2022. november 29., kedd

Leao: “Soha nem szabad elfelejteni, honnan jöttél”

-

Rafael Leao, a Milan portugál támadója elmondta, hogy kezdetben nehézségei voltak az Olaszországba igazolása után, azonban elárulta, hogy kik voltak azok a személyek, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy óriási fejlődésen ment keresztül és mostanra a Milan meghatározó játékosává vált. A 23 éves futballista arról is beszélt, hogy a hírnév és a siker ellenére a földön maradt és nem szállt el magától, ezzel példát mutatva azoknak a gyerekeknek, akik hozzá hasonlóan nehéz körülmények között nőnek fel.

“Nagyon nehéz volt az első két évem a Milannál. Franciaországból érkeztem, ahol minden sokkal kisebb volt és az élet nagyon különböző volt. Amikor csatlakozol a Milanhoz, rögtön tudatosul benned, hogy győztesnek kell lenned, mert korábban számos legenda viselte ugyanezt a mezt, akik trófeákat nyertek. Ezt azonnal érzed és tapasztalod. Egy átalakulási folyamat után egy másik ember és egy másik játékos lettem. Ebben az időszakban a családom, Pioli és Ibrahimovic kulcsfontosságú volt, hiszen közel álltak hozzám minden nap.” – mondta Leao.

“Zlatan egy példa számomra. Ő tanított meg a kérdezés fontosságára és arra, hogy milyen nagy jelentősége van a koncentrációnak, még a pályán kívül is. Amikor csak tudunk beszélünk egymással, nem csupán játékosként és csapattársként, hanem emberként is.”

“Szeretnék kiaknázni minden lehetőséget, ami adódik és főszereplő akarok lenni, hogy kiérdemeljem a helyemet a portugál válogatott kezdőcsapatában. És ha esély adódik a győzelemre, az nagyszerű lesz.”

Leao az interjúban mesélt arról, hogy nehéz körülmények között nőtt fel és a futball volt az álma, amiben a családja mindig támogatta őt és megteremtették számára a szükséges feltételeket.

“Onnan, ahonnan én jövök, mindenki láthatatlannak tűnik. Ha nehéz helyzetben nősz fel, akkor senki nem vesz tudomást rólad. Azzal, amit ma csinálok – a futballon, a zenén és a divaton keresztül – szeretném megmutatni a környékemen élő vagy a hasonlóan nehéz körülmények között felnövő gyerekeknek, hogy a származásuktól függetlenül ők is képesek megcsinálni. Egy dolog kulcsfontosságú: soha nem szabad elfelejteni, hogy honnan jöttél.”

“Eszembe jut, amikor édesapámmal a vonaton utaztunk. Kicsi voltam. Nem tudtuk kifizetni a jegyeket, de ez volt az egyetlen módja annak, hogy eljuthassak az edzésre. Emlékszem arra, hogy édesapám minden este elalvás előtt azon elmélkedett, hogyan tudna pénzt és ételt haza hozni. A futball volt az álmom és a nehézségek ellenére a családomnak sikerült megadnia nekem a felszereléseket, hogy megvalósuljon az álmom. Ők mindig mellettem álltak. Ezért szeretnék most mindent megadni a családomnak és lehetővé tenni számukra, hogy nyugalomban, problémák nélkül éljenek. Soha nem szálltam el magamtól és mindig a földön maradtam, mert nagyon jól tudom, hogy a hírnév és a siker múlandó, különösen a labdarúgás világában, ahol az egyik pillanatban a legjobb vagy, a másikban pedig már a legrosszabb. Megfelelő támogatásra és mentálisan erős jellemre van szükség.”

“A zene számomra továbbra is öröm és közös élményszerzés a gyerekkori barátaimmal. Nem fogok pénzkereseti szándékkal zenélni, ez nem munka számomra. Azonban a saját divatmárkám esetében már más a helyzet.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Teljesen korrekt nyilatkozat, de azért én kicsit azt is kiolvasom belőle:

  “Ezért szeretnék most mindent megadni a családomnak és lehetővé tenni számukra, hogy nyugalomban, problémák nélkül éljenek.”

  Nagyon fontos lesz azokon a tárgyalásokon a pénz, jövőkép, tervek nem annyira lényegesek.

  Soha nem szálltam el magamtól és mindig a földön maradtam, mert nagyon jól tudom, hogy a hírnév és a siker múlandó, különösen a labdarúgás világában, ahol az egyik pillanatban a legjobb vagy, a másikban pedig már a legrosszabb.”

  És már MOST kell a nagy pénz, mert ki tudja mit hoz a jövő.

  De amúgy ez nem lebaxás, mert teljesen rendben van ez, csak akkor ebből kell a klubnak is kiindulnia úgy érzem.

 2. “Egy dolog kulcsfontosságú: soha nem szabad elfelejteni, hogy honnan jöttél.”

  “Soha nem szálltam el magamtól és mindig a földön maradtam…”

  Az első idézet nagyon megható, és nagyjából annyira kell komolyan venni, mint azt, ha valaki lenyilatkozza, hogy egy megvalósult álom, hogy X csapathoz szerződött. Ha megkérdeznék Neymart, Mbappét vagy Cristiano Ronaldót, ugyanezt mondaná, miközben visszautasít egy szerződést, mert csak 25 milliós fizetést biztosítanának neki…

  A második idézettel kapcsolatban pedig csodálkozom, hogy nem dőlt össze a stúdió, vagy ahol az interjú készült… Sajnos Leao, akármennyire is a csapat talán legfontosabb és egyértelműen legértékesebb tagja, az eddig nálunk töltött időszakában éppen azt bizonyította, hogy el volt és el van szállva magától. Az, hogy lövöldözi a gólokat, és támadásban a Serie A-ban lényegében foghatatlan, az egy dolog. A testbeszéde, ahogyan a pályán viselkedik, viszont nem igazán arra vall, hogy nem szállt el magától. Amikor a Milanhoz került, ugyanilyen lesza*om módon járt-kelt a pályán, csak éppen nem volt kulcsember. Nem szakadt meg a pályán, nem nagyon akart visszajönni védekezni, és bár ez valamit változott, még most sem az igazi, csak ezt kompenzálja azzal, hogy támadásban hihetetlen dolgokra képes. Kérdés, hogy a szerződéshosszabbításával kapcsolatban milyen álláspontra helyezkedik, mert annak idején ő, illetve ő meg az ügynöke (lehet, hogy már akkor is Mendes volt?) cseszte el a dolgokat, ami miatt fizetnie kell, de ebben az esetben nem korrekt, ha ezt a tételt a Milannal akarják kifizettetni. Nyilván lényegében így fog történni (akár a Milan, akár más csapat lesz a befutó), de vallajuk meg, akkor is inkorrekt, mert az adott klubnak a világon semmi köze ahhoz, hogy évekkel ezelőtt Leaóék jogszerűtlenül hagyták el a Sportingot. (Megjegyezném azért, Leao annak idején feltételezem, ügynöki tanácsra jött el a portugáloktól. Ha ez az ügynök Mendes volt, akkor tkp. miatta kell azt a horribilis összeget megfizetni. Ha pedig még mindig Mendes az ügynöke – márpedig ő az -, akkor érdekes, hogy nem váltott ügynököt Leao. Ha más volt az ügynöke, az más, de akkor is megpróbálnám legalább az összeg egy részét rásózni.) Még egy dolog. Leao esetében majd akkor hiszem el, hogy nem felejti el, honnan jött, ha aláírja a szerződését, vagy pedig korrekt lesz, és kijelenti, hogy ha a 7 vagy 8 milliós fizetést nem kapja meg, akkor elmegy, úgy, hogy a Milan legalább szép pénzért el tudja adni. A Milan is elszúrhatja a dolgot, ez bőven elképzelhető, de Donnarumma is hitegette a klubot, majd kiderült, hogy esze ágában sem volt maradni, és ezt már akkor tudta, amikor belehazudott a szurkolók képébe… Szóval Leao, ha azt mondja, nem felejti el, honnan jött, akkor azt se felejtse el, hogy hol lett igazán jó, majdnem 100 milliót érő játékos. Mert ha megszívatja a Milant, akkor ez a nyilatkozat nem más, csak egy rohadt nagy hazugság.

  Őszintén szólva nekem ezzel a zenei meg divattal kapcsolatos ténykedésével is vannak bajaim, mert ez sem arra vall, hogy annyira koncentrált lenne. Leao futballista. Aki igazán profi, az a futballal foglalkozik. Jár interjúra, megkeresik reklámügynökségek, de akkor is a futball kellene hogy legyen az első. Ahogyan azt Ibrahimovic is nyilatkozta, edzés, meccs, edzés, meccs körforgás, amiről szólt az élete. Amibe most már beleférnek filmkészítési, könyvírással kapcsolatos teendők, zenei fesztiválon részvétel meg hasonlók, de Ibra már bőven megteheti, mert letette a névjegyét a futballban. Leao viszont 1 éve jegyzett név a szakmában, és marha jó, ha a futball mellett még más is érdekli, de azért ezek a hobbiszerűségek igencsak időigényes elfoglaltságok, főleg a divat, amivel elmondása szerint kezdeni is akar valamit…

  • Nem hiszem hogy az alapján meg lehet ítélni egy embert hogy hogy mozog. Lehet kívülről flegmának néz ki a mozdulatai vagy mimika alapján de attól még odabent lehet egy normális, szerény ember aki nincs elszállva magától. Lehet az a flegma mozdulat vagy kinézet arra utal hogy dühös magára, hogy haragszik magára hogy nem csinálta jobban… Nekem személy szerint Leao sosem tűnt nagyképűnek. Sosem voltak nagyképű kijelentései vagy nagyképű megmozdulásai. Nekem inkább Theo üzengetése Deschampsnak tűnt nagyképűségnek és önteltségnek.
   A másik dolog meg az a 16,5 milliós büntetés…igaz hogy ez a Leao és az ügynöke hibája, de viszont ezt neki kell kifizetni és pont ezért kell neki megkerítenie rá a pénzt és hogy máshogy ha nem fizetés emeléssel vagy valami állá írási bonusszal…és az is lehet hogy az ügynökéjétől is követel valamit, vagy hogy vegye ki a részét belőle, attól hogy erről nem tudunk az nem jelenti azt hogy nem követel tőle semmit.
   De viszont az igaz ha Leao korrekt akkor úgy távozzon hogy a csapat nyerjen rajta és rendesen, nem pedig ingyen mint Kessie vagy Donnaruma.
   Azért valljuk be ha nekünk lenne lehetőségünk 7 millát keresni vagy 12 millát akkor mit választanánk?

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS