2022. október 07., péntek

Maldini reagált a Chelsea ajánlatára Leao kapcsán

-

Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója elismerte, hogy a Premier League-ben szereplő Chelsea a nyári átigazolási időszakban szóbeli ajánlatot tett Rafael Leao játékjogának megszerzésére.

A nyári mercato utolsó hetében a Chelsea élénk érdeklődést mutatott Leao iránt és Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia transzferguruja arról számolt be, hogy a londoni együttes egy 70-80 millió eurós ajánlatot tett a Milannak az átigazolási időszak végén, azonban nem járt sikerrel. Maldini, a klub technikai igazgatója megerősítette, hogy nemet mondtak a Chelsea megkeresésére.

“Hivatalos ajánlat nem érkezett a Chelsea-től, de szóbeli igen, amelyet természetesen elutasítottunk.” – reagált Maldini.

Leao aktuális szerződése 2024. június 30-ig szól és évi nettó 1,4 millió eurót keres.

“A szerződéshosszabbítás egy olyan kérdés, amely már hónapok óta szóba került. Ahhoz, hogy Rafa még erősebb játékos legyen, velünk kell maradnia és sokat kell tanulnia. Ha a későbbiekben a Milannál magasabb szintet ér el, akkor normális, hogy kiáll és távozik. Megvan bennünk az akarat, hogy vele együtt fejlődjünk és nagy dolgokat vigyünk véghez.”

A portugál válogatott támadónak az előző idényben kulcsszerepe volt a Scudetto megnyerésében és megválasztották a szezon legjobb játékosának a Serie A-ban azok után, hogy 11 gólt szerzett és 10 gólpasszt osztott ki. Leao továbbra is remekel és az idei szezonban 8 tétmeccsen már 3 találatnál és 5 asszisztnál jár.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Örülök annak, hogy kezdi újra a tavaszi formáját hozni. Az első pár meccsen és az előszezonban nem nagyon találta magát. Szemmel látható, hogy a nyári szünetben sok izmot pakolt magára. Valószínűleg eltartott pár hétig, hogy a nagyobb tömeggel járó plusz súlyt képes legyen az izomból származó robbanékonysággal kompenzálni. Az első két lépésből származó előny ritkán jött össze ez idő alatt, ami azért is volt feltűnő, mert korábban rendre ott nyerte meg a párharcait. De mostanra megtanulta, hogy kell ezt csinálni, és ráadásul így már nem olyan könnyű kizárni őt a védőknek. Nem nagyon volt szögletek után sansza fejelni eddig, pedig a magassága és nyilván a rugói is adottak. Innentől talán az is bekerülhet a fegyvertárába.

    Remélem, összejön a hosszabbítás. Valaki írta valamelyik cikk alá, hogy ha sokat adnak érte, akkor adjuk el, és az árából veszünk öt Leaót. Ez papíron lehet jó taktika. A kérdés csak az, hogy létezik-e egyáltalán az az öt Leao, akit megvehetnénk. És az ötből hány váltaná be a reményeket…

    Nyilván most még nem vagyunk azon a szinten, hogy képesek legyünk megtartani önerőből egy kiforrott vagy akár csak most kibontakozó világklasszist, ha ő a PL-be akar menni. Vagy a Realba, vagy ilyesmi. Van nálunk feljebb lévő polc, ez tény. De ha Leao marad, és ez a fiatal csapat együtt fejlődik még két évet, és esetleg kiszórunk a keretből némi felesleget, és pótoljuk minőséggel, akkor közelebb kerülhetünk a legmagasabb polcokhoz is. Ehhez viszont muszáj megtartani az értékeinket, mert nélkülük nem fog menni.

    Pár hete értekeztem Leao kapcsán arról, hogy nyilván befolyásolja a teljesítményét az a felhajtás, ami zajlik körülötte. Szerintem jót tenne neki is és a csapatnak is, ha megkapná, amit kér, és nyélbe ütnék a hosszabbítást. Ha menni akar, és valaki kifizeti az árát, akkor úgy is el tud menni, ha van szerződése. Ha viszont (most még) maradni akar, akkor adjuk meg neki, amit kér. RedBird, figyelem: innentől ti jöttök. És ha már belelendültök, kopogtassatok Benna ajtaján is…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS