2022. október 07., péntek

Tonali: “Csapatként küzdöttünk a pályán”

-

Sandro Tonali, a Milan középpályása a Sampdoria elleni győzelem után elmondta, a kiállítást követően csak a győzelem megszerzése lebegett a csapat szemei előtt és egymásért harcoltak a pályán. Az olasz válogatott játékos kitért a játékra, a meccs alakulására, Aster Vranckx játékára és a Stefano Piolival való kapcsolatukra.

“Erősen kezdtünk, aztán egy kicsit komplikálttá vált a mérkőzés, mivel nem tudtuk 2-0-ra növelni az előnyünket. A második félidőben a kiállítás után teljesen megváltozott a játék. Sikerült jól kihasználnunk emberhátrányban az adódott lehetőségeket. Mindannyian egységesen, csapatként küzdöttünk a pályán és ennek a győzelemnek nagy jelentősége van.” – mondta Tonali.

“Háromvédős rendszer? Szükség esetén nagyon gyorsan tudatosulnia kell benned, hogy mit kell tenned és a lehető legjobban kell helyezkedned a pályán. Ezt kérte tőlünk az edző és sikerült jól véghez vinnünk, emberhátrányban visszazártunk. Voltak nehézségek és szenvedtünk, de sikerült a legfőbb erősségünkkel reagálni. A második félidőben a győzelem volt az egyetlen módja annak, ahogy véget érhet a mérkőzés. Egymásért kellett játszanunk és minden lehetséges módon segíteni egymást a pályán. A kiállítás után tudatosult bennünk, hogy a végsőkig küzdenünk kell a győzelemért és így is történt. Mindenkinek egy közös cél lebegett a szemei előtt.”

“Ezek nagyon trükkös mérkőzések. A második félidőben talán kevesebb pontos passzunk volt, mint bármikor az elmúlt két évben, de ennek ellenére nyerni tudtunk.”

“Vranckx? Sokat kommunikáltam Asterrel, a pályára lépése után útmutatásra volt szüksége, aztán velünk együtt harcolt. Csak egy kis segítség kellett, majd karakteresen és erősen játszott.”

“Pioli? Csodálatos kapcsolatunk van. Harmadik éve van velünk és ő egy nagyszerű edző. Szükségünk volt a segítségére, ahogy neki is a mi segítségünkre. Mindannyian segítő kezet nyújtottunk egymásnak, ahogy csak tudtunk. Nem ez volt a legjobb játékunk, de nyertünk. Ez egy kiegyensúlyozott bajnokság. Nem érezzük magunkat a legerősebbnek, de erősek vagyunk. Egy nehezen legyőzhető csapat vagyunk.”

“Új szerződés? Boldog vagyok, hogy hosszabbítottam. Nagyon kötődöm a klubhoz, de nem csak enyém az érdem. Örülök a sikernek, mert nehéz mérkőzés volt és ez a győzelem az, amely igazán boldoggá tesz mindannyiunkat.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Minden mondatát jó volt olvasni, de én egynél gondolkodtam el.
    “A második félidőben a győzelem volt az egyetlen módja annak, ahogy véget érhet a mérkőzés.”
    Ezt nem is lehet másképpen mondani, kell az elhivatottság.
    Azonban én úgy gondolom, ha nincs a VAR-os tizenegyes, akkor a győzelemért még ma délután is tartana a meccs

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS