2022. október 07., péntek

Pioli roppant elégedett Dest játékával

-

A hírek szerint Sergino Dest, a Milan új igazolása lenyűgözte Stefano Piolit és nagyon pozitív benyomást keltett a játékával illetve az edzésmunkájával.

Az amerikai válogatott játékos az átigazolási időszak utolsó napján csatlakozott a Milanhoz, miután Alessandro Florenzi megsérült. A megegyezés értelmében a klub a szezon végéig vette kölcsön Destet az FC Barcelonától.

A SempreMilan jelentése szerint Pioli nagyon elégedett volt Dest játékával az RB Salzburg elleni 1-1-es döntetlenre végződő Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A 21 éves jobbhátvédnek ez volt a debütáló meccse a Milan színeiben és az 57. percben csereként szállt be Davide Calabria helyett.

Dest több mint 35 percet töltött a pályán és pozitív benyomást keltett Pioliban. Az amerikai jobbhátvéd rövid idő alatt képes volt elsajátítani az edzéseken kért dolgokat és az olasz trénernek különösen tetszett a játékos sebessége és intenzitása a védelem jobb oldalán. Dest célja, hogy bizonyítson és beverekedje magát a kezdőcsapatba a közelgő világbajnokság előtt.

A Milannak vásárlási opciója van Destre és az idény végén 20 millió euróért végleg megvásárolhatja. Nagy valószínűséggel a 21 éves szélsőhátvéd az elkövetkező mérkőzéseken egyre több játéklehetőséget fog kapni a rotáció jegyében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nekem is tetszett, amit Dest produkált. Meglepő volt egy kicsit, hogy be merte rakni Pioli. Jöhetett volna Kjaer is, és akkor Kalulu váltja Calabriát. Jóval fürgébbnek tűnik Dest, támadásban nagyobb hasznát veheti a csapat, mint Calabriának, aki kb. Abate szintje. Lelkes, fut, ütközik, de nem érzem úgy, hogy sok esze lenne a focihoz. Dest védekezésbeli fejlődése lesz a kulcs, de azért D. C. nem rakta olyan magasra a lécet, hogy azt ne lehetne megugrani. Bár lehet, hogy korai kijelenteni, szerintem nincsenek rossz esélyei arra, hogy kitúrja a kezdőből a kapitányt.

  Calabria lehet, hogy csak azért volt mérges, mert lecserélték. Nem tudom, min csodálkozott. Előtte szinte elengedte az egy támadót, nem is akart védekezni vele szemben (nyilván tartott a második sárgától). Lehet, hogy magára volt mérges, ha így volt, reálisan értékelt. Ha egy kapitány helyett behoznak egy abszolút újoncot, akinek ez az első meccse, azt a lecserélt nem nézi jó szemmel, mert arra gondol: “az edző még ebben a taktikát és nyelvet alig ismerő újoncban is jobban bízik, mint bennem…”

 2. Calabria oldalán vezettek veszélyes akciókat az osztrákok, Calabria pedig óvatos volt a sárgája miatt. Ezért vette le az olaszt, nem pedig büntetésből vagy a gyenge teljesítménye miatt. Szokássá vált Calabriat becsmérelni mostanság, pedig én azt látom rajta, hogy rettenetesen sokat fut, verekszik, akar és néha (tavaly) még a helyzetekig is eljut. Ne felejtsük el, amikor tavaly a középpályán nem volt kit játtszatni, simán megoldotta azt is, sőt, kapura is veszélyes volt. Nem írnám le egyelőre, voltak neki nagyszerű meccsei tavaly, viszont nagyon sérülékeny és ez hátráltatja a fejlődését. Mancini sem hülye, nem véletlen hívta be a válogatottba.

  • Calabria az egyik jelenetnél annyira óvatos volt, hogy a támadót lényegében másra bízta… Lehet úgy is jól védekezni, hogy az embernek van egy sárga lapja, úgyhogy ez nem mentség (annak idején pl. van Bommelnek volt az a hobbija, hogy összeszedett egy sárgát, majd utána elkezdett jól játszani). Nekem az antagonizmus, hogy valakinek az oldalán veszélyes támadásokat vezet az ellenfél (azaz a védő nem tudja megoldani az oldalt), erre a védőt nem azért cserélik le, mert gyenge a teljesítménye. Én nem látom Calabrián azt a marha nagy fejlődést, és ez nem a sérülékenységével van összefüggésben. Neki igen alacsonyan van a plafonja. Calabria futballjával nekem elég régóta bajom van. Ezzel kapcsolatban “jose82”-vel szoktunk időnként vitázni. Nekem Calabria a “semmi különleges” kategóriába tartozik. Be lehet rakni a csapatba, nagyjából megoldja, de egy bizonyos szintig.

   Mancini nem hülye, de egyszerűen nem nagyon van más jobbhátvéd, akit be lehetne hívni. Van Calabria meg Di Lorenzo. És utóbbi sem valami nagy szám.

  • Ezzel szemben a tavalyi sérülése óta (kb. 1 éve) lassú, túl agresszív és kicseszett bizonytalan, lásd előző mérkőzésen 8 méterről tiszta fejesnél is bepánikolt és majdnem taccsra fejelte a 100%-os gólhelyzetet. Emellett rendre helyezkedési hibákat vét. Van néha egy-egy jobb meccse, de alapvetően árnyéka a sérülése előtti önmagának. Nekem mégis az a karszalag fáj igazán, mivel tele vagyunk karizmatikus játékosokkal akik nem csak p*fáznak a bírónak ha nem tetszik egy-egy ítélet, hanem tényleg látszik rajtuk hogy vezérek, lásd Maignan, Ibra, Kjaer, Giroud vagy akár Theo.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS