2022. augusztus 14., vasárnap

Sacchi kritizálta a Milant a ZTE elleni vereség után

-

Arrigo Sacchi, a csapat korábbi sikeredzője szerint a Milan egyáltalán nem volt játékban az első fél órában a Zalaegerszegi TE elleni mérkőzésen, ugyanakkor kiemelte, hogy az ilyen tét nélküli meccsekből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a soron következő szezonra.

A Milan nagy meglepetésre 3-2-re kikapott Magyarországon a ZTE elleni felkészülési mérkőzésen. Ez volt a csapat harmadik meccse a 2022-es előszezonban az Almenno (3-0) és a Köln (2-1) elleni győzelem után.

Sacchi a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában értékelt a meccs után.

“Amíg az ellenfél letámadott és nyomott, addig a Rossoneri visszaállt. Az első fél órában egyáltalán nem volt játékban a csapat, de fontos megjegyezni, hogy egy júliusi barátságos mérkőzés után nem lehet egyértelmű következtetéseket levonni.” – mondta Sacchi.

“Ami a legjobban feltűnt a mérkőzésen, hogy a Milan nem helyezte nyomás alá az ellenfelét. Olaszországban csak az Atalanta, a Verona és a Torino presszingel jól. Véleményem szerint a mai modern futballban ha nem támadsz le, akkor élve felfalnak a pályán.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. “Olaszországban csak az Atalanta, a Verona és a Torino presszingel jól.”
  Aham, és ez meg is látszik az eredményeken…
  Szerintem az előző szezonban kifejezetten jól pressingeltünk sok meccsen.

 2. Igaza van Sacchinak. Azt is látni lehetett élőben – akar tetszik akar nem- hogy nagyon fog ehhez a pressinghez hiányozni a Barcaba távozott játékosunk.
  Az a helyzet, hogy valóban jó volt a pressing a szezon elején de ahhoz kell nagyon legalább 1-1 okos játékos elol és a kp-an egy hátul és nagyon jó tüdő meg láb.
  Ez most az előszezonban nyilván nincs meg.

 3. Én ugyan ezt mondtam élőben látva a meccset. A csapat nagyon fáradtan mozgott, valószínű csúcs terhelést kaptak erőnléti tréningeken. Ez erősen rányomja a bélyegét a dinamikus mozgásokra. Ezzel nincs baj. De nekem is hiányzott az edzőmeccs legfontosabb szerepe, hogy gyakoroljuk a taktikai elemeket, pl letámadást nyomokban sem tartalmazott a Milan játéka, illetve támadásban az egyéni megindulásokon kívül semmi tudatosságot nem véltem felfedezni. Ami elszomorító.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS