HIVATALOS: Maldini és Massara szerződést hosszabbított

8

A Milan péntek este hivatalos közleményben tett bejelentést Paolo Maldini és Frederic Massara hosszabbításáról.

Hosszú hetekig tartó tárgyalások után csütörtökön megszületett a teljes körű megállapodás a két vezető lejáró szerződésének meghosszabbításáról. Gerry Cardinale, a RedBird Capital Partners vezetője csütörtökön számos módosítással egy új szerződésjavaslatot tett Maldini és Massara elé, amelyre rábólintottak és sikeresen zárultak a tárgyalások.

A Milan pénteken az esti órákban a hivatalos honlapján egy közleményt adott ki.“AZ AC MILAN ÖRÖMMEL JELENTI BE, HOGY A MAI NAPON A KLUB IGAZGATÓTANÁCSA HOZZÁJÁRULT PAOLO MALDINI TECHNIKAI IGAZGATÓ ÉS FREDERIC MASSARA SPORTIGAZGATÓ SZERZŐDÉSÉNEK KÉT ÉVVEL TÖRTÉNŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁHOZ.”

A közlemény szerint az igazgatókkal való megállapodás a klub működésének folytonosságát tükrözi a folyamatos fejlődés érdekében. Maldini és Massara is 2024. június 30-ig szóló szerződést írt alá, plusz egy éves opcióval.

Maldini négy évvel ezelőtt, 2018 nyarán tért vissza a Milanhoz és az első évben Leonardo segítőjeként dolgozott a vezetőségben. Egy évvel később kinevezték a klub technikai igazgatójának, ezáltal nagyobb hatáskört kapott és ő felelt az átigazolásokért Massarával együtt. A 2020/21-es szezonban a csapat hosszú ávek után visszatét a Bajnokok Ligájába, majd egy évre rá megnyerte a történetének 19. Scudettóját, amelyben Maldini és Massara érdemei megkérdőjelezhetetlenek.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Egy ilyen hírnél síri csend van, mert sajnos nem lehet jajongani.

  Remek hír, sok sikert, és hasonlóan jó meglátásokat, mint az elmőlt 1-2 évben. 🙂

  • Tegnap már megvolt ez a hír. Bár nem volt hivatalos, de – miután Maldini is nyilatkozott a hosszabbításáról -, annak lehetett tekinteni.

   Egyébként érdekes… Ha valakinek valami negatív jut eszébe egy általában pozitív vagy Általad pozitívnak tekintett hírről – amihez különben joga van -, az Neked nem tetszik, azt kifogásolod. Most Te szóltál hozzá először egy pozitív, de 1 napja már hivatalosnak tekinthető hírhez, és ugyanazt csinálod, mint pár napja: provokálsz. Amikor ezt a hozzászólást írom, még senki sem reagált erre, de valószínűleg fognak, tehát elér(t)ed a célod…

   Lehet, hogy azokkal is gond van, akiknek pozitív hírekkel kapcsolatban viszonylag gyakran jut eszükbe negatív dolog (szerintem én is ebbe a kategóriába tartozom), de talán azokkal is, akik arra várnak, hogy egy egyébként valóban pozitív hír kapcsán megfogalmazott nem pozitív (vagy negatív elemet is tartalmazó) véleményre ugorjanak…

   Ez a hír nem annyiból áll, hogy pl. Gianni Rivera ma ünnepli a születésnapját, mert arra nem lehet mást írni, csak gratulációkat. Itt bele lehet menni a 2 plusz 1 évbe (ez azért lehetett volna hosszabb is, ha már egyszer jól csinálták Maldiniék a dolgukat), az elhúzódó tárgyalásokba, a még az utolsó napon is módosított szerződéstervezetbe. Ès vannak, akik ebbe bele is mentek/mennek.

   Ez a fórum arra szolgál, hogy a hírek kapcsán mindenki azt írja le – persze bizonyos keretek között -, amit gondol. Lehet nem egyetérteni a véleményekkel vagy gondolatokkal, de hogy valakiknek miért ez vagy az jut eszébe egy hírről, vagy miért úgy reagál rá, ahogyan, az nem más, mint a véleménynyilvánítás szabadsága.

   Különben pedig igen, én is örülök a hosszabbításnak.

   • Persze, teljesen jogos, amit írsz, valóban provokáció. A többi is korrekt, nem tudok belekötni a fórumozás moralizációjáról írtakba. Csak úgy en bloc az egész világban – és a fociban is – nagyon utálom az alaptalan vádaskodást, pitiánerebb szinten az ezen alapuló pletykát. Az ártatlanság védelme sem véletlenül alakult ki, mint széles körben elterjedt jogi kifejezés. Tehát ha ki akarom forgatni a provokáció szót, és ezzel moralizálni, akkor számomra ez az egész jelenség provokatív, nem érdekel, hogy jobban elfogadott formája, és szerintem borzasztóan lélekromboló, a jelenség által kiváltott tömeges búslakodás egy-egy cikk alatt kb olyan, mintha a Micimackóból csináltak volna egy spinoffot Fülessel.

    • Ja, és hozzátenném, hogy a cikkek erős százaléka provokatív, én értem, hogy kell napi x cikk, és uborkaszezonban nem nagyon lehet miről írni, és ehhez képest még egész sok lényegi cikk születik, de azért sok akkor is puszta pletyka, sokszor provokatív sorokkal. Úgyhogy akkor már nekem is szabad. 😀

 2. Nyugi itt vagyunk csak dolgunk is volt nap közben, bár gondolom most rakták fel a hírt 1 órája….

  Na akkor szeretném kifejezni hatalmas bizakodásomat, hogy ezek szerint Maldini mércéjével is megfelelő ajánlatot és körülményeket biztosít az új tulaj a további fejlődéshez. Gratulálok Maldininek és Massarának és további eredményes munkát!

 3. Örülök a hírnek. Ettől függetlenül ahhoz talán megvan a jogom, hogy elégedetlenségemet fejezzem ki abba az iránybva hogy szinte az utolsó utáni pillanatig sikerült kihúzni a hosszabbítást. Az ilyen nem a megfontoltságra utal, hanem épp ellenkezőleg. További jó munkát Maldini, remélem hozol még a csapatba 1-2 Kalulut és Leaot 🙂

 4. Tény, hogy ezt el lehetett volna, sőt: el kellett volna intézni hamarabb. Vélhetően sosem fogjuk megtudni, mi tartott eddig. A lényeg, hogy megvan a hosszabbítás. És lőn, el is kezdtek csordogálni a kissé már talán konkrétabbnak tűnő átigazolási hírek is. (Legalábbis az eddigiekhez képest, mert két hete semmi…)
  Ziyech jó választás, ha nem lesz sérült, és ha az Ajax-béli formáját nyújtja. A gond az, hogy ezt nem tudjuk előre… Hogy jobb lesz-e, mint Berardi lenne, azt megint csak nem tudjuk. A lényeg, hogy valamelyikük jöjjön a jobb szélre. Ha még de Ketelaare is összejönne Origi mellett, akkor az már komoly erősítés lenne a támadószekcióban. Tényleg, Origivel mi van? Az orvosi óta nincs semmi jó hír.
  Ha mindezek mellett még esetleg sikerülne Bremer is… De az már túl szép lenne.

 5. Én is örülök az immáron hivatalos hírnek, hiszen jobb későn mint soha. Ettől függetlenül Maldini nyilatkozata sokat sejtető az utolsó pillanatos módosított szerződésjavaslattal együtt..
  Vannak bennem kérdőjelek, de hiszek Maldiniékben, míg az új tulajban jelenleg nem, mert a hangzatos nyilatkozatok óta hiányoznak a konkrét, előremutató lépések..

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet