Yacine Adli csatlakozik a Milanhoz – hivatalos

5

A 21 éves francia középpályás július 4-én megkezdi az edzéseket új csapatában és Stefano Pioli rendelkezésére áll a következő szezonra.

2021. augusztus 31-én Adli aláírt a klubhoz Maldini és Massara jelenlétében.

A Milan vezetősége tavaly nyáron az átigazolási időszak utolsó napján szerződtette Yacine Adlit a francia élvonalban szereplő Bordeaux együttesétől. A játékos az utolsó órákban sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat és aláírta a szerződését. A megegyezés értelmében Adli egy évre kölcsönben maradt Franciaországban.

A mai naptól hivatalosan is megkezdődött Adli milánói kalandja, miután június 30-án lejárt a 12 hónapos kölcsönszerződése a Bordeaux-val. A 21 éves futballista elbúcsúzott a korábbi csapatától és csatlakozik a piros-feketékhez, amellyel 2026. június 30-ig szól a szerződése.

Adli a posztját tekintve támadó-középpályás, azonban egy sorral hátrébb a középpályán is bevethető. A francia U20-as válogatott játékos a 2021/22-es szezonban 36 meccsen 1 gólt szerzett és 8 gólpasszt osztott ki a bajnokságban.A Milan vezetősége tavaly mintegy 8 millió eurót fizetett Adli játékjogáért.

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Én sajnos nem hiszek benne, de remélem tévedek. Ha top4-ért küzdenénk, még hagyján, de címvédéshez nálam kevés ő egy hiányposztra, főleg akkor, ha inkább őt tartjuk meg, mint pl. a belgára repülnénk rá jobban. A leigazolása idején még mások voltak a célok egyébként.

    Ha az érem másik oldalát nézem, akkor talán Diazhoz képest előrelépés lesz, majd kiderül.

    • Szerintem a top4-ért kell küzdeni. Nem könnyű bajnokságot nyerni, az mindig bravúr. Mi eddig gyengültünk, elment Kessie és nem lesz Ibra sem jó ideig. Ilyen szintű vagy náluk jobb játékosokra nincs pénzünk, ezeken a posztokon nem tudunk erősíteni. Diaz annyira gyenge, szó szerint, hogy én már most visszaküldeném. Szóval erősítés még nem látszik, ha őszinték vagyunk. De még léphetünk előre Diaz és Salemaki posztján akár jelentőset is, de még nem Adlival.