2022. október 07., péntek

A Milan részesedést kap Paquetá árából

-

A megegyezés értelmében a Milan bevételre tesz szert Lucas Paquetá klubváltása jóvoltából, ugyanis a brazil játékos a Premier League-be igazolt.

Néhány nappal ezelőtt vált hivatalossá, hogy Paquetá a Premier League-ben szereplő West Hamben folytatja pályafutását. A megegyezés alapján az Olympique Lyon mintegy 42,95 millió eurót kapott érte, ezen felül további 18,68 millió euró bónusz ütheti a klub markát és 10 százalékos részesedés a jövőbeli átigazolási árból. A tranzakció költsége az alap vételárral és a bónuszokkal együtt elérheti a 61,63 millió eurót.

A Lyon hivatalos közleményben számolt be Paquetá távozásáról és a transzfer pénzügyi vonatkozásairól. Az átigazolás a Milant is érinti, ugyanis 2020 nyarán a távozásakor egy záradék került a szerződésébe. Ennek megfelelően a piros-feketék 15 százalékos részesedést kapnak abból a profitból, amit a Lyon elkönyvelhet Paquetá eladásával.

A 25 esztendős középpályás 2020-ban 23,44 millió euróért szerződött a Lyonhoz a Milan együttesétől. A CalcioFinanza és a Sky Sport Italia információi szerint a milánói együttes a záradék értelmében körülbelül 6 millió eurót kap Paquetá klubváltásának köszönhetően.

Paquetá másfél évig volt a Milan játékosa és ugyan nagy reményekkel érkezett a Flamengótól, azonban nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. A brazil futballista 44 tétmeccsen játszott és 1 gólt illetve 3 gólpasszt jegyzett a Milanban.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Én máig sajnálom, hogy elküldtük, ráadásul pont akkor, mikor olyan formációra váltottunk, ahol tökéletes posztja lett volna, ráadásul nem is volt itt senki 2 évig helyette. Stabil brazil válogatott lett, a liga egyik legjobb játékosa…
    Nagyon leépítettük kritikákkal meg posztidegen játszatással.

  2. Ez így van.

    Ráadásul az igazolásos cikkben az volt, hogy 46 millát költöttünk ebben a mercatóban, és Paquetá révén kaptunk 6 milla felett. Ami azt jelenti, hogy maradt 10 millió. És volt olyan pontja az átigazolási szezonnak, amikor a Chelsea 10M ellenében eladta volna nekünk Ziyech kollégát. Azt még a végén meg kellett volna próbálni, mert kiábrándító, amit a jobb szélen látunk.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS