2022. október 07., péntek

Vranckx: “Nagy öröm a Milanban lenni”

-

Aster Vranckx-ot, a Milan nyári szerzeményét egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be és elmondása szerint büszkeséggel tölti el, hogy a csapat tagja lehet, A belga utánpótlás-válogatott középpályás beszélt a klubváltásáról, a Milanról, a debütálásáról illetve arról is, hogy készen áll betölteni a Franck Kessié távozásával keletkezett űrt a középpályán.

A MILANRÓL
“Először is, a Milan számomra egy nagyon, nagyon nagy klubot jelképez, amely hatalmas dolgokat vitt véghez a futballtörténelemben, sok kiváló játékossal. Én csak részese akarok lenni ennek. Továbbra is keményen dolgozok és remélem, hogy minél több játéklehetőséget kapok. Mindenekelőtt nagy öröm számomra, hogy a csapat tagja lehetek. Az előző idényben bajnok volt a csapat és az elmúlt években jól teljesített. Kiváló körülmények vannak és ez még inkább a kemény munkára késztet.”

A KORÁBBI EDZŐJÉRŐL, VAN BOMMELRŐL
“Nagyon jó volt együtt dolgozni vele, mert nagyszerű karrierje volt, így sok mindent tanulhattam tőle. Emberileg is nagyon jó kapcsolatban voltam vele, mindig tanácsokkal látott el, hogy jobb játékos legyek, tehát nagyszerű élmény volt.”

A DEBÜTÁLÁSÁRÓL
“Nem volt könnyű, elsősorban azért, mert tíz emberrel játszottunk. Azzal a mentalitással léptem pályára, hogy sokat fussak a pályán, segítsem a csapatot és ne kapjunk gólt. Ez volt a legfontosabb számomra és nagyon boldog voltam, hogy debütálhattam a Milanban. Egységesnek kellett maradnunk és visszazárni védekezésben. Akár az életünk árán is, de nem kaphattunk gólt.”

A SZÁMÁRA INSPIRÁLÓ JÁTÉKOSOKRÓL
“Talán fiatalkoromban – és még most is – sokat néztem Moussa Dembelét. Ő egy olyan játékos, akit csodálok és persze vannak mások is, de az ő játékát nagyon sokszor néztem.”

PIOLIRÓL
“A Sampdoria elleni mérkőzésen taktikai utasításokkal látott el, de az köztünk marad, hogy mit mondott. Mindig próbál segíteni, tippekkel, tanácsokkal lát el és segít abban, hogy elsajátítsam a Milan játékstílusát.”

A BELGA CSAPATTÁRSAKRÓL
“Egy válogatott edzőtáborból ismerem Alexist és Divockot, de Charles-vel korábban játszottam együtt. Ezért felhívtam őt és kérdezősködtem a klubról, a csapatról. Beszéltem vele, mielőtt megérkeztem.”

A POSZTJÁRÓL
“Ha a középpályán játszom, boldog vagyok. Nem vagyok az a típusú játékos, aki jobban szeret védekezni vagy támadni, számomra mindkettő egyenlő. Persze szeretek felmenni a támadásokkal, de védekezni is szeretek.”

A KLUBVÁLTÁSÁRÓL
“Számomra az volt az egyik legfőbb ok, amiért nagyon szerettem volna ide jönni, mert itt sok fiatal játékos van és nagyon jól teljesítenek. Nagyon szeretnék részese lenni ennek a csapatnak és ez késztetett arra, hogy a Milanhoz igazoljak.”

KESSIÉ PÓTLÁSÁRÓL
“Úgy jöttem ide, hogy adjak valamit a csapatnak. Fejben mindig pozitívan állok a dolgokhoz és mindig meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes. Szóval igen, én készen állok.”

A megegyezés értelmében a Milan mintegy 2 millió euróért egy szezonra vette kölcsön Vranckx játékjogát a Wolfsburg együttesétől és az idény végén további 12 millió euróért végleg megvásárolhatja, amennyiben sikerül beváltania a hozzá fűzött reményeket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS