2022. szeptember 30., péntek

Nagyot hibázott a VAR az Atalanta-Milan meccsen

-

Az Atalanta-Milan mérkőzés második félidejében a meccs alakulását nagy mértékben befolyásoló hibát követett el a VAR-szobában helyet foglaló Paolo Valeri, miután elmaradt egy kiállítás a hazaiak részéről.

A Milan vasárnap 1-1-es döntetlent játszott az Atalanta otthonában. Ruslen Malinovsky találatára Ismael Bennacer válaszolt, így mindkét csapat 1 ponttal gazdagodott. A 48. percben 1-0-s hazai vezetésnél nagyon durva szabálytalanság történt a tizenhatoson kívül.

Hans Hateboer nagyon elkésett a becsúszó szerelésével és nyújtott lábbal elkaszálta Leaót, miközben a portugál támadó már megjátszotta a labdát. Fabio Maresca játékvezető – aki valószínűleg takarásban volt és nem látta jól a szituációt – felmutatta a sárga lapot az Atalanta játékosának. A felvételek alapján is nyilvánvaló, hogy azonnali piros lap járt volna az elkésett belépőért, amely nagyon súlyos sérülést is okozhatott volna a Milan játékosának. Paolo Valeri – aki a VAR-szobában tartózkodott az asszisztensével – nagyot hibázott, hogy nem jelezte Maresca játékvezetőnek a piros lap jogosságát.

Graziano Cesari, korábbi Serie A-s játékvezető szavai az esetről: “Ez számomra piros lap, egy nagyon csúnya szabálytalanság volt, ami veszélyeztette az ellenfél játékosának testi épségét. A VAR-nak be kellett volna avatkoznia.”

VIDEÓ:

Az előző idényben egyértelműen a Milan volt az a csapat az egész olasz bajnokságban, amelyet a legtöbbször sújtották hátrányosan a bírói tévedések, akár a játékvezetők, akár a VAR részéről.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Mint már többször írtam, ez nem hiba. Hiba az, amikor valakit becsap az érzékszerve, szögletet ítél kirúgás helyett, a másik csapatnak ad egy bedobást, mert ő úgy látta stb.
    Nem tudom viszont elképzelni, hogy ezt nem nézték vissza a VAR-szobában, mert olyanok voltak a körülmények. Ha pedig visszanézték, akkor nem lehetett volna kérdés, hogy milyen ítélet szülessen. Ez alapján nem hibáról, hanem a szabályok nem ismeretéről van szó, mert ez objektíve is megítélhetően nem csak sárgalapos szabálytalanság volt. Ha pedig ezt nem képes jól megítélni, akinek ez a munkája, akkor az alkalmatlan.

  2. Amúgy nem kell ahhoz kvalifikált bírónak lenni, hogy ezt el tudja dönteni az ember. Ezt x millió néző élőben látta, és szerintem még az Atalanta szurkolói sem lepődtek volna meg egy piros lapon. Hogy Valeri mi a túrót csinált a VAR szobában, azt nem tudom. De a Milan meccsei után elég gyakran lenne miért eltiltani a bírókat. Ami az utóbbi bő egy évben torténik velünk a bíráskodás kapcsán, az egy vicc.

  3. Leo hatalmas játékos lesz már ebben az idényben majd meglátjátok . Nagyon jól mozog labdával csak még lassú egy kicsit a nyári szünet miatt. De a lecserélése indokolt volt hagy eméssze egy kicsit magát . Ne szálljon el arra pont jó volt. Origi is nagyon jó . Szépen vette át a labdát 3 védő közt a helyzeténél. Piolinak 2 -és fokozatba kell kapcsolni össze kell kovácsolni a csapatot.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS