2022. szeptember 30., péntek

Különös záradék Kessié szerződésében

-

A pénzügyi gondokkal küzdő FC Barcelona továbbra sem tudta regisztrálni többek között Franck Kessiét, a Milan korábbi középpályását a bajnokságra. Nemrég kiszivárgott, hogy milyen különös záradék szerepel a játékos szerződésében.

Mint ismert, az elefántcsontparti középpályás már hónapokkal a szezon vége előtt megállapodott a Barcelonával és szabadon igazolhatóként – ingyen – távozott a Milan együttesétől. Az egyezség alapján a katalánoknak a busás szerződés mellett egy jelentős ügynöki jutalékot is kellett fizetniük.

Az ESPN beszámolója szerint Kessiét – több új igazoláshoz hasonlóan – a mai napig sem tudta regisztrálni a bajnokságra, mindezt három nappal a Rayo Vallecano elleni szezonnyitó mérkőzés előtt.

A 25 éves középpályás szerződésében szerepel egy olyan záradék, amelynek értelmében a nyáron ingyen távozhat abban az esetben, ha a Barcelona nem tudja regisztrálni a bajnokságra a Spanyol Labdarúgó Szövetségnél. Jelen pillanatban Kessié – Robert Lewandowskihoz, Andreas Christensenhez és számos új igazoláshoz hasonlóan – a regisztráció hiányában nem jogosult arra, hogy pályára lépjen a hétvégén a Vallecano ellen.

A szabályok szerint a spanyol klubok a hónap végéig regisztrálhatnak új játékosokat, azonban az illetékesek eddig még nem hagyták jóvá az új érkezők regisztrációit a komoly pénzügyi nehézségekkel küzdő Barcánál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nincs itt semmi látnivaló. Ha az első meccsig nem is sikerülne a regisztráció, még mindig van 3 hetük erre. A Barca próbál különböző jogosultságokat értékesíteni, és ebből pénzhez jutni, meg fogják oldani. Ugyanakkor folyamatos győzelmi kényszerben lesznek a következő években, és az idő nem nekik dolgozik. Simán előfordulhat, hogy kapnak csoportriválisként mondjuk egy Manchester Cityt a BL-ben, amely nyeri a kvartettet, majd a nyolcaddöntőben kisorsolnak nekik egy PSG-t vagy Liverpoolt. És akkor megint komoly pénzektől eshetnek el.

  Iszonyatos károkat okozott Bartomeu a Barcelonának, mégsem hallani arról, hogy bármilyen módon felelősségre akarnák vonni.

  • Ez kb így van. Tuti, hogy megoldják, bár találkoztam olyan forrással, amely szerint az első fordulóig kellene a free agenteget, őt és Christensent regisztrálni, és ha nem sikerül, már mehetnek. Nem tudom, melyik az igaz. DJ kb biztos már, hogy távozik, akkor elvileg értékesíteni sem kellene.

   Bartomeu szerintem még messze nem úszta ezt meg, elég sok terhelő bizonyíték van ellene, nagyon remélem (Barca-drukkerként), hogy a börtönben fog megaszalódni, kb példa nélküli, amit leművelt.

   • Ha abból indulunk ki, hogy a piac augusztus végéig van nyitva, akkor logikátlan lenne, ha több mint két héttel a zárás előtt (azaz az első fordulóig) kellene regisztrálni a játékosokat (még akkor is, ha ingyen szerződtették őket). Az is értelmetlen lenne, ha különbséget tennének már leigazolt, valamint az első forduló és a piac zárása közötti időszakban szerződtetett “ingyenes” játékosok között úgy, hogy előbbieket az első fordulóig kellene regisztrálni, utóbbiakat elég augusztus 31-ig. Azért logikátlan, mert a klubok érdeke, hogy minél előbb meglegyenek a játékosaik, minél gyorsabban beilleszkedjenek, tanuljanak stb. Érdekük tehát, hogy ha már megszereztek valakit júliusban, azt pályára küldjék már az első fordulótól, tehát ha tehetik, minél előbb regisztrálják az illetőt. Erre pedig, ha például csak augusztus 28-án szereznek meg valakit, nincs előbb lehetőségük.
    Nem ismerem a forrásokat, de kizártnak tartom, hogy az első fordulóig le kelljen zárni a regisztrálásokat (még azok esetében is, akiket addig leigazolt a klub).

    • A sajtóban nem az jelent meg, hogy az első fordulóig kell a klubnak regisztrálnia Kessiét.
     Azt hozták le az újságírók, hogy Kessié szerződésében van egy klauzula, miszerint ha nem regisztrálja a barca az első fordulóig, akkor kiszállhat a szerződéséből és újból szabadügynök lehet. Dönthet úgy is, hogy marad augusztus 31-ig és bízik Laportában. Mindenesetre a Juventus érdeklődve figyeli a helyzetet és megpróbál lecsapni rá.

 2. Így van, ráadásul De Jongnak is kifele áll a szekere rúdja. Az ő eladásával is felszabadulna jó néhány millió, úgyhogy nem hiszem hogy az átigazolási szezon végéig ne rendeznék a soraikat. Mindezek mellett úgy gondolom orosz rulettet játszik most a Barcelona ezzel, hogy kiárusítja mindenét… Mert ha nem nyernek meg kb mindent, akkor csúnyán mínuszosak lesznek.

  Ami Kessiét illeti, én már nem látnám szívesen piros-feketében.

 3. Nem annyira biztos az h. mindet tudják regisztrálni még augusztus végéig sem. Nyilvánvalóan van egy sorrend is és Kessié nem az első rajta.
  Christensen egyes források szerint az Instán minden Barcás posztot eltűntetett és újra Chelsea mezben látható. Nála azért előrébb lehet.
  Nem bánnám, ha Kessié 2 szék szék között a padlón találná magát.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS