Négy játékost és a klubot is megbüntették

10

Az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága pénzbüntetést szabott ki számos játékosra, valamint a klubra is a májusi Scudetto-ünneplésen történt incidensek miatt.

Mint ismert, a szövetség ügyésze május végén eljárást indított a Milannal szemben, miután a bajnoki címet eredményező Sassuolo elleni 3-0-s győzelmet követően a Milánó belvárosában tartott ünneplésen a játékosok tiszteletlen magatartást tanúsítottak a városi rivális Interrel szemben.

Az ünneplő tömegből egy szurkoló sértő és tiszteletlen üzenetet tartalmazó transzparenst nyújtott fel a csapatbuszra a játékosoknak, amit meggondolatlanul felmutattak a tömegnek a busz elején. Ezen a következő felirat állt: “D.gd fel az Olasz kupát a seg.edbe!” A városi rivális Internek és Hakan Calhanoglunak, a csapat korábbi középpályásának címzett üzenet hatalmas felháborodást váltott ki. A Milan elnöke a történtekért bocsánatot kért az Intertől, azonban a szövetség vizsgálatot indított.Az Olasz Szövetség fegyelmi bizottsága meghozta a döntést és pénzbüntetést szabott ki négy játékosra, nevezetesen Rade Krunicra, Theo Hernándezre, Mike Maignanra és Sandro Tonalira is. A sportbíró közleménye szerint a játékosok a bajnoki cím ünneplése alatt megsértették a szabálykönyvet a tiszteletlen magatartásukkal.

Krunicot 5 ezer euróra, míg Theo Hernándezt, Maignant és Tonalit 4 ezer euróra büntették. Az indoklás a következő: Theo és Krunic az Inter és a szurkolói felé az ünneplő tömeget bátorítva sértő és vulgáris rigmust skandált, ráadásul utóbbi egy tiszteletlen és sértő üzenetet tartalmazó transzparenst is felmutatott – ahogy Maignan is. Ami Tonalit illeti: az olasz középpályás egy olyan pólót viselt az ünneplés alatt, amelyen erősen sértő és vulgáris üzenet szerepelt a városi rivális és szurkolótábora felé.

A fegyelmi bizottság megállapította a Milan objektív felelősségét is a történtek kapcsán, ezáltal 12 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta a klubot.

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ezeknek a nyomorultaknak ennyire nincs életük? Pénzzel, ítéletekkel bűntetnek egyoldalúan minket? A szó, mi eszembe jut hirtelen: VERGOGNA

  2. Lautaro Martínez? Vele mi lesz? A köpés több mérkőzéses eltiltást és pénzbüntetést kellett volna, hogy maga után vonjon.

    • Ott – ha jól tudom – volt egy állítás meg egy tagadás. Egyértelmű képi bizonyíték nem volt. Valamelyik Milan-játékos azt mondta, hogy köpött, ők azt mondták, nem köpött. Azon viszont, hogy Milan-játékosok miket üvöltöznek, majd felemelnek egy táblát az idézett felirattal, valamint hogy Tonalin olyan póló van, amely az Interre nézve sértő, azon nincs mit letagadni. Hülyék voltak, megvan a büntetés, ki kell fizetni, aztán csókolom. Lehet, hogy tanulnak belőle, de az is lehet, hogy úgy voltak vele: még így is megérte… 🙂

  3. Helyes. Fiatalok még, remélem tanulnak az esetből. Az összeg meg még csak jelképesnek sem mondható az ő szintjükön.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet