2022. szeptember 30., péntek

Pioli szavai az Atalanta elleni döntetlen után

-

Stefano Pioli, a csapat trénere az Atalanta elleni 1-1-es döntetlenre végződő mérkőzés után elmondta, hogy elégedett volt a csapat teljesítményével, azonban az eredménnyel már kevésbé. Az olasz szakember bosszantónak találja, hogy a bergamóiak szinte a semmiből szereztek vezetést a mérkőzés elején.

“Körülbelül 25 perc után kerültünk hátrányba és a gólt eredményező támadás volt az első alkalom, hogy az Atalanta közel került a kapunkhoz. Irányítottuk a mérkőzést és mi játszottunk fölényben egy nehéz ellenféllel szemben. Hiányzott némi pontosság a támadójátékunkból. Ez szükséges ahhoz, hogy mérkőzéseket nyerj. Csak elégedett lehetek a csapat teljesítményével, az intenzitással, a ritmussal és a szilárdsággal. Nagyon kevés lehetőséget engedtünk a gólszerzésre egy nagyon erős csapatnak. Mindenesetre mi vagyunk a Milan és győzni akarunk, ezért az eredménnyel nem vagyunk maximálisan elégedettek, de sok pozitívumot láttam a teljesítményünkben.” – mondta Pioli.

“Bizonyos jellemvonásaink vannak és Rebic kezdésével két másik opció állt a rendelkezésemre a cserepadon. Úgy vélem, hogy tudunk két csatárral játszani, mögötte egy támadó-középpályással, De Ketelaerével. A támadások felépítésében jól teljesítettünk és számos gólszerzési lehetőségünk volt még akkor is, ha ezeket nem sikerült gólra váltanunk. Pedig közel voltunk. Ugyanakkor szinte a semmiből kaptuk a gólt. Egyet tudok érteni azzal, hogy két pontot veszítettünk. A csereként pályára lépő játékosaink jól szálltak be a meccsbe és egyre jobb formában lesznek. Ez fontos a következő mérkőzések fényében, mert sok megterhelő meccsünk lesz.”

“Gyakran – szinte majdnem mindig – az ellenfelünk magasabb játékosokkal rendelkezik, mint mi. Nekünk más jellemvonásaink és más kvalitásaink vannak, hevesebbek és gyorsabbak voltunk, de a magasság terén van egy kis hiányunk. Ennek ellenére számos jó dolgot láttam a szögleteknél.”

“Kapott gól? Malinovsky nagyszerűen mozgott és nem volt könnyű lekövetni a helyezkedését, de volt néhány játékosunk, akik jobban olvashatták volna a helyzetet és ki kellett volna lépni rá, ami nem sikerült. Balszerencsések is voltunk, hiszen Maignan védhette volna a lövést, ha a labda nem változtat irányt Kalulun.”

“De Ketelaere? Charles fejlődik, nagyon kedvelem őt. Nemrég érkezett, meg kell ismernie a csapattársait és a társainak is meg kell ismerniük őt. Biztos vagyok benne, hogy nagy segítségére lesz a csapatnak. Kjaer? Remélem, hogy nem tart sok ideig, mire visszanyeri a formáját.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Most először olvastam 2 csatáros játékról. Érdekes lehet, még akkor is ha Leao tipikus balszélső pozícióból indulva a legmeggyőzőbb. Viszont a góljait szinte mindig középről szerezte. Szerintem egy szabadabb formációban megtalálná az üres területeket. Ez igaz Origi és Rebic esetén is. 3 belső kp CDKval kiegészülve elég masszív lehet.
    Mondjuk Adli-Benna-Tonali
    Box to box játékos Krunic és Pobega is. Szóval azt sem mondhatjuk, hogy kevesen lennénk, főleg ha jön még egy ember. De ebben az esetben Alexis jobb ha távozik. Messias még irányítóba is beugorhat.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS