. november 29., kedd

Tatarusanu váltja Maignant a BL-keretben

-

A Milan vezetősége úgy döntött, hogy az UEFA szabályzatának megfelelően utólag nevezi Ciprian Tatarusanut a Bajnokok Ligája csoportkörére.

Szeptember elején a klub benyújtotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felé a csoportkörre nevezett játékosok listáját. Mivel a Milan mindössze 17 külföldön nevelkedett játékost jelölhetett, ezért többen is kimaradtak. Kapusposzton Mike Maignan mellett Antonio Mirante szerepelt az A-listán, míg a B-listán két fiatal saját nevelésű kapust, Andreas Jungdalt és Lupo Navát regisztrálták.

Maignan izomsérülést szedett össze a francia válogatottban az Ausztria elleni 2-0-ra megnyert Nemzetek Ligája mérkőzésen és a várakozások szerint körülbelül 1 hónapos kényszerpihenő vár rá.

A Milan vezetősége úgy döntött, hogy az első számú kapus sérülése miatt kihasználja az UEFA által biztosított lehetőséget. A szövetség szabályzata alapján a kluboknak lehetőségük van utólag egy másik kapust nevezni, amennyiben a sérülésből való felépülés igazoltan 30 napot vagy annál hosszabb időt vesz igénybe.

Az ANSA, a MilanNews és a Calciomercato tájékoztatása szerint a klub hivatalosan is benyújtotta a kérelmet, ennek megfelelően Ciprian Tatarusanu váltja Maignant a BL-csoportkörre nevezett keretben.

A várakozások szerint a román kapus fogja védeni a Rossoneri kapuját a Chelsea elleni mindkét összecsapáson. Maignan a felépülését követően, azaz 30 nap múlva visszatérhet a BL-keretbe, így amennyiben minden jól alakul, akkor az október 25-én rendezendő Dinamo Zagreb elleni meccsen már újra kerettag lehet. Értelemszerűen Maignan visszatérésével Tatarusanu kikerül a csoportköri keretből.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS