2022. október 07., péntek

Új befektetők érkeznek a Milanhoz

-

A legfrissebb hírek szerint a RedBird Capital Partners mellett további amerikai befektetők is csatlakoznak a Milan tulajdonosi köréhez.

Folyamatban van a tulajdonosváltás a Milannál és a várakozások szerint augusztus 31-én, szerdán zárul le a hatalomátvétel, amelynek értelmében az Elliott Management eladja a Milant a RedBird-nek. A tranzakció összege mintegy 1,2 milliárd euróra tehető, amelyből 600 millió eurót az Elliott hitelez körülbelül 7 százalékos kamat mellett.

A Financial Times legújabb beszámolói szerint a New York Yankees franchise és a Main Street Advisors csoport személyében két nagybefektető is érkezik a Milanhoz.

A Steinbrenner-család által vezetett Yankees baseballcsapat a világ egyik legnagyobb sportmárkája és 1973 óta szerepel a tulajdonukban. A franchise értékét mintegy 6 milliárd dollárra becsüli a Forbes. A Yankees társtulajdonos az amerikai élvonalban szereplő New York City FC-ben a Manchester City-t irányító City Football Grouppal közösen. A Main Street Advisors egy amerikai alap, amelynek székhelye Los Angelesben található és a befektetők közé tartozik többek között a világklasszis kosárlabdázó, LeBron James, a híres zenei producer, Jimmy Iovine és a kanadai rapper, Drake is.

A RedBird csoport vezetője, Gerry Cardinale az elmúlt hónapokban fontos tárgyalásokat hajtott végre a potenciális társbefektetőkkel. Egyelőre nem tudni, hogy az új partnerek, a Yankees és a Main Street pontosan mekkora részesedésre tesznek szert a klubban. Cardinale évtizedekig dolgozott együtt a New York Yankees csapatával, többek között a Goldman Sachsnál eltöltött évei alatt is, amely tanácsadóként és befektetőként részt vett a YES Network létrehozásában.

A Financial Times hozzátette: az együttműködés részeként a Milan is csatlakozhat a YES Network-höz. Ez egy amerikai regionális sporttelevíziós hálózat, amely a Yankees, az Amazon, a RedBird és a Sinclair Broadcast Group csoportokból álló konzorcium tulajdonában van.

Továbbá a MilanNews exkluzív információi szerint a Kaiser Pemanete illetve a LACERA is befektetni kíván a Milanba. Előbbi az egészségügyi iparban tevékenykedő amerikai csoport, míg utóbbi egy Los Angeles megyei nyugdíjalap. A MilanNews szerint Riccardo Silva, a Miami FC elnöke és tulajdonosa is szerepet vállalhat. Az olasz üzletember nagy Milan szurkoló és nagyszerű barátságot ápol a Cardinale-családdal illetve Paolo Maldinivel egyaránt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

    • Nagyon kevés olyan befektető van, ahol nem a profit a cél. (Jellemzően az arab olajmilliárdosok, akik játékszernek/presztízsből vesznek klubbokat). De nem csak a “játékosnevelde” csapatok tudnak profitot elérni. A Bayern például 2004 óta minden évben nyereséges volt, még a covid alatt is. 17 szezon alatt 270 millió euró nyereséget csináltak, közben 4 BL döntőt játszottak, amiből kettőt megnyertek. A covid előtti években kimagaslóan nagy profitokat jegyezhettek (33/39/29/52 millió euró).

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS