2022. szeptember 30., péntek

Pioli szavai a Salzburg elleni meccs után

-

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője az RB Salzburg elleni 1-1-es döntetlen után elmondta, hogy a csapat nem volt elég tömör és technikailag sok pontatlanság volt a játékban. Pioli kitért az eredményre, a csoport erőviszonyaira, a játékosok állapotára és a Sampdoria elleni bajnokira is.

“Ez egy jó eredmény, mert a csapat teljesítménye rendben volt. Ugyanakkor nem teljesítettünk kiemelkedően ezen az estén, különösen technikailag és nem voltunk elég tömörek csapatként. Jól ismerjük a Salzburgot és tudtuk, hogy nehéz lesz velük szembenézni: tempós és gyors csapat, remek támadókkal. Játékban jók voltunk a nehézségek ellenére is.” – mondta Pioli.

“Soha nem adjuk fel, mindig is hittünk magunkban és egészen a végsőkig próbálkoztunk. Könnyű arról beszélni, hogy papíron milyennek tűnnek az erőviszonyok a csoportban, de a valóság a pályán mutatkozik meg. Ez egy kiegyensúlyozott csoport és a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, nagy figyelemmel és elszántsággal.”

“A mérkőzések megváltozhatnak a mentalitás és a taktika szempontjából. Az erősségeinkre – a letámadásokra és a gyors ellentámadásokra – tekintettel jó lett volna megszerezni a vezetést a mérkőzésen. Az is igaz, hogy nekünk volt az első igazán nagy gólhelyzetünk Olivier által.”

“Ebben a szezonban a csapatunk 28 kezdőjátékosból áll. Megértem, hogy egyesek számára van első vagy második választás, de nem nekem. Ezúttal azt a kezdőcsapatot állítottam össze, amelyet megfelelőnek hittem, mert azt gondoltam, hogy regenerálódtak a legutóbbi meccs óta. Így a mérkőzés után talán azt mondhatom, hogy néhány játékos nem nyerte vissza teljes mértékben az energiáját. Felmérjük, hogy a játékosok milyen állapotban lesznek a következő mérkőzésre, mert egy hét alatt három nagy és fontos meccsünk van. A Sampdoria lesz az utolsó ellenfél a héten, ők velünk ellentétben a hétközben nem játszottak. Vissza kell nyernünk az energiánkat, kielemezni ezt a teljesítményt és javulni bizonyos szempontokban. Mindig is objektívek és önkritikusak voltunk magunkkal szemben és meg kell próbálnunk jobban teljesíteni a következő meccsen.”

“A Dinamo Zagreb győzelme meglepett engem. Ez is azt mutatja, hogy a futballban nincsenek egyértelmű mérkőzések. A következő meccsünk a Zagreb ellen lesz a csoportkörben és ennek nagy súlya lesz.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS