2022. október 07., péntek

Ezért nem adták meg De Ketelaere gólját

-

Charles De Ketelaere megszerezte az első gólját a Milan játékosaként, azonban hosszas videózást követően a játékvezető érvénytelenítette a találatát.

A Milan szombaton 2-1-re győzött a Sampdoria otthonában úgy, hogy tulajdonképpen a teljes második félidőt emberhátrányban játszotta le a csapat Rafael Leao kiállítása miatt.

A 21. percben 1-0-s Milan-vezetésnél Rafael Leao beadása után De Ketelaere válláról a kapuba pattant a labda, amellyel kétgólosra nőtt volna a csapat előnye a Sampdoria elleni bajnokin. A VAR-szobában helyet foglaló Rosario Abisso az asszisztensével együtt hosszasan vizsgálta a játékhelyzetet és végül megállapították, hogy a gólt eredményező beadás előtt Olivier Giroud lesen tartózkodott.

Ekkor kihívták Michael Fabbri játékvezetőt, hogy nézze meg a szituációt, ugyanis nem volt egyértelműen, objektíven megállapítható, hogy aktív vagy passzív leshelyzet alakult-e ki. Fabbri megnézte az esetet és ugyan Giroud egyáltalán nem ért labdához, viszont feltehetően a játékszer megjátszására törekedett és a helyezkedésével akadályozta az ellenfél védőjét, így a játékvezető úgy ítélte meg, hogy ezzel aktívan beavatkozott a játékba és ezért érvénytelenítette a találatot.

Tíz perccel az eset után a TV-nézőknek is megmutatták a VAR által készített felvételt a lesállásról, amelyen az látható, hogy a labda elrúgásának pillanatában Giroud vállának egy része belógott.

KÉP:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

32 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mindig találtok valamit, és ha nem akkor meg a meccs után bevalljátok a hibát de a meccsünkön ez már nem segít és a pontokat meg visszamenőleg nem kapjuk meg. Szánalmas banda. Szégyen gyalázat. Elveszik az embertől a sportból való élvezetet ezekkel a látható csalásokkal. Addig ameddig nem kezdik el komolyabban büntetni ezt a mocskos bandát és nem fognak őrületesen sokat panaszkodni a klubbok addig nem lesz változás.

    • Ja és nyilván a gólpasszt adó játékos és a gólszerző közötti egyvonalról beszélek, nem a védőkkel. Szabad szemmel is látható, hogy még abból a kameraállásból is majdnem egyvonal van, és elégsokat torzul a kép, mivel hátrább áll a kamera, szóval szabad szemmel is azt mondanám, hogy nem les, de aztán mutattak is képet, még ha le is maradt róla a csávó nagy része. 😀

     Próbáld élő képrl meghosszabbítani az 5-ös vonalat, elég egyértelmű, hogy nem les. Végül nem is egyvonal lett, hanem egyértelműene hátrébb állt a támadó a passz pillanatában…

    • https://ibb.co/VYWpJKF

     Te is egcsinálhatod, mekeresed az elrúgás pillanatát, és az 5-öst megosszabbítod paintben, vagy pgotoshopban. Ha az innenső sarkától indulsz, akkor látszik, hogy egyenes a hosszabbítás, mert végig vonalon megy a csík. És látszik, hogy a labda már majdnem az ötösön van Djuricic meg szemmel láthatóan is hátrébb.
     Ez nyilván nem perdöntő és centi pontos, de a lényeg így is látszik, hogy nem les.

     • Nem akarok kötekedni, de ami perdöntő minden leshelyzetnél, mit vesznek labda elrúgás pillanatának. Amit te berajzoltál az nagyon nem az szerintem. Tized másodpercek vannak az első labdaérintés la a között amikor a labda elhagyja egy játékos lábát. Ez ellenkező irányba mozgó támadó és védőjátékosok között már szemmel látható komoly távolság lehet.
      A cikkben szereplő kép a képben videó/kép pedig egyszerűen vicc. Ilyet el sem szabadna fogadni ha nem szerepelnek a játékosok egy képen. Ezt egy ügyes vágó 1 perc alatt megvágja és mehet a buli.
      Továbbra is tartom a véleményem, hogy a gólbíró egy remek találmány, de ezt a buzi VAR-t ki kellene vezetni de nagyon gyorsan. Viszont a meccsek utáni eltiltás szigorúan be kellene vezetni szimulálások esetére is! Az állandóan fetrengő játékosok kora gyorsan lejárna. Ahogy pl nálunk Theo néha már engem idegesít ahogy sikoltozva dobálja magát. Ez nem foci és a bírók emiatt nem tudják objektíven vezetni a meccset.

 2. Rossoneri92 az egész múlt év tele volt csalassal, nem egyforma mércével, az ani Leaonak sárga volt az ellenfélnek nem volt sárga, a Samp gólja is szerintem less volt, és az a vonal amit behúztál Djuricic vála simán lessen van mint Giroudnak volt, az nem csalás hogy a döntés után sikerül csak valami képet bemutatni amit általában rögtön a döntés után már meg van? De szerintem nem, te a bírok oldalán állsz én nem, főleg a múltév után amikor számos hibát követtek el ellenünk a bírok amit utána sok régi bíró is meg mondta hogy hiba volt. Ezek a hibás döntések meg rengeteg pontot elvettek tőlünk.

  • Nem állok a bírók pártján, de a megalapozatlan csaláskiáltás ellen igen, és objektív tényekről kár vitatkozni is – a les pedig az. És mondom, ez még csak nem is egyvonal volt, hanem kb fél méterrel indult mögüle, szóval még a centiken sem múlt sok. A válla egyáltalán nem lóg be, nagyon messze van a vonaltól. Nézd meg, milyen messze van az ötöstől a lába, és kb egyenesen áll, pár centit dől csak előre. Optikai cslaódás…

   Vannak még szubjektív szituk, amit rosszul is megítélhet egy bíró, vagy szituációnkénkt máshvá billenhet, szerintem a Leao első sárga még csak ebbe a kategóriába sem tartozik, képzeld el fordítva az esetet, megőrülnél, ha nem kapna az ellen sárgát egy ilyen könyökös után. Ez minimum 9/10 esetben sárga.

   Persze 1-1 határeset szabálytalanságot meg lehet ítélni ide is, meg oda is, tökéletes játékvezetés sosem lesz, néha mi szívunk miatta, néha az ellen. Tavaly az Atleti ellen pl. nagyon szívtunk, de kb azóta nem történt semmi gázos dolog a Spezia elleni malőrt kivéve, de az meg ugye tizedmásodperc alatt meghozott döntés volt, egy hiba.

   Csak hát a szurkolói mentalitás olyan, hogy ha nekünk billen el valami, azt evidensnek vesszük, és meg sem jegyezzük, ha meg fordítva, azt évekig emlegetjük, és így egy totál hamis kép és arány tud megjelenni az ember fejében, és akkor jön a bírózás.

   Az meg aztán biztos, hogy ha lenne is csalás (ami eleve összeesküvéselmélet), akkor azt régebben könnyebb lehetett csinálni, mert a bíróé volt a végső szó, képanyag is csak utólag került ki. Ma már nem ez van, lesben sosem tévednek, és rengetege hibás döntést tud korrigálni mellette a VAR. Nem tökéletes, de százszor igazságosabb, precízebb rendszer, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt volt. És nehezebben korrumpálható is.

   • Akár hogy nézem a képet amit belinkeltél akkor sem értek veled egyet és a Samp gólja szerintem less volt. Belinkeltem én is egy képet de meg nincs jóvá hagyva, az más szemszögből van és szépen látni a labda elrúgásánál két Samp játékosa is szerintem lessen van. A másik dolog, kérdem én ha a képet csak 10 perc múlva tudták megmutatni akkor mi alapján tudtak dönteni? A harmadik dolog…oké hogy a Leao könyöklése sárga volt akkor a Samp játékosa miért nem kapot amikor Calabriát könyökölték le? Egy meccs, egy bíró akkor legyen már egyforma mérce is.
    És vissza térve a Spezia meccsre, ott nem csak egy bírói hiba volt mert a Spezia utolsó gólszerzőjenek az öltözőbe kellett lennie de nem kapott pirosat…. És nem csak az Atleti ellen szívtuk meg, de előtte is volt egy pár meccs meg utána is, és sok olyan cikk is volt ahol arról írtak hogy a bírók hibáztak…

  • Most pl. nincs kedvem kikeresni, de lehet nekiállok: az előző év végi menetelés utolsó 2-3 meccsének egyikén egy szűk győzelemnél szabálytalansággal indultunk a labdaszerzésnél, és még a chaten is azt vártuk mi is, hogy ajjaj, vissza fogják vonni a gólt… és nem tették. A kutya se emékszik erre, csak az Atleti meccsre meg a Speziára. 😀

 3. Nèzd,nem tudom hogy mi a célod ezzel, egyértelműen látszik a les szituáció le is fényképeztük facebookos oldalon 50 en irjak h egyerrelűen les volt. Engem ezzel nem tudsz meggyőzni, mivel látom a fél métert! 4 év alatt kb egy kezemen megtudom számolni, hogy hány milan meccset nem láttam! A vonalat behúzzák élő adásban, úgy hogy nem látszik a labdát beado Augello! Figyelj nekem teljesen mindegy, hogy mit gondolsz nem fogok ezen vitatkozni, a szamitasaink szerint azbelozo idenyben a biroi hibak miatt vesztett pontok 17 volt az internek 4! Udvozletem egy football scout angliabol! Nem csak magyarokkal dolgozom! Forza Milan! 😉

 4. Az OK, hogy a VAR-al az egyértelmű leseknél visszavonják a gólt, de ennél a fenti képnél mindenhol lehet 5-10cm-t játszani, és akkor már nincs les. Hol a támadó válla? Hol a védő válla? Mi az elrugás pillanata? Szerintem még a vonalak sem párhuzamosak. Egyszerűen nevetséges egy ilyen kép alapján elvenni egy gólt. A támadó focit kellene segíteni, és bármikor berajzolom úgy a vonalakat, hogy ez egyvonal legyen.

 5. Engem nem zavar ez a vélemény, még akár az sem, hogy a VAR tévedatt (szerintem eg leshelyzetnél kizárt, látványosan még csak egvonal sem volt… a facebook 50 embert nem minősíteném most, ritkán nézek fel oda, de szerintem az emberek fele még annyit sem ért, hogy ha nem egyvonalból nézünk valamit, akkor máshogy látszik…)
  És azt se felejtsük el, hogy ha egyvonal körüli, vagy inkonklúzív az eredmény, akkor a szabály szerint az eredeti döntés áll.

  Engem az zavar, hogy ennyien fűzögetnek alaptalan vádaskodással összeesküvéselméleteket, mert ez a “bírók direkt minket szivatnak” ügy egyértelűen az. Persze ez is az én egyéni szoc problémám, csak miután már azt is látom, hogy a laposföldelméletnek is többmillió követője van, egyszerűen zavar az ilyesmi.

 6. Szerintem sok szituáció történt az előző idényben, ami miatt elment a Bl! Kessie kiallitasa! A porto szerzett golja! Es a bajnoksag ugyan nem ment el, de ott volt a Fiorentina, Spezia, Napoli, Salernitana meccs, ami miatt el is mehetett volna a bajnoksag is! 5 jatekvezetot tiltottak el ellenunk ugy hogy a torok nem is vezethetett tobbet a blbe az evben peldaul! En megertem a fenti szurkolonk kikeleseit, mert volt az emberben egy olyan erzes, mintha direkt ellenunk itelne valaminek vagy valakiknek a hatasara! A fejlodesunk megallithatatlan hala istennek! Te nezed a meccseinket folyamatosan koveted a csapatot, mert akkor ezeket latnod kellene!?😀

 7. Bő 3 éve nem hagytam ki meccset. Csak nem vagyok elvakult, látom azt is, amikor számunkra “csalnak”, csak az valahogy sosem marad meg a fejekben. Felsorolhatz 5-6 esetet, mikor szubjektív döntések születtek, és nem feltétlenül a mi javunkra, de ugyanennyit fel lehetne sorolni fordítva is, csak az a kutyát nem érdekli. Pl. csak az utolsó fordulóink egyikén visszavonhattak volna gólt mert szabálytalanul indítottunk, nem tették.
  Ez a klasszikus szurkolói kettős mérce, nem veszek benne részt.

  De a lesen rugózni tényleg nevetséges, ott szerintem már 1-2 éve nem történt tévedés, nem csak nálunk, semelyik meccsen.

  • Egrészt nem személyeskedtem, ami a “fórumozás” alapköve – szerintem.
   A meccs cikk alatt is van olyan srác, aki látja, hogy a labda egyértelműen előrébb van. Mondom, még csak nem is egyvonal, pedig ugye az sem lenne les, vagy nem is meghatározhatatlan 2 centis les, mert akkor lehetne tévedni épp, és az eredeti döntés állna. Hanem van vagy fél méter különbség.

   A semmi köze a valósághoz… egyrészt a két opció az, hogy:
   1.: Serie A szánszéndékkal utálja a Milant, és utasítást adott a bíróknak a VAR-szobában is, hogy olyan mértékben csaljanak a Milan ellen, hogy nemhog a kétes eseteket fújják be ellenünk, hanem látványosan csaljanak ellenünk egy lesnél, ami utólagosan is bármikor bemérhető.
   2.: Ahogy a képen is látszik, meg ahogy ők is behúzták, les volt.

   Melyik az elrugaszkodottabb a valóságtól? Az egyik egy totális alap és bizonyíték nélküli összeesküvés-elmélet, a másik pedig a szabályok szerint való eljárás, matematika, és mi is láthatjuk szabad szemmel megállított képnél.

   Persze ha valaki kinéz az ablakán a mellette tornyosuló helyre, felemeli a kezét úgy, hogy a hegy látszatra a tetején legyen, és tényleg azt hiszi, hogy ettől a hegy tetején van a keze, vagy megpróbál belesétálni egy térhatású Vasarely képbe, az nem fogja figyelembe venni, hogy a gólszerző csak a hátsó kameraállás miatt tűnik úgy, hogy előrébb van.

   Itt nem is nekem kell a tényeket megmagyaráznom, hanem annak, aki ilyen bődületsen nagy összeesküvéselméleteket sző.

   Természetesen létezik összeesküvés is, csak az elméletek 99%-ában nincs ilyen. Szóval persze, lehet egy pici esély, hogy tlnyleg mindenki a vesztünket akarja, de elég kicsi az esélye.

  • Most csak az utolsó 2 meccsünket néztem át, nem volt kedvem tovább menni. Javaslom az Atalanta elleni első gólt, ami lehet, hogy bajnoki címet ért. Szabálytalanságból indult, még a szabálytalankodó Kalulun is látszott. De annyira minimum, hogy határeset legyen, és nem reklamálhattunk volna, ha visszavonják. Nem vonták, nekünk kedveztek. Elég volt 2 meccs góljait megnéznem, hogy mutassak ilyet… és bár itt mondhatsz bármit, de 99%, hogy nem emlékeztél rá. Az a 3-4 alkalom, mikor ellenünk ítéltek durva sárgával, vagy szbjektív ítélettel, bezzeg beleég szinte dátum pontosan az agyba.
   Én is így vagyok vele, ezért kellett visszanéznem a meccset. Csak én ezzel tisztában vagyok, és nem kiáltok árulást a szelektív memóriám miatt.
   Ahány Ibra durungolást vehettek volna el tőlünk amúgy gólok előtt, azzal Dunát lehetne rekeszteni. Az ollózós gólja pl. egyértelműen testi épség veszélyeztetése volt, és ugye 2 ponton múlt év végén a BL-indulás.

  • Eleve nem értem, mi mellett érvelsz, hogy jön ide a Juve meccse. Vagy akkor ezek szerint a Juve és ellenünk is összeesküvéselmélet van? De mindegy is, vegyük magát a szitut. Kérlek, mutasd meg nekem a képet, ahol látszik a Salernitana játékosa az általunk látott képen, mert nálam utoljára bőven a fejes előtt mutatják, akkor sem az alapvonalon áll, hanem visszaább, és védőként alighanem vissza is lépett közben lesről. Bonucci meg a kaputól 1-2 méterre volt lesen. Totál nyilvánvaló lesről beszélünk. Persze ez pont hangyányit szubjektív, de mindenképp aktív mozdulatot tett a laszti megjátszására, szóval…

   És egy pillanatig nem az ellen érveltem, hogy nincs tévedés, vagy legalábbis nem egyeértelmű eset, ahol kicsit erős ítélet születhet. Hanem az ellen, hogy lest nem érdemes vitatni, mert precíz műszerekkel mérik, és 100%-ban objektív. És azzal, hogy nem csak ellenünk billennek el ilyen ítéletek, hanem a másik irányba is, csak szelektív a szurkoló memóriája. Az enyém is.

   Az tuti, hogy így a VAR-al minimálisra van csökkentve a tévedés a korábbi éekhez képest. Persze ha valaki 2 centis lesről szerez gólt, és visszavonják, már vizsorogva szidjuk a VAR-t, de inkább csak mert idegesítő, amúgy persze jogos volt.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS