Gazidis részesedést kap a Milan eladási árából

6

A Milan vezérigazgatójának szerződésében egy különleges záradék szerepel.

Ivan Gazidis 2018 decemberében állt munkába a Milan vezérigazgatójaként, miután hosszú évek után búcsút intett az Arsenalnak. A dél-afrikai szakember az elmúlt években az Elliott legfőbb bizalmasa volt és ő volt a közvetlen kapcsolattartó a klub illetve az amerikai pénzügyi alap között.

A Calciomercato beszámolója szerint Gazidis szerződésében szerepel egy záradék, amely alapján részesedést kap a Milan eladási árából.Az Elliott és a Gazidis közötti megállapodás szerint a dél-afrikai szakember jogosult a klub eladásából származó tőkenyereség 5 százalékára. Ez körülbelül 20 millió eurónak felel meg, ugyanis az Elliott négy év alatt körülbelül 800 millió eurót fektetett be a Milanba és 400 millió eurós tőkenyereséget ért el.

A hivatalos bejelentés alapján az új tulajdonos, a RedBird Capital Partners mintegy 1,2 milliárd eurót fizet a Milan részvényeiért az Elliottnak.

Gazidisnak a jelenlegi szerződése november végéig szól és egyelőre erősen kérdéses, hogy a RedBird hatalomátvétele után marad-e a klub vezetőségében. Az 57 éves szakembernek az egyik legfőbb feladata a klub költségvetésének stabilizálása volt az Elliott szigorú irányelveinek, megfontolt költekezésének és költségcsökkentési politikájának megfelelően.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

    • A cikkben egy árva szó nincs arról, hogy Gazidis a játékosok eladási árából kapna részesedést (szép is lenne…), hanem a klub eladási árából, ill. a tőkenyereségből.

  1. Akko megnyugodtam, hogy nem hal éven szegény beteg ember ha esetleg kirúgnák a légkondis irodájából.

  2. Az komoly szerződés volt ezek szerint.Nem kedveltem mikor idekerült de azt addig is tudtam hogy komoly pénzügyi szakember.Amit az Arsenalból is kiszedtek pénzügyileg (mármint a tulaj) az se semmi.És magának is tud ezek szerint jó szerződést kötni.El kell ismerni a munkáját(nesze 20milla)🤣Szép volt,jár a pacsi.

  3. Amúgy igen ezen a szinten már jár osztalék, stb….. de az 5 % sztem nagyon sok ahhoz képest, hogy ő is csak alkalmazott és nem a tulajdonosi kör tagja. Ez csak az én véleményem írjon valamit aki jártasabb a nagy pénz világában.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet