2022. szeptember 25., vasárnap

Körvonalazódik Bakayoko sorsa a Milannál

-

Tiemoué Bakayoko nem szerepel a Milan jövőbeli terveiben és a nyári átigazolási időszak hátralévő heteiben távozhat a Rossoneritől.

A 27 éves középpályás tavaly nyáron nagy reményekkel tért vissza a piros-feketékhez, azonban az előző szezonban csupán epizódszereplő volt a bajnoki címet nyerő Milanban. Bakayoko összesen 14 bajnokin kapott lehetőséget és mindössze 493 játékpercet töltött a pályán, míg a BL-ben három és az Olasz kupában egy meccsen játszott.

A MilanNews beszámolója szerint Stefano Pioli szakmai döntés miatt kihagyta Bakayokót a Vicenza és a Pergolettese elleni mérkőzés keretéből. Ez egyértelmű jele annak, hogy az olasz szakember nem számol a francia középpályással a 2022/2023-as idényben.

Bakayoko ügynökei azon dolgoznak, hogy megoldást találjanak a játékos helyzetére és új klubot keresnek neki a nyári átigazolási időszakban. Az elmúlt hetekben az Olympique Marseille-nél és a Valenciánál is felmerült a leigazolásának lehetősége, azonban egyik klub részéről sem történt konkrét lépés. A 27 éves játékosnak még egy év van hátra a kölcsönszerződéséből a Milannál és a klubnak 2023 nyarán 15 – 17 millió eurós vásárlási opciója lenne a játékosra.

Ugyanakkor a Chelsea-vel kötött tavaly nyári megállapodás tartalmaz egy záradékot, amely alapján a vételi opció kötelező érvényűvé válik, amennyiben Bakayoko a 2022/23-as idényben legalább 15 mérkőzésen pályára lép és ezeken legalább 45 percet játszik meccsenként.

A Milan vezetőségének szándéka egyértelmű: nem akarja végleg megvásárolni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Szerintem Kessie szerepében lehetne játszatni, azért alapvető nem gyenge játékos. Ha kapna lehetőséget, akár be is válhatna. Így viszont kicsit kicseszősnek tűnik a történet… Vagy a hozzáállásával lehet gond, de akkor miért kellett újra idehozni?

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS